... men TV 2-Alsaker har latt seg imponere av Mourinho

FULL POTT! Etter tre runder står både José Moruinho og Pep Guardiola med full pott. Det gjør ikke begge etter fire. Foto: REUTERS / AFP

Langli om Uniteds start: - Ikke noe å hoppe i taket over

Premier League er tre runder gammel, og selv om det nå kommer en landslagspause, er nedtellingen til sesongens første Manchester-derby er i gang.

Artikkelen er over tre år gammel

Den 10. september braker det løs: Pep Guardiola og/eller José Mourinho er nødt til å gå på sitt første poengtap som henholdsvis Manchester City- og Manchester United-manager.

Hittil har de – sammen med Chelsea-manager Antonio Conte – gjort rent bord i Premier League. Tre seirer er det blitt: Ni av ni mulige poeng.

Fått med deg? Eliteserien får Premier League-look

– Premier League er litt VM for managere. Fotballen deres har ennå ikke tatt meg helt med storm, men de har en aura og en personlighet som er fascinerende. De er de beste som finnes, sier Øyvind Alsaker til VG.

Han mener Manchester City er laget som har «begeistret mest offensivt» og beskriver klubbens førsteomgang mot West Ham som «breathtaking». Hos byrivalen ser han en ny giv etter at José Mourinho tok over laget.

Les også: Mourinho reddet av unggutt på overtid

– United har vært tre år i ørkenen, men nå begynner fansen og omgivelsene rundt å få troen på laget igjen, sier TV 2-kommentatoren, og gir Mourinho mye av æren det.

– Han har endret hele laget; identifisert de svake områdene og hentet riktige spillere. Det er ikke bare, bare; se for eksempel på van Gaal og Moyes. De klarte de ikke, sier han.

– Og så er laget mye mer offensivt enn under van Gaal. Det er færre pasninger på egen halvdel, du har backer som sørger for bredde og det slås mange innlegg. Det er i god gammeldags United-tradisjon, fortsetter Alsaker.

Viasat-tilknyttede Morten Langli er ikke helt enig. Han mener at United har «sett solide ut», men vil ikke være med på at de har imponert.

– Det er veldig lett å la seg blende, men se på kampprogrammet (Bournemouth, Southampton og Hull). Til sammenligning har Liverpool startet med tre bortekamper, blant annet Arsenal og Tottenham, sier Langli.

Les også: Når Milner scorer, taper ikke Liverpool

SJEF 1 og SJEF 2: Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba. Foto: Scott Heppell Reuters

– United har sett helt greie ut, men ingenting å hoppe i taket over. Samtidig har de fått en sjefholdning med spillere som Zlatan og Pogba. De har den ekstra arrogansen som sprer sikkerhet i egne rekker og utrygghet hos motstanderne, sier Langli.

Han har latt seg mer imponere over Manchester City og Pep Guardiola.

– Guardiola tenker fotball på en helt annen måte enn andre, og ser spillere på en annen måte. Hittil har det sett veldig bra ut, sier han.

Langli vil ikke tippe Manchester-derbyet så lang tid i forveien, mens Øyvind Alsaker spår «dødt løp» mellom de to når kampen spilles den 10. september. Dersom han må velge, holder han United som ørliten favoritt.

– Det har mest med skadesituasjonen å gjøre. Når City får Kompany og Gündogan tilbake fra skade og Bravo i buret, blir det utrolig heftig. Men akkurat nå er det noen flere spørsmålstegn ved City, mener han, samtidig som han påpeker at «det er først nå vi kommer til å se hvordan United gjør det mot ordentlig god motstand».

– Det blir et veldig spesielt derby, konstaterer han.

PS! Sergio Agüero risikerer å bli miste Manchester-derbyet som følge av en albue i kampen mot West Ham.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder