Rösler og Halle tar over

Jonevret fikk sparken

(VG Nett) Kjell Jonevrets dager i Molde Fotballklubb er over etter gårsdagens tap for Vålerenga. - Kjempetrist, sier svensken.

Artikkelen er over ni år gammel

Jonevrets avgang ble bekreftet på en pressekonferanse like etter klokken 11:30 mandag.

- Dette er kjempetrist, men når en dør stenger så åpnes en ny. Jeg skal fortsette som trener, sier Jonevret.

VGTV:Se klipp fra pressekonferansen

Han kjempet med følelsene under pressekonferansen, og la ikke skjul på at han var uenig med Molde-ledelsens avgjørelse om å vise ham døren.

- Dette har ikke preget meg, for jeg har hatt tro på at Molde ville komme ut av dette, og jeg tror jeg ville fått laget ut av dette, sier Jonevret.

Jonevret har vært i Molde siden 2006. Han tok klubben til seriesølv i fjor, og tapte cupfinalen samme sesong mot Aalesund.

Nå er altså Jonevret-æraen over i Molde.

Dette ble sagt under pressekonferansen:

11:44: Supportersjefen gir Jonevret en blomsterkrans, gir ham en klem, og sier: - Du har vært med på å gjøre oss stolte, Kjell.

11:44: - Styret starter arbeidet allerede nå med å finne en permanent løsning før neste sesong, sier Erik Berg.

MEGET KRITISK: Uwe Rösler slaktet Nikola Kalinic' voldsomme takling. Foto: Scanpix

11:42: - Jeg har skjønt at det har pågått noe, så jeg har vært litt forberedt på dette. Men det spilte ikke noen stor rolle i går (tap mot VIF). Dette har ikke preget meg, for jeg har hatt tro på at Molde ville komme ut av dette, og jeg tror jeg ville fått laget ut av dette. Så bagasjen min er ikke pakket ennå, sier Jonevret.

11:42: - Vi merket tidlig at vi ikke hadde det mannskapet som vi hadde i fjor, og derfor ikke kunne spille like bra som i fjor.

11:40: - Jeg vil takke folket i Møre og Romsdal som har gitt meg utrolig mange gledesstunder, jeg vil takke Tornekrattet, styret, lederne og spillerne, sier Jonevret, mens stemmen brister litt.

- Dette er kjempetrist, men når en dør stenger så åpnes en ny. Jeg skal fortsette som trener, sier Jonevret.

11:39: - Vi tok to sølv i fjor med et fantastisk lag, og i år skulle vi liksom ta gull, var forventningene. Jeg er utrolig stolt over å ha vært her i fire år, det er jo bare unntaksvis at trenere ikke må gå.

11:38: - Jeg er ikke dum, jeg skjønte jo at det kunne ende slik, sier Jonevret.

- Vi har gjort det vi kunne, og jobbet veldig hardt for å snu trenden.

11:37: Jonevret: - Jeg har vært her 179 kamper, mange har vært veldig fine, trist at det skulle slutte slik.

11:36: Vi ønsker en kortvarig løsning, det ligger i sakens natur. Da var Rösler en naturlig kandidat som valget falt på. Det var 3-4 andre kandidater, sier Erik Berg i MFK.

11:35: - Uwe Rösler er ny hovedtrener ut sesongen. Gunnar Halle blir ny assistent. Det vil bli arbeidet aktivt med å få på plass en ny hovedtrener til januar 2011.

11:34: Styret i Molde FK har i dag blitt enig med Kjell Jonevret om å terminere avtalen med klubben med øyeblikelig virkning, sier Erik Berg.

11:33: Kjell Jonevret setter seg ned, og da starter pressekonferansen i Molde.

11:31: Pressekonferansen på Molde Stadion er noen minutter forsinket.

- Kan være ferdig

Representanter fra styrene i Molde Fotball AS og Molde Fotballklubb møttes både før og etter oppgjøret mot Vålerenga. Der var Jonevrets fremtid i klubben et tema.

Les også:- Mente ikke å tråkke på dommeren

Overfor pressen i går virket Jonevret fast bestemt på å fortsette i jobben.

- Jeg tenker ikke på meg selv i det hele tatt. Men jeg tenker på «killarna», de synes jeg synd på. De jobber hardt, men får ikke resultat. Nå skal vi jobbe for å snu en trend, og det er steinhard jobb. Vi trenger en seier nå, sa Kjell Jonevret.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder