Sandnes Ulf kan miste redningsmannen til opprykksrivalen

SANDNES (VG) (Sandnes Ulf - Start 1-1) Kent Håvard Eriksen (26) er høyt oppe på opprykksrival Bodø/Glimts ønskeliste. I toppkampen mot Start viste han hvorfor.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

På stillingen 1-0 til sørlendingene gjorde Eriksen det han har gjort syv ganger på 17 kamper tidligere denne sesongen.

Kraftspissen ble stusset gjennom av rekkekamerat Kjell Rune Sellin med et kvarter igjen på kampuret. Alene med Håkon Opdal gjorde han ingen feil og sendte ballen i mål.

Skal jakte Bodø/Glimt

– Kjell Rune og jeg har et godt samarbeid der oppe. Da jeg ble flyttet opp som spiss i andre omgang tenkte jeg at her kommer det muligheter, sier Eriksen etter kampen.

GA SPILLERNE GODKJENT: Start-trener Steinar Pedersen, her etter kampen mot Sandnes Ulf. Foto: Mikal Aaserud, VG

Selv om hjemmelaget produserte to store sjanser like før slutt ble det ingen flere scoringer og Eriksens utligning berget et viktig uavgjortresultat for Ulf i toppkampen.

– Vi håpet vi skulle ta det på slutten. Vi fikk et trykk på de og jeg skulle ønske vi fikk det målet, men slik gikk det ikke i dag, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

De to lagene står fortsatt helt likt i kampen om direkte opprykk til Eliteserien. Kun Bodø/Glimt har vært bedre og ligger nå åtte poeng foran Sandnes Ulf og Start.

– En knallhard «fight». Vi skal jakte Bodø/Glimt, er advarselen fra Start-trener Steinar Pedersen 13 runder før slutt.

Fikk du med deg? Brennhete Saltnes sørget for Glimt-seier mot Mjøndalen

BERGET ULF: Kent Håvard Eriksen, her fra pressesonen etter kampen mot Start. Foto: Mikal Aaserud, VG

Jakter målscoreren

Glimt-trener Aasmund Bjørkan gjestet for øvrig Sandnes Stadion denne regntunge søndagen. Han har skapt overskrifter både på Sør-Vestlandet og i lokalavisen i nord. Han skal nemlig, etter hva Stavanger Aftenblad og Avisa Nordland får opplyst, være ute etter målscorer Kent Håvard Eriksen.

– Det overrasker meg ikke at de har begynt å by på ham. Det er også flere lag i Eliteserien som er interessert. Det synes jeg er helt naturlig etter hans utvikling i klubben. Han er en «hundreprosentspiller». Han har lært mye her i klubben, sier trener Sæternes.

Han vil ikke ut med hvor mye de lyseblå ønsker for spissen og ønsker ikke å selge, men vurderer situasjonen hvis budet er bra nok.

– Jeg vet de (ledelsen) kommer til å spørre om det er nok og så får vi se da, sier den tidligere Brann-, Vålerenga- og Club Brügge-spissen, som har styrt Ulf-skuta siden 2015.

Bjørkan skriver for øvrig i en SMS til VG at han ikke vil kommentere saken.

Vil spille Eliteserie

Eriksen selv er ordknapp om situasjonen. 26-åringen stod før kampen med syv mål på 17 OBOS-opptredener. Han sier han forholder seg til at han har kontrakt i halvannet år til.

– Frister det med et bytte?

– Jeg er veldig fornøyd med å være her. Jeg scorer mål og trives godt. Men jeg har ambisjoner på å spille eliteseriefotball og jeg vet jeg har nivået til å spille der oppe. Og jeg er veldig sugen på å vise meg der igjen, sier Eriksen.

Møt investorene: Slik skal Start gjenreises (+)

Perlescoring

Gudmundur Kristjánsson (t.v) og Niels Vorthoren (skjult) gratulerer målscorer Daniel Aase (nummer ni) etter målet. Starts Eirik Wichne (høyre) kommer etter hvert til. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Bjørkan og resten av de 1714 betalende tilskuerne ble i hvert fall vitne til en svært velspilt første omgang. Begge lag vartet opp med godt pasningsspill på det sleipe gessdekket. Sjansene florerte, men kun Daniel Aase fikk ordentlig uttelling. Første omgang var bare ti minutter gammel da lysluggen var først på en klarering fra Ulf-kaptein Nicolai Kornum Giertsen.

Aase takket for muligheten ved å hamre ballen rett i vinkelen fra rundt 16 meter.

Etter scoringen hadde vertene sjanser både ved Tomas Kristoffersen, Vidar Nisja, Kjell Rune Sellin og ikke minst Roy André Miljeteig. Det manglet ikke på mulighetene, men det ville seg ikke for hjemmelaget. I andre enden hadde Niels Vorthoren en gigantsjanse etter en halvtime. Espen Børufsens innlegg var perfekt, men midtspissen presterte å sette ballen over fra kort hold.

Dermed var det kun Aases scoring som skilte lagene til pause.

Fikk du med deg? Glimt-unggutt til Premier League

Pedersen fornøyd

Der pasningsspillet satt og sjansene kom på løpende bånd før hvilen, ble andre omgang til å begynne med mindre underholdende.

Sandnes Ulf dominerte store deler av de siste 45 minuttene. Kun Eriksen klarte å overliste Håkon Opdal. Start-keeperen vartet opp med feberredninger og var banens soleklart beste.

Start-trener Steinar Pedersen var godt fornøyd med det han så før pause, men innrømmer at sørlendingene slet da vertene klarte å benytte seg mer av farten og kraften på topp.

– Men vi står bra i mot på det de er gode på – bortsett fra én anledning, sier han til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder