• VG vurderer gullkampen

  Onsdag møtes Molde og regjerende seriemester Bodø/Glimt på Aker stadion i en kamp som kan avgjøre ligagullet i Eliteserien denne høsten.
  Hjemmelaget har 47 poeng, mens gjestene fra nord har 48 - med syv kamper igjen å spille.

  VG har vurdert lagenes antatte førsteellevere opp mot hverandre.

  Publisert 27. oktober, kl. 17:30

 • Tunge forfall

  Ulrik Saltnes har fått følge av Patrick Berg på sidelinjen hos Bodø/Glimt, og svekker deres midtbane betraktelig. Hos Molde er Martin Ellingsen ute resten av sesongen, mens Eirik Hestad heller ikke ble kampklar.

  Videre følger antatte lagoppstillinger – Molde i 4–2–3–1 og Glimt i 4–3–3.

 • Keeper:

  Andreas Linde, Molde 8

  Den sympatiske svensken er tryggheten selv mellom stengene for Molde. Har matchvinner-egenskaper vi er blitt vant til å se både i Eliteserien og Europa. Kan gå videre til en større liga etter sesongen.

  Nikita Haikin, Bodø/Glimt 7

  Har gått fra å være Bodø/Glimts svakhet til å bli en av Eliteseriens beste målvakter. Reddet Glimt flere ganger da de slet tidligere i sesongen.

 • Høyreback:

  Martin Linnes, Molde 8

  Solid uten å glitre i returen til Eliteserien denne sommeren. En turbomaskin opp og ned langs sidelinjen og fremdeles en av landets beste i sin posisjon. Ute med en liten skade mot Stabæk sist.

  Alfons Sampsted, Bodø/Glimt 6

  Også islendingen har tatt steg siden han ankom Bodø/Glimt, men må fremdeles regnes som et svakt punkt i et knallsterkt lag.

 • Midtstopper:

  Martin Bjørnbak, Molde 7

  Et fysisk monster med positivt fortegn. Viktig på dødball og sterk i de fleste deler av spillet. Også godt skuddbein.

  Brede Moe, Bodø/Glimt 7

  Midtstopperen er trygg og god og gjør svært få feil. Stopperrollen i Glimt er spesiell, og det er vel så viktig å være god med ball som å kunne forsvare seg.

 • Midtstopper:

  Sheriff Sinyan, Molde 7

  Fysikk, fart, luftstyrke og duellkraft. Endelig fått spille kontinuerlig på høyt nivå i seniorkarrieren, noe som har gjort ham godt. Kan være sårbar når konsentrasjon kreves og han skal kontroll på mann og ball samtidig.

  Marius Lode, Bodø/Glimt 8

  Det er nok ingen midtstoppere i Eliteserien som er bedre med ballen enn Lode. Glimt-stopperne må også ofte dekke enorme rom og blir utfordret mye én-mot-én de gangene motstanderne klarer å sette i gang en kontring.

 • Venstreback:

  Kristoffer Haugen, Molde 7

  Siddisen er et viktig angrepsvåpen i Erling Moes filosofi om å få innlegg fra siden. Samtidig er hans tempo godt nok til å matche motstandere defensivt.

  Fredrik Bjørkan, Bodø/Glimt 9

  Eliteseriens klart beste venstreback er klar for større oppgaver. Evnen til å passere ledd er et av lagets viktigste angrepsvåpen.

 • Midtbane:

  Etzaz Hussain, Molde 7

  En terrier defensivt på midten som ofte står frem ved store anledninger. Alltid smart og lur når det kommer til bevegelser inn i motstanderens felt, gjør at han involveres også offensivt.

  Morten Konradsen, Bodø/Glimt 6

  Glimt savner Ulrik Saltnes, men Konradsen er en av de beste spillerne som ikke spiller fast. Har enorm frekvens og er en toveisspiller.

 • Midtbane:

  Sivert Mannsverk, Molde 6

  Sogningen er god én-mot-én, han ser hele banen som en playmaker-type via sin gode ballbehandling og smarte pasningsvalg. Kommer også til avslutninger. Foreløpig litt igjen til å dominere på Eliteserie-nivå.

  Elias Kristoffersen Hagen, Bodø/Glimt 6

  Hentet inn som en klar nummer 2 i «Patrick Berg-rollen» dypt på midtbanen. Matcher seg på trening mot førstevalget hver uke, og har i sine innhopp vist at han er meget god til å diktere pasningsspillet. Vil merke defensivt Hagen ikke dekker rommene Berg er vant til å håndtere.

 • Midtbane:

  Magnus Wolff Eikrem, Molde 9

  Eliteseriens beste og mest kreative playmaker på sitt beste. Skader og sykdom har preget denne sesongen noe, stått over to kamper på rad. Men stadig avgjørende, og på toppnivå i store kamper og ute i Europa.

  Sondre Brunstad Fet, Bodø/Glimt 7

  Ikke den mest spektakulære i dette Glimt-laget, men en typisk «rollespiller» som Kjetil Knutsen elsker. Holder stadig Hugo Vetlesen ute av laget.

 • Høyreving:

  Rafik Zekhnini, Molde 6

  Veldig stor fart, solid rykk og gode dribleegenskaper. Bakromstrussel. Skader har satt en stopper for utviklingen, men viste i det Zekhnini-vennlige kampbildet mot Stabæk lørdag at han fortsatt kan være avgjørende. Kan benkes til fordel for Emil Breivik.

  Ola Solbakken, Bodø/Glimt 9

  23-åringen fortsetter å ta steg og er i ferd med å utvikle seg til en klassespiller. Er enormt hurtig og har et vanvittig rykk. Også den som setter opp lagkameratene oftest i gode posisjoner foran målet. I kanonform og kanskje aktuell for neste landslagstropp.

 • Spiss:

  Ohi Omoijuanfo, Molde 9

  Tatt grep på analyserommet og blitt en komplett målscorer i Eliteserien: Høyreben, venstre og hodet - scorer innenfor og utenfor sekstenmeteren. Ingen savner Leke James mål med Ohis vanvittige scoringstall.

  Erik Botheim, Bodø/Glimt 8

  Kom gratis før sesongen og har levert 13 mål på 22 kamper. Svært dyktig og smart i boksen, og blitt en mye bedre lagspiller med og uten ball, spesielt i kombinasjonsspillet. Mangler litt på andre områder om man sammenligner med Kasper Junker i fjor.

 • Venstreving:

  Ola Brynhildsen, Molde 7

  Stod frem for Molde i Europa i sommer, med kamper av høy, høy klasse. Besitter fart, teknikk og avslutningsferdigheter som tilsier at han kan klare seg internasjonalt, men noe for ustabil. Burde også scoret mer denne sesongen.

  Amahl Pellegrino, Bodø/Glimt 8

  Da Glimt slet med målproduksjonen kom Pellegrino som sendt fra himmelen. En poengspiller som kan være forskjellen på gull og sølv. Et lite under at han ikke scoret i Drammen sist.

 • Trener:

  Erling Moe, Molde 8

  Har ressursene og spillermaterialet, men også kvalitetene som skal til for å sette det i system. Pluss for å lykkes med kampplaner i vanskelige kamper: Knuste «uslåelige» Glimt med 4–2 i fjor, vant på Aspmyra i år og utmanøvrert sterke motstandere over flere Europa-sesonger. Kunne dog hatt enda sterkere resultater i Eliteserien.

  Kjetil Knudsen, Bodø/Glimt 10

  Den beste siden Nils-Arne Eggen? Har «rundet» Eliteserien med Bodø/Glimt og stadig klart å fylle hullene etter gode spillere med nye, ofte overraskende, valg. Det vitner om en leder som har evnet å skape et banebrytende system som ergrer motstander etter motstander.

Det betyr at Molde scorer en total på 89 poeng, mens Bodø/Glimt får 91. Kampen spilles 20:00, og du ser den på Eurosport Norge og Dicovery +.

VG vurderer gullkampen: Molde mot Bodø/Glimt

Publisert:
Artikkelen er over ett år gammel

Se intervjuer med spillere, trenere og Bernt Hulsker vurdere toppkampen her:

Vurdert av VGs Vegard Aulstad, Mats Arntzen og Øyvind Herrebrøden.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering
Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.