TIL PREMIER LEAGUE: Markus Henriksen ble klar for Hull på Deadline Day. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Markus Henriksen klar for Hull

Det ble noen hektiske timer i slutten av det internasjonale overgangsvinduet for Markus Henriksen (24), men på overtid ble nordmannen klar for Premier League-klubben Hull City.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

24-åringen lånes ut fra AZ Alkmaar til januar, før overgangen blir permanent, skriver klubben.

Henriksen blir lagkamerat med Adama Diomande i klubben som rykket opp til Premier League før denne sesongen. Diamonde scoret for øvrig det første målet i årets Premier League-sesong, da han brassesparket inn 1-0-ledelse for Hull mot Leicester.

Dermed blir han den fjerde nordmannen som blir å se i den engelske toppdivisjonen fremover. I tillegg til lagkamerat Diomande, spiller Joshua King i Bournemouth, mens Håvard Nordtveit ble klar for West Ham tidligere i sommer.

Andre nyheter fra Deadline Day? Vi fulgte de siste timene av det internasjonale overgangsvinduet

Landslagsspilleren hadde ett år igjen av kontrakten sin med AZ, og avisen De Telegraaf skrev tirsdag at den nederlandske klubben krevde omlag 55 millioner kroner for nordmannen.

Det er fire år siden Henriksen forlot norsk fotball og Rosenborg, da han skrev under for AZ Alkmaar på «Deadline Day». Prisen den gang var på rundt to millioner euro.

Sett denne? RBK har solgt 11 norske spillere for over 20 millioner kroner

Midtbanespilleren har vasset i tilbud fra europeiske klubber i sommer. I forrige uke takket han nei til Anderlecht, og tidligere i overgangsvinduet var han svært nær en avtale med italienske Torino, men AZ Alkmaars priskrav ble for høyt for Serie A-klubben.

24-åringen var ikke å se på banen for Norge i onsdagens 0-1-tap hjemme mot Hviterussland, til tross for at han er med i landslagstroppen som er samlet før VM-kvalifiseringen starter hjemme mot Tyskland søndag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder