Ny Spurs-nedtur - men Arsenal sviktet når det gjaldt som mest

21 år siden Tottenham havnet foran Arsenal på tabellen

(Tottenham - Southampton 1-2) Først røk seriegullet, men nå kan Spurs ende foran erkerival Arsenal for første gang på 21 år.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det ble en ny nedtur for Tottenham hjemme mot Southampton. Selv om de ledet 1-0, rotet London-laget vekk alle poengene.

– Vi hadde ingen «hangover» fra forrige uke. Vi startet kampen bra, men de hadde et par skudd og scoret to. Dette er fotball og jeg gratulerer Southampton, sa Spurs-trener Mauricio Pochettino etter kampen.

– Vi må fortsette å forbedre oss til neste sesong. Nå er det viktig at vi ender på 2.-plass og får å gjøre det må vi vinne kamper, avsluttet en skuffet Tottenham-trener.

Nå må klubben ta tre poeng mot Newcastle for å være sikret sølvet.

Les også: Slik skal Leicester feire

Forrige gang i 1995

Etter mandagens basketak mot Chelsea måtte de erkjenne at Leicester fikk seriegullet. Nå bør Mauricio Pochettinos gutter helst slå nedrykkstruede Newcastle i siste seriekamp om en uke, ellers kan Arsenal smette forbi dem i siste serierunde.

– Sesongens siste kamp vil handle om stolthet og om å fortsatt være der vi vil være. Vi må avslutte sterkt. Newcastle-kampen vil bli tøff, spesielt om de har noe å spille for, sa Christian Eriksen til BBC etter kampen.

Rivalene fra Nord-London klarte kun uavgjort mot Manchester City og dermed må Spurs snuble i siste kamp for at Arsenal kan rappe sølvet foran nesen på Tottenham-fansen.

Ikke siden 1995 har Tottenham havnet over Arsenal på Premier League-tabellen. Nå frykter Spurs-fansen at rivalene fra Nord-London skal snyte dem nok en gang. Et scenario som så utenkelig ut for et par uker siden.

LES OGSÅ: Sánchez med gavepakke til Manchester United

TUNG TID: Tottenhams Erik Lamela og Eric Dier fortviler etter et baklengsmål i kampen mot Southampton. Foto: John Sibley Reuters

Dans fra Son

Det startet jo så oppløftende for Tottenham. Etter 16 minutter rundet Son Heung-min kepper, fra spiss vinkel danset han vekk to forsvarere og satte ballen i mål. Men Southampton jakter en plass i neste sesongs Europaliga og svarte kvarteret etterpå. Dusan Tadic serverte Steven Davis foran mål og lagene kunne gå i garderoben like langt.

TOMÅLSSCORER: Steven Davis (t.v.), Dusan Tadic og Cuco Martina tok alle poengene mot Tottenham. Foto: Ian Kington Afp

Les også: Hiddink (69) ble dyttet i bakken

I andre omgang var det hjemmelaget som styrte showet, men gjestene var effektive og sjokkerte White Hart Lane 18 minutter før full tid. Nok en gang var det kombinasjonen Tadic-Davis. Fra 16-meterstreken skjøt sistnevne helt ned i lengste hjørne, centimetere unna hanskene til keeper Hugo Lloris.

Holder pusten

Til tross for et Spurs-press mot slutten, ble det mest halvsjanser og nok en frustrerende kamp. Med tre strake ligakamper uten seier har Tottenham nå invitert Arsenal inn i kampen om 2.plassen. Supporterne i Nord-London holder pusten gjennom den kommende uken.

Southampton klatrer til 6. plass og har kurs mot spill i Europa neste sesong.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder