Nilsen etter Branns første seier siden 19. juni: – Vi føler oss aldri helt trygg

BERGEN (VG) (Brann – Odd 2-0) Lars Arne Nilsen mener at Brann styrte kampen mot Odd, men innrømmer at den siste tidens motgang lurte i bakhodet underveis.

 • Aleksander Losnegård

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi begynner litt forsiktig, men vi har kontrollen hele kampen. De har en sjanse i første omgang når Vidar (Ari Jónsson) glipper litt, og de har noen dødballer som er småfarlige, men de skaper jo ingenting på de. Vi scorer to mål og har store sjanser utover i andre omgang, så det er vel en kamp vi har god kontroll på, selv om vi aldri føler oss helt trygg slik det har vært i det siste, sier Brann-treneren til VG etter 2-0-seieren over Odd.

– Hvor viktig er det å slå tilbake når det er litt lengre mellom hver kamp, kontra tidligere i sesongen, hvor man har fått muligheten til å slå tilbake ganske fort?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det er ekstremt viktig. Får vi for mange tap blir det tyngre å jobbe, og da kan apatien ta oss, men det skal den ikke, sier han.

VG Live: Fyldig referat fra kampen

Brann har tapt åtte poeng på overtid denne sesongen, og etter fem kamper på rad i Eliteserien uten seier, måtte Brann slå tilbake mot Odd. Halvtimen var passert da Fredrik Haugen, som spilte sin 200. kamp for Brann, løftet ballen inn fra venstre. Inne i feltet forsøkte Olivier Occéan å klarere. Forsøket landet i beina på Gilli Rólantsson, som fra elleve meter banket ballen kontant i mål.

I den andre omgangen sørget en lekker flikk fra Torgeir Børven for at Kristoffer Barmen kunne styre ballen elegant forbi Sondre Rossbach til 2-0.

Treg start

Begge lagene slet med å finne tilgjengelige medspillere i åpningsminuttene. Etter 18 minutter fikk Rólantsson muligheten til å styre ballen mot mål da Haugen løftet ballen inn over Rossbach, men headingen gikk i nettveggen.

Kampens første store sjanse kom etter 20 minutter. Etter at ballen hadde vært innom en litt heldig Bismar Acosta, landet den hos Rólantsson. Han banket ballen inn foran mål, hvor Torgeir Børven på utrolig vis styrte ballen utenfor.

Les også: Bakke raste mot dommeren da Kristiansund utlignet på overtid

Etter halvtimen lyktes så Brann, da Occéan headet frisparket fra Haugen rett til Rólantsson, som fra elleve meter banket ballen kontant i mål.

– Det kommer et innlegg hvor de går opp i duellene, og så faller den rett foran føttene mine. Da er det viktig at man bare får satt ballen i mål, og heldigvis gikk den inn, så det er utrolig deilig, sier Rólantsson til VG.

– Hvor ble det av Gilli-feiringen?

– Banen var litt tørr, så jeg tenkte at jeg gidder ikke. Neida, det var ikke noe i veien med banen. Man blir jo nesten skadet hver gang man tar den, ler Rólantsson når VG etterlyser hans mye omtalte feiring fra tidligere i år.

Husker du den spesielle-feiringen? Artikkelen fortsetter under videoen:

Dobbeltsjanse for Odd på dødball

Fem minutter etter hvilen fikk bortelaget to muligheter til å sørge for balanse i regnskapet. Espen Ruud pisket corneren inn i feltet, hvor Martin Broberg kom først på ballen. Kun en feberredning av Horwath forhindret utligning.

– Jeg husker den ærlig talt ikke så godt. Det var bare en reaksjonsredning. Han flikker den, jeg ser den og strekker meg etter den. Det var et av de øyeblikkene som skjer i løpet av et lite sekund, sier Horwath til VG.

– Men redningen kommer på et veldig avgjørende tidspunkt, med tanke på at det går mindre enn ti minutter fra kjemperedningen din og til dere øker ledelsen til 2-0?

– Det er slike øyeblikk som avgjør kampen. De tok ikke vare på sine sjanser, mens vi tok vare på våre. Det er slike øyeblikk man spiller for, sier keeperen, som var svært fornøyd med å ha holdt nullen i Eliteserien for første gang.

– Det føles godt, men de tre poengene føles best.

Les også: Vikings overtidsmareritt fortsetter

Også den påfølgende corneren fra Espen Ruud var presis. Rashani var først fremme ved ballen, men nysigneringens avslutning gikk et godt stykke over.

Lekker Børven-detalj

Om den første scoringen til Brann var tuftet på rå kraft, var rødtrøyenes andre nettkjenning et resultat av delikate komibnasjoner mellom tre mann.

Midtbaneterrier Sivert Heltne Nilsen løftet ballen inn i Odds sekstenmeter, hvor Torgeir Børven flikket kulen tilbake til Kristoffer Barmen på lekkert vis.

Lysluggen som rundet 150 kamper for Brann i 3-3-oppgjøret mot Aalesund forrige helg, tok ballen kontrollert ned og styrte den elegant i nettmaskene.

Det var Barmens sjette scoring i Eliteserien denne sesongen, og dermed har han også inntatt tronen som Branns toppscorer, ett mål foran Jakob Orlov.

Les også: Haugesund rotet bort tomålsledelse

Etter kampen skrøt Nilsen av Børven, som til tross for en veldig god periode under sesongoppkjøringen i vinter, har slitt å markere seg i den røde trøyen.

– Han jobber hardt og spiller for laget. Han får en assist og han kommer til en stor sjanse. Jeg er fornøyd med Børven i dag. Han er skarp og farlig hele tiden. Børven er en fantastisk avslutter. Vi må bare få satt han i posisjon. Vi må være gode til å spille han god, sier han om den tidligere Odd-spissen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var etter kampen tydelig skuffet over at forsvarsspillet sviktet i to avgjørende situasjoner - situasjoner som han forteller at Odd hadde forberedt seg på under spillermøtet før kampen.

– Ja, det like mye som at vi ikke greier å score. Vi har jo feite sjanser, men vi greier ikke å score heller. Det er der vi taper kampen, sier Fagermo til VG.

– Spillemessig er vi gode, mener Odd-treneren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde15101441172431
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Odd

Flere artikler

 1. Nilsen etter Branns første seier siden 19. juni: – Vi føler oss aldri helt trygg

 2. Brann har gått tilbake til start: – Når man er i motgang skal man ikke trylle

 3. Måltørke for Brann: Sjefen vil ikke skylde på alle byttene

 4. Etterlengtet Brann-seier mot Odd: – Et steg i riktig retning

 5. Pluss content

  Brann foran skjema til Eliteserie-rekord

Fra andre aviser

 1. Barmen sikret Brann-seieren – og tok toppscorertronen alene

  Aftenposten
 2. Brann med overtidstap mot Sarpsborgs ti mann

  Aftenposten
 3. Odd ønsker Brann-spiller

  Aftenposten
 4. Her har Barmen avgjort for Brann: Fortsatt Vestlandets fotballkonger

  Aftenposten
 5. Brann med overtidstap mot Sarpsborgs ti mann

  Fædrelandsvennen
 6. Skålevik scoret igjen da Brann slo lillebror fra Åsane

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder