SNILL GUTT: Adam Lallana snakker med pressen i Chantilly – han svarte høflig og politisk korrekt uten å fyre opp stemningen før England-Wales. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Liverpool-stjerne etter «Bale-stikket»: – Vi trenger ingen til å fortelle oss hvor stor kampen er

CHANTILLY (VG) I dagene før nabofeiden England-Wales i Lens sendes det stikk mellom de to leirene, men Liverpools Adam Lallana (28) vil ikke bidra med mer «dritt».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Gareth Bale har fyrt opp stemningen ved å si at Wales har mer lidenskap og stolthet enn engelskmennene.

– De blåser seg opp før de har gjort noe, så vi kommer til å dra dit og tro at vi kan slå dem, sa Bale.

Englands Jack Wilshere har tatt igjen ved å svare «egentlig ikke» på spørsmål om han er glad i sine naboer.

– Jeg har aldri stilt spørsmål ved lidenskapen til mine lagkamerater, uttalte Wilshere.

– Hvis han (Wilshere) sa det, så… Jeg så ikke den pressekonferansen. Det er mye rivalisering i fotballen, og det er mye vennskap innen de rivaliseringene. Du kan være de største rivalene ett minutt, og de største vennene minuttet etter. Det er sånn fotballbusinessen skal være, sier Lallana der han sitter i et rom fylt av reportere.

Han måtte også svare for den engelske mentaliteten.

– Vi har store spillere, som takler presset uke ut og uke inn. Vi vet at det er en stor kamp, vi trenger ingen til å fortelle oss hvor stor den er.

Les også: UEFA med siste advarsel til Russland

Må vinne?

Vi befinner oss i Chantilly, på den franske landsbygda, nærmere bestemt Les Fontaines – et vakkert område for business-, utdanning- og rekreasjon.

Torsdag skal England møte lillebror Wales i Lens, rundt 165 kilometer nord for den engelske leiren i Chantilly. Presset er definitivt på Roy Hodgsons mannskap etter at Russland stjal ett poeng i sluttminuttene i Marseille lørdag.

Wales kommer fra en historisk 2-1-seier over Slovakia, men har ikke slått England siden 1984.

– Er dette en kamp dere må vinne?

– Folk ser kanskje på det på den måten, og et tap vil ikke være bra. Vi går for seieren, som vi gjorde mot Russland, som dessverre slo tilbake mot oss. Men det var mye positivt, og vi ser frem til kampen, sier Lallana.

Ekspert: – Jeg kan ikke huske å ha sett en så innholdsløs svensk innsats

HISTORISK SKRIK: Gareth Bale jubler etter 2-1-seieren over Slovakia i Bordeaux lørdag 11. juni. Foto: Hassan Ammar Ap

Han svarer i en høflig tone og minner om en pliktoppfyllende skolegutt der han sitter med sin streite sveis og engelske pique-skjorte.

Liverpool-spilleren er, akkurat som Wales’ store stjerne Gareth Bale, oppfostret i Southamptons ungdomsakademi.

– Han var et stort talent fra ung alder, og han fortjener kred for hvor hardt han har jobbet. Han har hatt en god utvikling, og nå er han på topp. Men det er ikke bare han vi kan han fokus på, sier Lallana.

VGs pushvarsel: Slik får du det siste fra EM rett på mobilen

Han får spørsmål om Bale er blant de fem beste i verden, og svaret kommer kjapt:

– Ja!

– Bør England ha frimerke på ham?

– Det er ikke opp til meg å avgjøre. Han er en veldig god spiller, men Joe Allen er en annen som er veldig god. Og Aaron Ramsey en annen…

– Vi fokuserer på oss selv. Vi må selvsagt respektere Wales, og se på deres sterke og svake sider, men selv må vi bli mer nådeløse foran mål, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder