Forbannet Riise etter at Karadas ødela hjemmedebut hans: - Måtte blåse litt ut i garderoben

ÅLESUND (VG) (Aalesund - Brann 1-2) Brann trengte scoring og byttet inn Azar Karadas. Noen sekunder senere scoret han.

  • Joakim Rødven

Artikkelen er over fire år gammel

Bare sekunder etter Brann-spilleren Azar Karadas kom inn fra benken stanget han inn 2-1 for Brann, og sikret med det seieren for Bergenserne.

Det var en real nedtur for John Arne Riise, som selv kom inn som innbytter til sin første kamp på Color Line stadion etter at han fikk sin første AaFK-kamp mot Haugesund forrige helg.

– Jeg skulle markere ham; jeg lå på ham som en sekk, men fyren er jo sterk som en okse. Han lå nærmest på bakken og jeg henger over ham. Noen ganger går den inn og noen ganger ikke, sier Riise til VG om corneren som endte i 2-1.

At AaFK ikke klarte å få med seg noe som helst fra de nyopprykkede fra Bergen var en stor skuffelse for Riise og co.

Første hjemmekamp

– Vi fikk en perfekt start, men så gir vi bort initiativet litt for lett. Vi gjorde en taktiske feil som vi ikke har trent på. Vi burde ha avgjort kampen tidligere, det er veldig skuffende at vi får null poeng, sier Riise til VG.

Før søndagens kamp hadde ikke Brann sluppet inn et seriemål i Ålesund siden 20. mai 2012, men det var en statistikk Peter Orry Larsen (27) ønsket å gjøre noe med da han banket inn 1-0 for tangotrøyene allerede etter fire spilte minutter.

VG Live: Fyldig referat fra kampen!

En ikke så altfor spennende start på den andreomgangen fikk plutselig en helt annen tvist da timen nærmest seg i Ålesund.

Først prøvde Remi Johansen seg med et skudd fra distanse. Sisteskansen hadde tilsynelatende god kontroll på skuddet, men så smatt ballen seg forbi overarmen til AaFK-keeperen og inn i det lengste hjørnet.

– Et bra mål, men en gedigen keepertabbe, mente TV 2-ekspert Jesper Mathisen om Johansens første Brann-mål etter overgangen fra Tromsø.

Et sjokkert hjemmepublikum stilnet, men skuffelsen ble fort omgjort til jubel da John Arne Riise ble byttet inn for Vebjørn Hoff rett etter utligningen.

Annullert scoring

Riises hjemmedebut var definitivt kampens høydepunkt for hjemmelaget de siste 45 minuttene, men knappe 12 minutter før full tid kunne Brann ha videreutviklet den gode statistikken mot AaFK – som før oppgjøret stod på fire seire og én uavgjort.

For et frispark ble slått inn fra Branns høyreside, og Vadim Demidov var først til å bryte ballbanen og stanget ballen inn i det lengste hjørnet. Dessverre for Brann-kapteinen var han litt for raskt ute med å starte løpet sitt, og dommeren annullerte scoringen.

For å få inn litt med «pondus» satte Brann-trener Lars Arne Nilsen inn Azar Karadas. Og byttet ga umiddelbart uttelling. Selv om innbytteren hadde John Arne Riise på seg som en ryggsekk, fikk han et hode på ballen og stanget inn 2-1 for bergenserne.

Husker du denne? Karadas reddet Brann

– Heldigvis gikk det min vei i dag. Jeg fikk beskjed om å bare få ballen i mål på første, så han (Lars Arne Nilsen) traff der denne gangen, men jeg kan ikke love at det skjer hver gang, forklarer en glisende Azar Karadas den avgjørende scoringen.

Saken fortsetter under bildet!

MATCHVINNER: Her jubler Brann etter at Azar Karadas (34) har scoret det avgjørende målet mot AaFK på et hjørnespark. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

– Fryktelig forbannet

Fotballveteranen ødela med det Riises hjemkomstfest, som hadde tiltrukket seg 10.013 tilskuere i et perfekt spillevær i Ålesund. Det er derimot ikke Karadas så lei sei for.

– Vi er gode kamerater og jeg gleder meg til å se ham videre i Tippeligaen. jeg er fornøyd med at han er tilbake her. Det blir artig for AaFK fremover, men for min del er det viktig å komme godt i gang selv med mål og ikke minst tre poeng, sier Karadas til VG.

Les også: Riise i konkrete AaFK-forhandlinger

Enda mer forbannet virket John Arne Riise, til tross for at den tidligere Liverpool-spilleren virket å være fattet i TV 2-intervjuet rett etter kampen.

– Jeg er fryktelig forbannet, og jeg måtte blåse litt ut i garderoben, sa John Arne Riise til kanalen.

Også AaFK-trener Trond Fredriksen var tydelig skuffet over at de ikke fikk med seg hverken ett eller tre poeng mot nyopprykkede Brann.

– Vi fikk en kjempestart og trodde det skulle være med på å skape trygghet i laget. I første omgang opptrer vi engstelige offensivt og vi turte ikke å skape trøbbel for Brann i det hele tatt, sier Fredriksen til VG.

– Så får vi 1-1 og etter det så angriper vi hodeløst og får en del kontringer på oss som gjør at de spiller på seg enda mer selvtillit. Brann er hakket bedre enn oss og det er surt når man klarer å fylle stadion og ikke klarer å dra i land en seier, legger AaFK-treneren til.

Les også

Mer om

  1. Aalesund FK
  2. SK Brann

Flere artikler

  1. Brann ydmyket tannløse Aalesund

  2. Riise avslører sin AaFK-rolle

  3. Karadas etter «Brann-vrakingen»: – Veldig nysgjerrig på treneryrket

  4. Krise-tall for Riise i Aalesund

  5. Stabæk reddet poeng med «tiki-taka»-mål: – En annerledes type fotball

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder