FERDIG: Frank de Boers Premier League-karriere ble av det kortvarige slaget. Foto: Andrew Yates Reuters

Frank de Boer fikk sparken i Crystal Palace etter bare 77 dager

Frank de Boers Crystal Palace-karriere ble av det kortvarige slaget. Bortetapet mot Burnley ble dråpen i et overfylt beger.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter fire kamper, null poeng og like mange scoringer, i tillegg til syv baklengs, er Frank de Boer ferdig i Crystal Palace. Det bekrefter London-klubben på sine nettsider.

«Vi vil takke Frank for hans innsats under hans tid i klubben. Vi ønsker Frank hell og lykke i fremtiden.»

Det skriver klubben i en pressemelding.

Den nederlandske fotballhelten, som hadde langt mer hell i sin spillerkarriere enn han så langt har hatt som manager, tok over Crystal Palace i juni, og fikk dermed bare sitte 77 dager i sjefsstolen på Selhurst Park, til tross for at han skrev under på en treårskontrakt da han ble ansatt.

Tidligere: de Boer risikerer mareritt-rekord

Det betyr at de Boer er innehaveren av en svært lite ønsket rekord. Han har nå den korteste managerperioden i Premier Leagues historie. I tillegg er han den første manageren (ansatt på permanent basis) i Premier League som forlater en klubb uten å ha scoret mål i den engelske toppdivisjonen.

Årets første

de Boer er dermed den første manageren til å miste jobben denne sesongen, og til tross for at Premier League-sesongen bare er fire kamper gammel, har det vært mye spekulasjoner rundt de Boers fremtid.

De som spekulerte i at kampen mot Burnley på Turf Moor kom til å bli en skjebnekamp for hans del, fikk rett.

Fikk du med deg? Crystal Palace-stjerne anklager supportere for rasisme

Hans eneste opptur ble ligacup-avansementet, da The Eagles tok seg videre etter en 2-1-seier over Ipswich. Crystal Palace ble faktisk den første klubben på øverste nivå i England siden 1924/25-sesongen, til å tape sine første fire kamper uten å score et eneste mål:

• 0-3-tap for Huddersfield
• 0-1-tap for Liverpool
• 0-2-tap for Swansea
• 0-1-tap for Burnley

Så du denne? Grusom smell da Liverpool gikk på kjempetap

Forsvarslegenden, som i sin tid spilte for klubber som Ajax og Barcelona, og noterte seg for 112 landskamper for «Oranje» har ikke hatt noen gnistrende managerkarriere å vise til. Han var en ettertraktet mann etter å ha vunnet fire Æresdivisjonstitler med Ajax, men har hatt en bratt nedadgående kurve siden han forlot Amsterdam-klubben og dro til Inter.

Palace ønsker Hodgson

de Boer setter dermed en ny – og trolig lite ønsket – personlig rekord. Han fikk sparken i Inter etter bare 85 dager, så oppholdet i London er hans korteste som manager.

47-åringen river seg nok i manken etter skjebnekampen mot Burnley. Kampen Crystal Palace tapte 0–1 kunne endt helt annerledes, men sjansesløseri fra blant andre Christian Benteke og Scott Dann sørget før at de Boers jobb ikke sto til å redde.

Så du Arsenal-slakten? – En gjeng med feiginger

Ifølge flere britiske medier er tidligere England-sjef Roy Hodgson favoritten til å ta over The Eagles. Han skal ha blitt tilbudt en toårskontrakt.

I videovinduet under kan du se den hvordan Frank de Boers skjebne ble beseglet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder