DØDE I NATT: Den tidligere Aston Villa-spilleren Dalian Atkinson, her fotografert under 1993-sesongen. Foto: Anton Watt, Getty Images

Tidligere engelsk fotballprofil døde etter politiets bruk av strømpistol

Den tidligere Aston Villa-spilleren Dalian Atkinson (48) døde kort tid etter at politiet brukte et elektrosjokkvåpen på ham.

Det var i natt at politiet ble tilkalt til en adresse i den engelske byen Telford etter en bekymringsmelding «rundt sikkerheten til en person». Da politiet ankom stedet brukte de et såkalt elektrosjokkvåpen eller strømpistol (taser eller stun gun på engelsk) på en 48 år gammel mann.

Ifølge flere engelske medier er denne mannen den tidligere fotballspilleren Dalian Atkinson. Det bekreftes av to av Atkinsons tidligere klubber, Sheffield Wednesday og Ipswich.

Den tidligere Aston Villa-spilleren skal ha fått behandling av helsepersonell på stedet og ble senere fraktet til sykehus, men ble erklært død i natt klokken tre.

– Vi ble ringt opp av politiet til en adresse i Telford-området klokken 01.45. En ambulanse ble sendt og behandlet en mann som man hadde brukt elektrosjokk-våpen på, sier en talsperson for West Midlands ambulansetjeneste, ifølge Sky News.

– Han ble videre fraktet til Princess Royal Hospital. Etter hvert forverret tilstanden seg og mannen fikk hjertestans. Til tross for flere forsøk stod ikke livet til å redde, og han ble erklært død kort tid etter at han ankom sykehuset, sier talspersonen videre.

Scoret årets mål i England

Politistyrken som var på stedet har ikke kommentert hendelsen, men skal internt ha rapportert situasjonen som «normal prosedyre».

Atkinson var en uforutsigbar spiss som hadde sitt karrierehøydepunkt for Aston Villa første halvdel av 90-tallet. I 1992/1993-sesongen scoret han blant annet årets mål i England. Året etter vant han ligacupen med Villa etter å ha slått Manchester United i finalen.

Atkinson gjorde også karriere i Spania og Tyrkia, for henholdsvis Real Sociedad og Fenerbahce.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder