Trippel dommerhjelp da Real Madrid tok seg til semifinale

(Real Madrid - Bayern München 4-2 e.e.o, 6-3 sammenlagt) En offsideplassert Cristiano Ronaldo (32) avgjorde et vanvittig kvartfinaledrama på Santiago Bernabeu.

 • Even Braastad
 • Per Opsahl
 • Camilla Vesteng

Artikkelen er over tre år gammel

Etter 78 minutter rotet Sergio Ramos ballen i eget nett. Da sto det 3-3 sammenlagt mellom gigantene.

Så fulgte dommer Viktor Kassai opp med tre blemmer som hjalp Real Madrid på vei til sin syvende strake semifinale i Champions League.

84. minutt: Arturo Vidal takler på ballen, men Isco går i bakken og dommer Kassai viser chileneren sitt andre gule kort for kvelden.

– Han har gjort bare en feil, men den er så grov at den koste Bayern München en semifinalebillett, sa Roar Stokke om dommerens beslutning om å vise ut Vidal.

Bortelaget skulle få ytterligere to grunner til å føle seg snytt på spansk jord.

105. minutt: Sergio Ramos slår presist inn i feltet like før pause etter første ekstraomgang. En offsideplassert Ronaldo tar ballen ned på brystet, og feide inn 2-2, og 4-3 sammenlagt.

110. minutt: Marcelo leverer et herlig raid, før han kommer alene med Bayern-keeper Manuel Neuer. Han triller ballen uselvisk til høyre, der Ronaldo fullfører sitt hattrick. Hans femte scoring mot Bayern München på to kamper. Men igjen befant portugsieren seg i offside.

– Dommerne gjorde store feil. Vi er i en kvartfinale i Champions League, og da forventer man at dommerne har konsentrasjon og fokus. Jeg tenker på målene som gir 2-2 og 3-2 som var offside, og det røde kortet til Vidal, sier Bayern München-manager Carlo Ancelotti til Visat.

– Jeg har aldri vært en tilhenger av videodømming, men jeg må innrømme at det er nødvendig nå, sier Ancelotti ifølge Football Italia.

Arjen Robben var enig med sin sjef:

– Det er synd at en så god kamp, mellom to gode lag, med toppspillere, blir avgjort av slike kritiske avgjørelser av dommeren. Kampen blir avgjort av noen med fløyte, sier Robben til Viasat etter kampen

Tidligere tirsdag: Leicester ut av Champions League

Bratseth om dommeren: – Elendig

Rune Bratseth var klokkeklar i Viasat-studioet etter kampen:

– Det er en åpen fotballkamp med mange sjanser, og så blir det det dommertrioen gjør som legger en kraftig demper. Offsider og kort som deles ut i hytt og vær. Det er en vanskelig å være dommer, men i dag var det elendig.

Mot slutten av oppgjøret satte Marco Asensio inn 6-3 sammenlagt, noe som satte punktum for en utrolig kvartfinalekveld på Santiago Bernabeu.

– Real Madrid er Real Madrid. Vi er vant til å slite og vant til å vinne, er Ronaldos konklusjon overfor Viasat 4.

For første gang siden 2010/2011-sesongen må Bayern München innfinne seg med ikke å være ett av de fire semifinalelagene i europeisk klubbfotballs gjeveste turnering.

Så du? Ekspertenes dom: Disse går til semifinale

Ståle Solbakken og VGs sportssjef har tidligere vært uenige om bruken av videodømming:

Lewandowski-straffe åpnet dramaet

3-0 i ekstraomgangene satte kronen på en høydramatisk fotballkamp i Madrid, hvor de første 90 minuttene inneholdt bøttevis med sjanser, selvmålet av Ramos og den feilaktige utvisningen av Vidal.

De første tre kvartene var målløse, men det manglet ikke på intensitet, kvalitet og sjanser på Santiago Bernabeu, en arena vant til store, europeiske fotballkvelder som denne.

Andre omgang var kun syv minutter gammel da Casemiro felte Robben, og dommer Viktor Kassai pekte på straffemerket.

Lewandowski satte sikkert 1-0.

23 minutter senere fikk en for dagen anonym Cristiano Ronaldo muligheten han trengte, da han knuste Phillip Lahm i en hodeduell, og nikket inn 1-1. 3-2 sammenlagt sto seg i kun to minutter, da Sergio Ramos løp ballen inn i eget nett.

Mirakelet: Barcelona med historisk triumf mot PSG

PS! Semifinale-kampene trekkes førstkommende fredag. Der venter Atlético Madrid eller vinneren av oppgjørene mellom Juventus-Barcelona og Borussia Dortmund-Monaco.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Bayern München
 3. Real Madrid CF
 4. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Krever videodømming etter tabbene i Madrid: – Dommerne trenger hjelp

 2. Slike kvelder kan forandre fotballen

 3. Hevder Bayern har lagt spesiell Ramos-plan

 4. Tidligere toppdommer mener Bayern München ble snytt for to straffer

 5. Ronaldo scoret to mål etter rekordlang måltørke

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder