Hiddink snøt hjemlandet for semifinale

KLARE FOR SEMI: Russland jubler etter kvartfinaleseieren. Foto: AFP

Arsjavin danset Nederland ut av EM

(Nederland-Russland 1-3 e.eo.) Andrej Arsjavin og Russland vartet opp med festfotball, og slo Nederland i kveldens EM-kvartfinale.

  • Anders Park Framstad

Artikkelen er over 11 år gammel


Den lille Zenit-playmakeren har fått mye oppmerksomhet etter kampen mot Sverige, og viste i dag at skrytet var vel fortjent.
Først serverte han Dmitri Torbinsky før 1-2-målet, før han på frekt vis selv satte inn 1-3, til alt overmål mellom beina på veterankeeper Edwin Van der Sar.

- Det viktige er at vi vant. Vi forventet et Nederland som spilte aggressivt, men det så ut til at de ga opp før oss, sa Arsjavin.

Det siste målet, som kom i det 116. minutt, var spikeren i kista, og russerne kunne juble for plass i semifinalen. Og nederlandske Guus Hiddink jublet høyest av alle etter seieren mot hjemlandet.

- Jeg vet ikke hvor langt vi har kommet siden forberedelsene til åpningskampen. Men Nederland er et lag man ikke kan utspille taktisk, teknisk eller fysisk. Vi gjorde det på alle de tre måtene, sa Hiddink, ifølge NTB, og fortsatte:

SJEFEN: Hiddink feiret seieren med dans. Foto: AP

- Det er helt utrolig det vi gjorde taktisk. Å utspille Nederland er nesten et mirakel. Jeg utfordret guttene. Vi er bedre enn Nederland på alle måter.

VG Nett LIVE!Fyldig referat og bilder fra kampen

Men det kunne gått helt anderledes. Da Ruud van Nistelrooy sikret ekstraomganger fire minutter før slutt var det ikke vanskelig å føle med Guus Hiddinks mannskap, som tok ledelsen på nydelig vis etter 55 minutter.

Ankeret Sergei Semak stormet fram på venstrekanten, kom seg fri og slo lavt inn foran mål på første touch. Ballen havnet hos Roman Pavlyuchenko, som hadde dratt fra sin oppasser Joris Mathijsen. Nederlenderen hadde stort sett hele kampen vært et skritt foran, men spissen utnyttet et sekunds uoppmerksomhet, og kunne enkelt styre ballen i mål.

Saken fortsetter under bildet

SCORET: Pavlyuchenko ga russerne 0-1. Foto: AFP


Begge lagene hadde tidligere i mesterskapet vist at de evner å spille fin fotball, og sviktet ikke i dag heller. En morsom førsteomgang inneholdt flere store sjanser, fine detaljer og gode skuddforsøk fra begge lag.

Arsjavin var nære ved å gi russerne ledelsen i det 30. minutt, men møtte sin overmann i en god Edwin Van der Sar.

Les også:- Arsjavin er sjokkerende god

Den andre omgangen bar preg av det tidlige målet. Russerne gjorde det de gjør best: de kontret. Backen Aleksandr Anyukov og innbytter Dmitri Torbinsky hadde gode sjanser, men maktet ikke å avgjøre.

Nederlenderne hadde hele kampen vært skumlest på dødball. Det russiske forsvaret hadde til tider store problemer med Rafael Van der Vaarts innoverskrudde frispark. Men det klaffet ikke før i det 86. minutt. Et strålende Sneijder-frispark ble skrudd inn i feltet, og der gjorde ringreven Ruud van Nistelrooy det han alltid har gjort best; Real Madrid-spissen stupte fram og pirket ballen i mål fra kort hold.

Med det sikret han de nederlandske forhåndsfavorittene ekstraomganger.

Festfotballen fotsatte også i ekstraomgangene. Van Nistelrooy hadde noen skuddforsøk, men mest imponerende var Pavlyuchenkos skudd i krysstanga i det 7. ekstraminuttet. Russerne var best og skapte de største sjansene, og kunne fått straffe noen minutter ut i andre ekstraomgang. Men dommer Lubos Michel vinket spillet videre.

- Mine spillere svarte veldig bra. I stedet for å hvile seg på kontringsspill presset de på for vinnermålet, sa Hiddink.

P.s. Den nederlandske keeperen Edwin Van der Sar kopierte franske Lilian Thuram, og står nå med 16 EM-kamper. Etter kveldens, sett med nederlandske øyne, triste sorti, er det sannsynlig at den 16. ble 37-åringens siste.

Les også

Mer om

  1. Fotball-EM
  2. Nederlands herrelandslag fotball
  3. Russlands herrelandslag fotball

Flere artikler

  1. Hiddinks russiske loppemarked

  2. Tsar Hiddink av Russland

  3. Hiddink er redd for Nederland

  4. Her er en som takler dobbeltrollen, Hamrén!

  5. Van Persie sjekket Hiddinks hender for magi

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder