For klubben MÅ selge spillere på grunn av dårlig økonomi

SJANSELØS: Start-trener Mons Ivar Mjelde vet han har noe på gang, men kan miste viktige spillere før seriestart. Her fra en kamp i Tippeligaen. Jesper Mathisen i bakgrunnen. Foto:Petter Emil Wikøren,VG

Mjelde frykter at byggverket hans skal falle sammen i Start

LA MANGA (VG) (Start - Aalesund 2-2) Mons Ivar Mjelde (47) føler seg helt sikker på at han har noe på gang med Start. Men spillersalg kan ødelegge drømmen om suksess i Kristiansand denne sesongen.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over fem år gammel

- Det er mye som er blitt bedre i Start i år. Vi trener bedre, vi har fått inn mange unge spillere som allerede er gode, vi har fått inn en trener med nye ideer, og som kommer fra en klubb (Molde) som har gjort mye riktig de siste årene, i Odd Berg, sier Mjelde til VG.

Mandag så han Start ligger under 1-0 mot Aalesund, etter en scoring av Mostafa «det var med kneet» Abdellaoue, før kaptein Gudmundur Kristjansson ble utvist rett før pause.

Men Start lot seg ikke knekke av det, og før Aalesunds reservekeeper Andreas Lie hadde rukket å få på seg hanskene etter pause, brassesparket innbytter Robert «det var utrolig deilig» Sandnes inn utligningen for Start. Og Matthias Vilhjalmsson ga Start ledelsen 10 minutter senere. 0-1 var snudd til 2-1, med en mann mindre på banen.

Aalesunds stortalent, Henrik Bjørdal (18) utlignet etter en flott prestasjon, men det gjorde ikke Mjelde mindre stolt over Starts innsats.

- Det er en guts og en glød over denne gjengen her, sier en stolt Mjelde.

Men styreleder Magne Kristiansen sier til VG at spillersalg er aktuelt, etter at IK Start må kutte fem-seks millioner kroner for å få budsjettet for 2015 til å gå i balanse.

- Det har ikke kommet bud på noen spillere - ennå, sier Kristiansen til VG. Men han vet at det finnes interesse for flere av spillerne i Start. Spørsmålet er mest hvor lave budene blir, siden alle vet at Start må selge.

- Jeg kan ikke gjøre noe med dette. Men jeg håper selvsagt at Start ikke selger spillere som jeg ønsker å bruke i første-elleveren min. Vi må uansett bare jobbe på - og så får det som skjer skje, sier Mons Ivar Mjelde.

Kristoffer Ajer (16) er den siste på lista over spillere til salgs. I går viste den 193 centimeter høye midtbanespilleren at han er et eksepsjonelt talent.

- Ajer viste seg fram igjen. Han blir viktig for oss i år, sier Mjelde.

De siste minuttene fikk Ajer også bære kapteinsbindet. Ikke en viktig greie i Start, men det viser hvilket ansvar han har tatt i så ung alder. Ofte er det yngstemann som jager på de eldre spillerne i IK Start...

Start (4-4-1-1): Ingvar Jonsson - Jon Hodnemyr, Bismark Acosta, Alexander De John, Rolf Daniel Vikstøl - Espen Hoff, Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen - Solomon Owello - Matthias Vilhjalmsson.

Aalesund (4-4-1-1): Sten Grytebust - Akeem Latifu, Mikael Dyrenstam, Oddbjørn Lie, Daniel Gretarson - Aron Thrandarson, Sakari Mattila, Vebjørn Hoff, Henrik Bjørdal - Michael Barrantes - Mostafa Abdellaoue.

Les også

 1. Start-fan gjorde opp for gammel stadionsniking

  Økonomiansvarlig i IK Start fikk dette brevet fra en tidligere synder denne uken.
 2. Pappa Ulvestad: - Vi har ingen avtale med Solbakken

  Rune Ulvestad (57) avviser at sønnen Fredrik har en avtale med Jim Solbakken – selv om agenten skal ha solgt…
 3. Skulle selges til Kina - så ble det stille

  LA MANGA (VG) (Aalesund - Tromsø 2-0) Michael Barrantes (31) skulle selges til kinesisk fotball.

Mer om

 1. IK Start
 2. Aalesund FK

Flere artikler

 1. Islandsk brasseperle for Start: – Verdensklasse

 2. Matchvinner Ajer punkterte med krampe

 3. Pluss content

  Islandsk brasse-perle

 4. Ajer om Starts mareritt: - Vi er desperate etter seier

 5. Supertalent lover troskap til et Start-lag i krise: Ajer: - Har ikke samvittighet til å forlate klubben nå

Fra andre aviser

 1. Kaptein-Ajer (16) var banens gigant: - Min beste prestasjon

  Aftenposten
 2. De John vraket mot Aalesund

  Aftenposten
 3. De John vraket mot Aalesund

  Fædrelandsvennen
 4. Disse Start-spillerne får sjansen mot Aalesund

  Aftenposten
 5. Start rundspilte Brann

  Aftenposten
 6. "Mos" tilbake på laget

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder