SAMLET FOR Å MINNES GROMSTAD: En rekke tidligere og nåværende Stabæk-spillere var på plass på Nadderud mandag. Bak: Johan Andersson (med topplue), Jan Kjell Larsen (delvis skjult). Foran fra venstre: Tom Stenvoll, Palmi Rafn Palmason, Pål Henning Albertsen og Jon Knudsen. Foto: Helge Mikalsen

Jönsson om Gromstad: - Hentet ham på grunn av holdninger

TRONDHEIM/NADDERUD (VG Nett) RBK-trener Jan Jönsson er i dyp sorg etter beskjeden om at hans tidligere elev Tor-Marius Gromstad (22) er funnet død.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Jönsson hentet Tor-Marius Gromstad fra nå oppløste FK Arendal til Stabæk i 2007 nesten utelukkende på grunn av Gromstads holdninger.

- Jeg føler med familien og Stabæk-familien. Jeg kjenner han som en veldig, veldig fin gutt. Jeg var med å hente han til Stabæk - egentlig ikke på grunn av fotballegenskapene, men på grunn av holdningene hans, sier Jan Jönsson.

Bakgrunn: Savnet Stabæk-spiller funnet død

Han møter VG Nett på Lerkendal etter dagens Rosenborg-trening. Jönsson er tydelig preget. Han snakker lavt og tar seg god tid når han beskriver Gromstad.

Jönsson forteller at han kjente Gromstad veldig godt. I 2007 bestemte Jönsson og Stabæk seg for å hente Gromstad fra Arendal til Stabæk.

DØD: Tor-Marius Gromstad. Foto: Johan Stub


- Det gjør vondt

- Han hadde begrenset fotballegenskaper, hvis jeg kan si det på en dag som denne, men vi hentet ham på grunn av holdninger og egenskaper som spiller og lagkamerat: Holdninger til treningskultur, holdninger til å ta vare på andre og evnen til å være lydhør, sier Jönsson.

Rosenborg-treneren snakket sist med Gromstad da RBK og Stabæk møttes på Lerkendal 4. mai i år.
- Dette er veldig smertefullt. Det gjør vondt, sier Jönsson.

Samling på Nadderud

Det ble i formiddag satt opp et bilde, en drakt, et skjerf og flagg for å minnes Gromstad på Nadderud. Flere tidligere Stabæk-spillere tok turen Bærum og samlet seg foran bildet. Blant dem LSK-duoen Pálmi Rafn Pálmason og Johan Andersson, VIF-spiller Veigar Pall Gunnarsson og FFK-keeper Jon Knudsen.

HALV STANG: Flagg på halv stang på Nadderud mandag. Foto: Helge Mikalsen


Stabæk-spillerne, samt klubbledelsen og støtteapparatet brukte tid foran minnesmerket på indre bane. Mange gråt og holdt rundt hverandre i det som er en ny tøff hendelse i norsk idrett.

Eliteserieklubbens daglige leder ba om forståelse for at hverken spillere, ledere eller andre ønsket å uttale seg om hendelsen. Etter en kort seanse ute foran bildet av Gromstad, gikk spillerne inn i klubblokalene. Mandag kveld planlegger Stabæk en minnemarkering i en kirke i Bærum.

Gromstad ble meldt savnet søndag formiddag etter å ha vært borte i over et døgn. Mandag morgen ble det funnet en død person på en byggeplass i bydelen St. Hanshaugen i Oslo. Personen ble identifisert som den savnede Tor-Marius Gromstad.

- Det er fryktelig trist. Ord blir fattige i en slik sammenheng. Mine tanker og sympati går til familien, etterlatte, lagkamerater og klubben hans, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

PS! Både 16. maikampen mellom VIF og Stabæk samt mandagens 2. divisjonskamp mellom Asker og Stabæk 2 er utsatt.

HENTET GROMSTAD: Rosenborg-trener Jan Jönsson avbildet etter mandagens RBK-økt. Foto: Sindre Øgar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder