KLUBBKAMERATER: Gareth Bale (t.v.) og Cristiano Ronaldo (t.h.) er til daglig lagkamerater i spanske Real Madrid. Onsdag møtes de til dyst som rivaler for henholdsvis Wales og Portugal. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG / AFP

Bale om Ronaldo-duellen: – En kamp mellom Portugal og Wales - ikke noe mer

LILLE/OSLO (VG) Gareth Bale (26) prøvde å tone ned den kommende duellen med Real Madrid-kollega Cristiano Ronaldo (31) i EM-semifinalen i Lyon. Men nå tror flere at Wales kan vinne hele mesterskapet.

– For en herlig følelse. Vi visste at vi hadde det i oss, og vi fortjente definitivt å vinne denne kampen, gliste Bale da han tok seg tid til å svare på noen få spørsmål fra pressen i natt.

Da hadde det gått to timer siden dommerer Damir Skomina hadde blåst av kvartfinaleoppgjøret som endte med at forhåndsfavoritten Belgia ble sendt hjem.

Fikk du med deg? Belgia-stjerne i strupen på egen trener etter EM-exit

Det var herlige gledesscener fra waliserne på Stade Pierre Mauroy i Lille i går kveld. De to første scoringene ble feiret i en klynge nede ved innbytterbenken. Absolutt alle spillerne og støtteapparatet jublet sammen etter headingen til Ashley Williams i første omgang, og ikke minst etter den herlige dragningen som førte til 2-1-målet til Hal Robson-Kanu.

Etter at seieren var et faktum ble de aller fleste spillerne igjen ute på banen sammen med flere av barna til de walisiske stjernene. I nærmere 20 minutter lekte de seg med ball foran tusenvis av walisiske supportere som nektet å gå hjem etter den utrolige kvelden. Det blir lenge å vente før onsdagens semifinale mot Portugal i Lyon.

– Vi har vokst utover i mesterskapet, og lært av feilene vi gjorde innledningsvis. Jeg synes vi var veldig gode med ballen og turte å spille god fotball - særlig i første omgang, oppsummerte Bale.

Klubbløse Robson-Kanu sendte Wales videre med herlig frekkis

Avviste Ronaldo-fokus

Han fikk selvfølgelig mange spørsmål om den kommende duellen med lagkamerat i Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

– Dette er en kamp mellom Portugal og Wales - ikke noe mer enn det. Vi har dette i våre egne hender, og det er klart vi kan slå Portugal, sa Bale som ikke ville svare på om han hadde hørt noe fra Real-duoen Ronaldo eller Pepe etter at semifinaleduellen ble klar.

Men om Bale ikke ville snakke om duellen med Ronaldo, så er det dét de fleste andre kommer til å snakke om inn mot kampen.

Tidligere Wales-landslagsspiller Jack Collison ser ifølge Sky Sports veldig frem til den kommende EM-semfinalen.

– To av de beste spillerne i verden ansikt til ansikt. Det kommer til å bli en vidunderlig kamp! sier den tidligere West Ham-spilleren.

Collins er henrykt over at Wales tok skalpen på Belgia, og tror Wales øyner håpet om finale i sitt aller første europamesterskap - og kanskje også gull.

– Portugal har ikke truffet de høye notene enda og har fortsatt til gode å vinne en kamp på 90 minutter, sier han.

Sett? Wales «tok en Island» etter triumfen

– Wales er derimot toppscorer i turneringen (10 mål) etter de tre mot Belgia. De kommer til å reagere litt med vantro, men det kommer de til å komme over. Wales kommer til å tro at de har en sjanse til å vinne dette, fortsetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder