OPERERE: For å fjerne bakteriene i armen måtte legene åpne såret og rense. Slik så armen ut etter operasjonen. Foto: Privat

Dette kunne ødelagt karrieren til Start-kapteinen

Start-kapteinen Rolf Daniel Vikstøl (27) oppdaget et lite sår på albuen. Halvannen uke senere måtte han hasteopereres.

  • Andrine Davidsen
Publisert:

– Det er helt sykt at et lite sår kan bli en så stor infeksjon – at noe så lite kan bli så stort, sier Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl til VG.

Vikstøl ble hasteoperert. For å komme til inni såret måtte legene snitte opp, slik at de kunne fjerne alle bakteriene.

Har du lest denne? Sjekk den pinlige Tippeliga-rekorden

HAR LÆRT: Rolf Daniel Vikstøl sier han har lært av sine feil og kommer til å gå tidligere til legen hvis noe lignende skulle skje igjen. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Deretter fikk Start-kapteinen antibiotika intravenøst og ble liggende på sykehuset i to dager etter operasjonen. Operasjonen kom halvannen uke etter han merket såret – men det kunne gått så mye verre.

– Bakteriene kunne gått inn i musklene og da kunne det gått ganske mye verre. I verste fall kan det hende jeg måtte ha amputert armen, sier Vikstøl.

Les også: Ulrik (20) senket tannløse Sogndal med sitt første Tromsø-mål

TV 2 og NRK har omtalt saken og 27-åringen har fått mange reaksjoner på bildet.

– Folk tror ikke det er min arm. De tror det er filmtriks eller noe. Det ser veldig vilt ut. Du ser jo rett inn i armen. Det ser ikke bra ut, men det gjør ikke vondt nå lenger. Det går veldig fint, sier Vikstøl til NRK Sørlandet.

Fikk du med deg denne? Målløst mellom medaljekandidatene

Start har slitt siden i fjor sommer. Sørlandsklubben har spilt 38 strake eliteseriekamper uten å vinne. Med ni poeng på 23 kamper er klubben tilsynelatende på vei rett ned i 1. divisjon.

Likevel tar ikke Vikstøl noen sjanser og vil la såret gro ordentlig før han er tilbake i laget.

– Det er viktigere å beholde armen resten av livet. Fotball står heldigvis ikke om liv og død. Helsen er viktigere, sier han til NRK.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder