Kan gjenforenes med Godset-leder i VIF

VIF-AKTUELL: Ronny Deila, her under en pressekonferanse som Celtic-trener. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

VG erfarer: Deila nærmer seg Vålerenga

Etter det VG erfarer nærmer Ronny Deila (40) seg jobben som ny Vålerenga-trener. Erik Espeseth (49) skal også være på vei til Oslo-klubben etter å ha sagt opp som daglig leder i Strømsgodset.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Etter det VG erfarer jobber klubben nå med å ansette Ronny Deila som ny trener. Det skal ikke nødvendigvis bety at Kjetil Rekdal er ferdig i klubben, da han skal være aktuell til å innta en rolle som sportsdirektør. Vålerenga skal være villige til å sette store midler til disposisjon for en ny storsatsning, som hovedaksjonær Tor Olav Trøim skal garantere for.

Trøim har ikke svart på VGs henvendelse mandag. Det samme gjelder Kjetil Rekdal.

VG-kommentar: Vålerenga bør gå for Deila nå

Strømsgodset kunngjorde på sin hjemmeside at Erik Espeseth har levert sin oppsigelse som daglig leder i Strømsgodset. «Han bekrefter at han har en ny jobb å gå til, men kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt», skriver Strømsgodset. Etter det VG erfarer overtar Espeseth som daglig leder i Vålerenga etter å ha sluttet i Strømsgodset. Det kan bety en gjenforening med Ronny Deila, som Espeseth jobbet sammen med i flere år i Strømsgodset.

Saken fortsetter under bildet!

SIER OPP: Erik Espeseth gir seg som daglig leder i Strømsgodset. Her i samtale med VG-journalist Bjørn Arne Johannessen i 2014. Foto: Vegard Grøtt NTB scanpix

Vil få VIF på skinner igjen

Dette skal være det første leddet i Vålerengas arbeid med å sette sammen en ny administrativ ledelse for å få klubben på skinner igjen, både sportslig og økonomisk, slik hovedaksjonær Tor Olav Trøim garanterte overfor VG i mai.

VG har ikke lyktes i å komme i kontakt med Espeseth mandag ettermiddag. Det samme gjelder Thomas Neby Baardseng, styreleder i Vålerenga.

– Strømsgodset vil gjerne takke Erik Espeseth for den innsatsen han har lagt ned siden 2010. Erik har gjort en formidabel jobb i denne perioden, og bidratt til å sikre klubben bærekraftig økonomi, god driftsstruktur og profesjonalitet, samt kontinuitet og stabil ledelse. Vi ønsker Erik lykke til videre med nye oppgaver, sier styreleder i Strømsgodset Fotball AS, Tom Saxegaard, til Strømsgodsets hjemmeside.

Les også: Godset-treneren tilbake etter hjerteinfarkt

Espeseth: – Tiden er inne for nye utfordringer

Espeseth, som tidligere har vært kommersiell direktør i Rosenborg, kom til Strømsgodset i januar 2010 og forlater klubben etter seks og et halvt år.

– Det var med stor vemod jeg leverte oppsigelsen til Tom. Jeg har hatt en fantastisk tid i en fantastisk klubb, og fått gleden av å jobbe med dyktige og engasjerte kolleger. Vi har opplevd store ting sammen, med seriegullet i 2013 som et naturlig høydepunkt. De siste årene har vi utviklet Godset til å bli en stabil toppklubb i Norge, og det har vært en særdeles underholdende reise. Derfor er det trist å slutte, men tiden er inne for nye utfordringer, sier Espeseth til Godset.no.

Han jobbet i flere år sammen med Ronny Deila, da sistnevnte var Strømsgodset-trener. Deila ga seg som Celtic-trener denne våren, og har jobbet som TV 2-ekspert under EM.

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Vålerenga bekrefter: Deilas eks-sjef blir ny VIF-leder

 2. Deila om VIF-jobben: – Alle skjønner jo at vi har en dialog, og den er god

 3. VIF-Trøim: – Målsettingen er at hele Oslo skal bli stolte

 4. To måneder uten tap nå, og ny direktør på plass: Erik Espeseth til VG: Mener Vålerenga minner om Rosenborg

 5. «Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

Fra andre aviser

 1. Hevder Deila kan erstatte Rekdal i Vålerenga

  Aftenposten
 2. Ronny Deila blir Vålerenga-trener

  Aftenposten
 3. Slik blir nye Vålerenga

  Aftenposten
 4. Slik blir nye Vålerenga

  Bergens Tidende
 5. Ronny Deila blir Vålerenga-trener

  Fædrelandsvennen
 6. Slik blir nye Vålerenga

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no