SÅ GLAD: Jürgen Klopp jubler etter Liverpools 2-0-scoring mot Arsenal på Anfield Foto: Reuters

Liverpool banket Arsenal etter Wenger-gambling

(Liverpool – Arsenal 3-1) Liverpools strålende statistikk mot topplagene fortsetter etter en sterk seier over Arsenal på Anfield.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– En av de beste kampene vi har spilt så langt, konstaterer Jürgen Klopp på et TV 2-sendt intervju etter nok en seier over topp seks-motstand.

Laget hans har nå vunnet to seriekamper i 2017: 2-0 over Tottenham og 3-1 over Arsenal. Mot bunnlag som Swansea, Hull og Leicester har det blitt tap.

– Hva vil man lære å gjøre først: Prestere stabilt eller slå de beste lagene i verden? Vi vet alle hva vi gjorde forrige uke (tap mot Leicester) og hvordan vi spilte. Vi vet hva vi må jobbe med, sier Klopp og fortsetter:

– Vi er Premier Leagues berg- og dalbane. Dessverre går det ikke alltid oppover.

Les også: Özil avslører heftig Mourinho-krangel

Sjokkuttak

Arsenal-manager Arsène Wenger overrasket mange da han gamblet og valgte å vrake sin toppscorer Alexis Sánchez fra startoppstillingen på Anfield. Franskmannen forklarte at et taktisk valg lå bak avgjørelsen, og at han ønsket å ha Olivier Giroud og Danny Welbeck for å få mer luftstyrke på topp.

– Man må stå for de avgjørelsene man tar, sier en ordknapp og molefonken Wenger til TV 2 etter tapet.

Den pressede sjefen kunne ikke drømt om verre start, for etter bare ni minutter scoret Roberto Firmino etter et lynhurtig Liverpool-angrep og svakt Arsenal-forsvar.

Fått det med deg? Leicester vant igjen

Liverpool valset regelrett over gjestene gjennom hele første omgang og ble igjen belønnet med scoring fem minutter før pause. Vertene rullet opp et flott angrep og Firmino var nok en gang sentral, denne gangen som servitør for Sadio Mané, som banket inn kampens andre Liverpool-mål.

«Latterlig», sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley om Arsenals forsvarsspill i første omgang. Han mente det kunne stått både 3- og 4-0 til pause.

– Wenger prøvde på noe nytt, men kritikken kommer til å hagle mot ham etter vrakingen av Sánchez, sa Øyvind Alsaker.

Alexis-effekt

Det kunne virke som han angret på vrakingen, for allerede i pausen var chileneren i oppvarming på Anfield-gresset.

Ved avspark i andre omgang hadde han erstattet Francis Coquelin, og det skulle ikke ta lang tid før byttet ga uttelling. Ti minutter ut i omgangen leverte Alexis Sánchez en sylskarp stikker til Danny Welbeck, som lekkert chippet inn reduseringen fra spiss vinkel.

Men Alexis-effekten varte ikke spesielt lenge. Arsenal var snart tilbake til den samme tamme versjonen fra første omgang og var aldri spesielt nære utligning. I stedet skapte Liverpool de store sjansene, blant annet med et stolpetreff etter en Divock Origi-heading.

Og ett minutt på overtid kom spikeren i kisten i form av en drømmekontring av ypperste Klopp-merke, avsluttet med en kontrollert bredside av Georginio Wijnaldum – mannen for de store anledningene, som også ble matchvinner mot Manchester City.

Liverpool fortsetter dermed sin knallsterke statistikk mot topp seks-lagene, som de har til gode å tape mot denne sesongen. På ni kamper mot topplagene har Jürgen Klopps menn vunnet fem og spilt fire uavgjort. Og plutselig er de oppe på tredjeplass, mens Arsenal er nummer fem og dermed utenfor Champions League-plassene, etter tre tap på de fire siste kampene.

– Arsenal var taktisk naive. De gjorde feil laguttak og det legger enda mer press på Arsène Wenger, sier den tidligere Liverpool-spilleren David Thompson til BBC.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder