Skien 20140707. Eliteserien fotball 2014: Odd - Vålerenga (2-2). Odd-keeper Andre Hansen i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Vålerenga på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Odd-spillerne feirer superåret med luksustur

Får kjempebonus av Lotto-millionær i sesonginnspurten

Odd-spillerne har ikke bare levert tidenes sesong. Nå har de
også råd til tidenes fest etter cupfinalen.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Lotto-millionærer er virkelig ikke som andre millionærer. Yngvar Borgersen vant utrolige 102 millioner kroner i Eurojackpot i fjor, og har valgt å bruke noe av pengene på klubben i sitt hjerte.

VG Live: Følg Odd-Bodø/Glimt fra kl. 18.00

50 000 i cupfinalebonus

Tidligere i høst lovte han solide tilskudd i den såkalte «bot-kassa» - som finansierer spillernes tradisjonsrike avslutningstur etter sesongen - hvis de opprettholdt de gode resultatene. Seieren over Sarpsborg i semifinalen i cupen ga 50 000 kroner.

GAVMILD: Yngvar Borgersen ble i fjor gratulert med kjempepremien på over 100 millioner kroner av kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping. Foto:Hanne Sætre, Norsk Tipping/NTB Scanpix,

Etter det VG erfarer fikk Odd-spillerne også 20 000 kroner for 4-0-seieren over Brann i serien. Med full pott i de fire siste kampene vil beløpet fra den gavmilde Lotto-millionæren totalt dreie seg om rundt 150 000 kroner.

- Det kom som et lite sjokk på de fleste. All ære til Yngvar som har lyst til å støtte oss. Det viktigste er det han har bidratt til i form av sportslige tilskudd det siste året, men vi setter veldig pris på at han bidrar til vår sosiale kasse i tillegg, sier bot-sjef André Hansen (24) til VG.

Det betyr at han kan planlegge en langt mer luksuriøs guttetur enn i fjor. Den gikk til Aalborg.

Feirer gjerne med Kim Larsen

- Vi er ganske nøkterne. Det er ikke så viktig for oss om vi sitter på en pub i Danmark og hører på Kim Larsen eller om vi ser Champions League-kamp i Paris. Det viktigste er å få med alle mann slik at vi får markert en sportslig kanonsesong, sier keeperen.

KIM LARSEN-FANS: Odd-spillerne hørte på Kim Larsen på en pub i Danmark i fjor. Foto:Anette Karlsen,NTB scanpix

Men det blir neppe Las Vegas eller Hawaii – selv om økonomien tillater det.

- Vi kunne sikkert dratt til et eksotisk reisemål, men vi har begrenset tid på grunn av private ferieturer i desember. Vi jobber med å få til en Champions League-kamp. Paris Saint-Germain mot Ajax 25. november kan være et alternativ.

Selv vil ikke Yngvar Borgersen kommentere sitt ekstraordinære bidrag til Odd-spillerne, men ifølge André Hansen var kassa i utgangspunktet ganske slunken.

- Den var vel på 45 000 kroner. Det er ikke så lett å sanke inn bøter i Odd. De fleste er flinke til å komme tidsnok på trening. Men første fredag i måneden må alle møte i dress. Det hender at noen glemmer det, så det har hjulpet litt, forteller «pengeinnkreveren».

Vil betale tilbake med NM-gull

Daglig leder Einar Håndlykken er strålende fornøyd med at Yngvar Borgersen nok en gang bidrar økonomisk for Odd.

VIL SE ZLATAN: I år vurderer Odd-spillerne å reise til Paris for å se Zlatan Ibrahimovic (til venstre), Edison Cavani, Yohan Cabaye og de andre verdensstjernene. Foto:Kenzo Tribouillard,Afp

- Spillerne har gjort en kjempesesong og fortjener en skikkelig avslutningstur etter cupfinalen, sier Håndlykken.

André Hansen – som ikke er spilleklar mot Bodø/Glimt søndag etter hodeskaden han pådro seg mot Aalesund - håper å kunne avslutte Odd-karrieren med cupfinaletriumf over Molde før han blir Rosenborg-spiller.

- Det viktigste er at vi kan gi cupgullet tilbake til Telemark. Og ikke minst til Yngvar og kona Berit. De har snudd den økonomiske hverdagen i klubben, sier André Hansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder