1 / 4

Lionel Messi hylles: − Han er utenomjordisk

DOHA/OSLO (VG) Han mislyktes fra ellevemeteren, men Lionel Messi (35) gjorde omtrent alt annet enn å score i havnearenaen i Doha.

Publisert:

– Han spiller en annen sport. Han kan se helt uinteressert ut, så bare smeller det, oppsummerer den engelske fotballegenden Gary Lineker.

For det var akkurat slik det så ut da Argentina sikret åttedelsfinalebillett på arenaen som er satt sammen av 974 konteinere i Doha-havnen.

Messi spankulerte ofte bare rundt – og tuslet gjerne sakte ut av offside mens Polen angrep. Mens beina gikk sakte, gikk hodet fort. Blikket hit, blikket dit – alltid på jakt etter neste offensive mulighet.

– Han var ikke på sitt beste, men likevel: De tre-fire beste fintene var Messi sine, og de tre-fire beste pasningene var hans, sier den tidligere engelske landslagsspilleren Rio Ferdinand i BBC-studio, før han legger til:

– Han er utenomjordisk. Det er ingen som ham.

Lionel Messi skapte fem sjanser og hadde fire vellykkede driblinger, ifølge tall fra Opta.

Han hadde 98 ballberøringer. Julian Alvarez og Angel Di Maria – som utgjorde fronttrioen – hadde henholdsvis 36 og 66 berøringer hver og skapte to sjanser kombinert, sammenlignet med Messis fem.

1 / 2
SAMMENLIGNING: Tallene til Argentinas angrepsspillere Lionel Messi, Julian Alvarez og Angel Di Maria fra kampen mot Polen.

Grafikk: www.sofascore.com

Statistikkleverandøren avslører dessuten at siden 1966 har heller ingen på Messis alder dominert en VM-kamp ifølge tallene på nøkkelpasninger (5) og dribleforsøk (6): En 33 år gammel Diego Maradona i 1994-VM var den forrige.

– Ikke kom med Cristiano Ronaldo, ikke kom med noen annen i vår generasjon! Ikke snakk om det! Han (Messi) går utpå her med alt presset fra hele verden på seg og styrer absolutt hele fotballkampen, sier Morten Langli med sedvanlig engasjement i TV 2s studio – og stopper selvsagt ikke der:

– Når skal vi sette fart fremover? Når skal vi roe ned? Skal jeg passere én mann for å skape ubalanse? Slår jeg stikkeren? Slår jeg langt? Kort? Han gjør absolutt alt i dag uten å score. Alt presset er på han, og han går ut og totaldominerer. En helt fantastisk forestilling, oppsummerte TV 2s fotballekspert Morten Langli etter kampen.

Kollega Jesper Mathisen var også full av lovord om PSG-stjernen.

– Messi gjør ting ingen andre noensinne har vært i nærheten av. Han har blitt en eldre kar, han har kanskje ikke det samme steget, men intelligensen, venstrefoten, måten han trekker på seg press, slipper til lagkameratene, styrer, kaptein, leder.

Messi uttalte etter kampen mot Polen at han var sur for straffemissen.

– Laget kom sterkere ut etter min feil. Vi visste at når det første målet gikk inn, ville det endre kampen, sier Messi ifølge Bueno Aires Times.

– Vi må forholde oss rolig og ta en kamp av gangen. Nå begynner et nytt VM og forhåpentligvis kan vi fortsette i det samme sporet, fortsetter argentineren.

– Messi er kapteinen vår, den som styrer skuta. Mot Mexico åpnet han hele kampen, og i dag, da han mislyktes, viste vi at vi står bak ham og støtter ham, sier Rodrigo de Paul til TNT Sports.

Lionel Messi og Argentina møter Australia i åttedelsfinalen. Med seier der møter de enten Nederland eller USA.

Det er dermed et godt utgangspunkt for en semifinale – og med en semifinale i boks – vil Messi være sikret minst fire VM-kamper til (finale/bronsefinale).

Det vil sende den kortvokste argentineren på 26 VM-kamper i karrieren – noe som eventuelt er historisk. Lothar Matthäus (25) står oppført med flest VM-kamper i historien, ifølge BBC.

VM: Slik ser turneringstreet ut for fotball-VM i Qatar. Argentina møter Australia i 8.-delsfinalen.

Sportsnyhetene:

Se høydepunkter fra Polen - Argentina

Se også:

Reaksjoner etter Argentina - Polen

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no