VGs tips: Disse går til kvartfinalen i Champions League

Det blir tre spanske, to tyske, et engelsk, et portugisisk og et fransk lag i kvartfinalen i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det er i hvert fall tipset, to måneder før 8-delsfinalene spilles. Det skal scores mange mål før den tid, men én ting er i hvert fall hundre prosent sikkert:

Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball. Foto: ,

Sjelden har kampoppsettet sett friskere ut.

For noen kamper som venter; en drømmetrekning for folket og et lite mareritt for noen av de store. For eksempel for fjorårsfinalist Juventus, som kan ergre seg voldsomt over at laget ikke holdt ut til uavgjort i den siste kampen mot Sevilla. Det hadde gitt gruppeseier og bedre trekning. Isteden ble det 0-1, annenplass og Bayern München i 8-delsfinalen – ikke veldig heldig for Bayern heller, for øvrig.

Regjerende mester Barcelona kan også være misfornøyde; Arsenal var blant det verste «Barca» kunne få, men enda verre er det selvsagt for Arsenal, som skal opp mot den store turneringsfavoritten.

De to lagene de fleste regner som de sterkeste akkurat nå, har begge fått motstandere som kan velte dem allerede i 8-delsfinalen.

Alan Shearer: Ouch!

For øvrig er nok hverken Chelsea eller Paris Saint-Germain særlig fornøyde med at de møtes for tredje gang på tre år. Zlatan Ibrahimovic skal igjen opp mot motstandere han kalte for «11 babyer» da han ble utvist i mars i år.

Her er alle 8-delsfinalene (VGs favoritt uthevet):

Arsenal – Barcelona

STORE I JAPAN: Luis Suárez og Lionel Messi er i Japan og forbereder seg til klubb-VM-semifinalen mot kinesiske Guagzhou Evergrande på torsdag. Foto: AFP Foto: ,

Barcelona ser nesten utilnærmelige ut. Arsenal fikk kjenne på «dette nivået» i gruppespillet mot Bayern, var noe heldige og vant hjemme, men fikk skikkelig juling i München (dog ikke med sitt beste lag). Arsenal er ikke sjanseløse i det som underholdningsmessig ligger an til å bli en godbit av de sjeldne. Men Wengers bakre firer, den svakeste lagdelen, gleder seg neppe til to ganger 90 minutter mot trioen på topp hos «Barça».

Prosentvurdering: 30-70

Benfica – Zenit St. Petersburg

STORSCORER: Artem Dzyuba har seks mål for Zenit i Champions League denne høsten. Foto: REUTERS Foto: ,

Kanskje oppgjøret som ser mest åpent ut. Lagene møttes i 8-delsfinalen for fire år siden også (Benfica-seier). Hulk, Dzyuba, Danny, Witsel og de andre i Zenit kom seg lett gjennom det som viste seg å være en forholdsvis grei gruppe. I ligaen er Zenit nede på sjetteplass, og det store problemet nå er at den ligaen har pause til 1. mars. Zenit må holde dampen oppe gjennom treningsleire og treningskamper, og det er aldri enkelt. Derfor føles det som at Benfica er ørliten favoritt, selv om Zenit har vært klart best av disse to i Champions League denne høsten.

Prosentvurdering: 55-45

Gent – Wolfsburg

Drømmetrekning for Wolfsburg. Og drømmetrekning for Gent. Belgierne er videre for første gang i turneringens historie, har flyttet på store lag som Lyon og Valencia (begge har dog hatt en svak høst). Gent er også sterke hjemme, og det er ingen grunn til å tro at det blir lett match for Wolfsburg. Men tyskerne får kjørt seg hver uke i Bundesliga, og har trolig det lille ekstra som skal til for å vinne en så stor kamp.

Prosentvurdering: 35-65

Dinamo Kiev – Manchester City

VIKTIG SEIER: Raheem Sterling var sentral da Manchester City slo Borussia Mönchengladbach i den siste gruppespillkampen. Foto: AFP Foto: ,

Manchester City er jokeren i gjengen. City har et fantastisk toppnivå og kan potensielt gå langt, men laget kan også falle sammen fullstendig. Det har blitt tap i de to forrige 8-delsfinalene, men det er kanskje ikke så veldig merkelig, siden Barcelona har vært motstander ved begge anledningene. Denne sesongen greide City å kare til seg gruppeseieren i siste kamp, og det medførte en mye enklere trekning. Selv om det skal understrekes at dette ikke blir enkelt. Men Dinamo Kiev har det samme problemet som Zenit, neste seriekamp er 5. mars. Og, tross alt, Manchester City har bedre spillere, og Dinamo må spille uten publikum i Kiev.

Prosentvurdering: 35-65

Roma – Real Madrid

HERJER MOT DE SMÅ: Ronaldo scoret fire ganger da Malmö ble slått 8-0, men i øyeblikket imponerer han ikke veldig mot bedre motstand. Foto: Pierre-philippe Marcou , Afp

To lag med trøbbel både på og og utenfor banen. Roma har variert fra uavgjort mot Barcelona til tap for Bate Borisov, og Borisov fra Hviterussland var ikke veldig langt unna å sende Roma ut av turneringen i den siste kampen. Roma sliter også i ligaen, og fikk kjørt seg av Barcelona i bortekampen (1-6). Det laget har i og for seg Real Madrid fått juling av også (0-4), og det er ikke idyll der i gården heller. Cristiano Ronaldo sender ut den ene meldingen etter den andre om hvor mye han savner gamletrener Ancelotti, og den vanlige «Real Madrid-flyten» ser vi bare mot lag som Malmö og Getafe. Men i løpet av to måneder bør flokene være løst opp.

Prosentvurdering: 35-65

Juventus – Bayern München

FIKK BANK: Juventus og Andrea Pirlo (som er borte nå) tapte 0-4 sammenlaget mot Bayern i kvartfinalen i 2013. Foto: REUTERS Foto: ,

Ny gigantkamp som ingen av lagene er særlig happy med. Bayern har stort sett vært utilnærmelige, men testes litt for sjelden til at det er mulig å være helt overbevist om at det vil holde hele veien i Champions League. Det ble tap mot Arsenal, og ikke minst ble laget utspilt i 2. omgang mot Borussia Mönchengladbach.

Juventus har seks strake seire i ligaen etter en elendig start, og slått Manchester City to ganger i Champions League. Det er vanskelig ikke å tro på tysk seier, men det er også litt vanskelig å se for seg at Juventus ikke vil gjøre dette ubehagelig for Bayern.

Prosentvurdering: 40-60

PSV Eindhoven – Atlético Madrid

G FOR GODE: Disse to er Atlético Madrids viktigste spillere; den skapende Antoine Griezmann (til venstre) og den "stoppende" Diego Godin. Her i duell med Galatasarays Yasin Oztekin. Foto: AFP Foto: ,

Atlético Madrid ser kanskje enklere ut enn de aller største, men pass opp; Atletico er litt i 2013/14-draget. Diego Simeone veiver sine menn videre som aldri før, og Atlético er på annenplass, med like mange poeng som Barcelona og bare syv (!) baklengsmål på 15 kamper. Madrid-laget ser nesten like sterkt ut som for to sesonger siden, da det endte med seriegull og Champions League-finale. Det blir ikke «walk over» mot hjemmesterke PSV Eindhoven, men dette skal Atlético Madrid fikse.

Prosentvurdering: 20-80

Paris Saint-Germain – Chelsea

VENNER IGJEN? José Mourinho takker Diego Costa for innsatsen mot Porto. Foto: AFP Foto: ,

Er det ikke det ene, så er det det andre for José Mourinho. Champions League har vært et av pustehullene hans, men denne 8-delsfinalen føles neppe som noe behagelig ligaavbrekk. Men PSG føler det sikkert på samme måte.

Husker du: Zlatan kalte Chelsea-spillerne «babyer»

Det eneste som føles sikkert er at utfallet er ekstremt usikkert: De har møtt hverandre de to siste sesongene, vunnet en gang hver, begge ganger ble bortemålsregelen avgjørende. Akkurat nå er følelsen at PSG er litt bedre.

Prosentvurdering: 55-45

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder