KAN SPILLE SAMMEN: Martin Ødegaard (t.v.) og Mats Møller Dæhli sammen på trening før privatlandskampen mot Estland. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Høgli: - Vi skal ikke være redde for å bruke de to samtidig

SANDVIKA (VG) Tom Høgli (30) mener Martin Ødegaard (15) og Mats Møller Dæhli (19) fint kan være på banen samtidig for Norge.

  • Sindre Øgar

Artikkelen er over fem år gammel

- Å ha to ekstremt offensive spillere skal ikke gjøre så mye. Det er nok av spillere som kan ha sine styrker defensivt. Jeg tror ikke vi skal være redd for å bruke de to samtidig i fremtiden, sier FC København-spilleren til VG.

I gårsdagens privatlandskamp kom Ødegaard inn for Dæhli. Det gjorde han også mot Bulgaria. Og da Martin Ødegaard debuterte for Norge mot De forente arabiske emirater, så var ikke Dæhli med.

De to norske tenåringstalentene har med andre ord ikke vært på banen samtidig for Norge. Etter onsdagens 0-1-tap mot Estland fikk landslagssjef Per-Mathias Høgmo spørsmål om de to kan spille sammen.

- Ja, de kan definitivt spille sammen i enkelte kamper. Det er to spillere i rivende utvikling, så det får vi komme tilbake til, svarte Høgmo.

De to ungguttene sa selv til VG etter kampen i går kveld at de godt kan tenke seg å være på banen samtidig.

- Det hadde vært veldig moro om vi kunne fått prøve å leke sammen på banen, sa Dæhli.

- Vi har veldig lyst til å spille sammen. Det hadde vært veldig morsomt om vi hadde fått det i nærmeste fremtid. Det hadde vært kult, sa Ødegaard.

MØTTE PRESSEN DAGEN DERPÅ: Per-Mathias Høgmo. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

I dag, tre dager før den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan i Baku, møtte landslagssjef Høgmo pressen på Thon Hotel Oslofjord. VG spurte landslagssjefen om hvordan han kan bruke Dæhli og Ødegaard samtidig – om han så for seg én på hver kant eller én sentralt og én på kanten.

Sportsbloggen:Så klart de kan spille sammen

- Godt innhopp

- Du sier for så vidt de alternativene som ligger der. Enten én sentralt, slik vi avsluttet mot Bulgaria, med Martin inne sammen med spiss – eller begge på kantene, sier Høgmo.

- Hva er fordelene og ulempene ved de to alternativene?

- Det handler om et lag i utvikling, og vi får svar i hver eneste omgang, hver eneste trening. Du får noen positive svar og noen negative. Så ser vi på lengre sikt at det ligger noen utrolige spennende elementer – når noen av disse spillerne får mer kjøtt på beina, svarer Høgmo og fortsetter:

- Nå handler det om Aserbajdsjan og hvordan vi kan optimalisere fra start av og hvilke grep vi kan gjøre for å endre kampbildet underveis.

Landslagssjefen gjentok nok en gang at han var fornøyd med Ødegaards Estland-innhopp.

- Jeg må si at han (Ødegaard) gjorde et godt innhopp og det er gøy å se at han og Mats (Møller Døhli) kan prege kamper internasjonalt, sier Høgmo.Les også

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

  1. Nå vil Dæhli og Ødegaard spille sammen

  2. Dæhli forstår ikke managerens utspill

  3. Trykket for stort på Martin (15) – blir skjermet i Baku

  4. Ødegaard har ikke spurt Høgmo om klubbråd

  5. Derfor degraderes Ødegaard av Lagerbäck: – Aldri i nærheten av å bytte ham inn

  6. Nyland om målet: – Ingen tabbe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder