SKAL HA UTELUKKET NORGE-JOBBEN: Ole Gunnar Solskjær skal ikke være interessert i å bli ny norsk landslagssjef. Foto: Helge Mikalsen VG

Molde-direktør Neerland: Solskjær utelukker jobben som norsk landslagssjef

I samtale med Molde-direktør Øystein Neerland skal Ole Gunnar Solskjær (43) ha fortalt at han ikke ønsker den ledige jobben som norsk landslagssjef.

Ole Gunnar Solskjær skal ha sagt nei til å bli norsk landslagssjef både i 2009 og 2013. Ifølge Molde-direktør Øystein Neerland kommer klubbens 43 år gamle manager heller ikke til å ta jobben i 2017 hvis det skulle komme et nytt tilbud fra Norges Fotballforbund.

– Med bakgrunn i den dialogen jeg har hatt med Ole Gunnar, er det uaktuelt for ham, sier Neerland til VG.

HAR HATT SAMTALER MED SOLSKJÆR: Molde-direktør Øystein Neerland har lagt planer for 2017 sammen med lagets manager. Foto: Espen Braata/VG

– Har skarpe planer for 2017

Etter en skuffende 5. plass i Eliteserien i fjor, har Molde lagt en ny strategi foran den kommende sesongen. Etter samtaler mellom blant andre Neerland og Solskjær, ble trenerapparatet utvidet med ervervelsen av Mark Dempsey i romjulen. Endringene innebærer også at spillerstallen skal krympes og spisses.

Solskjær er for tiden på ferie og har ikke besvart VGs henvendelser i denne saken. Neerland opplever imidlertid at den tidligere Manchester United-stjernen er motivert for en ny sesong med managerrolle i Molde.

– Ja, absolutt. Molde har også en lang kontrakt med ham, og vi har skarpe planer for 2017 sammen, forklarer han.

Les også: Norge-aktuelle Bradley bekrefter NFF-møte

Ikke kontaktet av NFF

Ifølge toppfotballsjef Nils Johan Semb er Norges Fotballforbund inne i en kartleggingsfase av potensielle kandidater som kan erstatte Per-Mathias Høgmo som leder for A-landslaget.

Parallelt opplyser Neerland at Molde ikke har mottatt noen forespørsel fra NFF om å få lov til å kontakte Solskjær. VG erfarer samtidig at FC København-trener Ståle Solbakken allerede er tilbudt stillingen.

– Jeg kommenterer ikke navn, er Sembs korte kommentar til VG på spørsmål om Solskjær er aktuell for jobben eller ikke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder