Pedersen ble cuphelt: – Deilig og på tide

Sendte Strømsgodset til semifinalen

(Strømsgodset-Vålerenga 2-0) 21. juli var sist Strømsgodset vant en fotballkamp - inntil i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Endelig fikk Godset-fansen noe å juble for.

I kvartfinalekampen i cupen var det kombinasjonen Jonathan Parr-Marcus Pedersen som lå bak Godsets første seier på åtte kamper.

Godset gjorde som de ville i 1. omgang, men måtte ha hjelp til å score. Rett før pause var en offensiv Parr gjennom på kant. Pasningen på første stolpe nådde Marcus Pedersen som hadde Markus Nakkim i ryggen. Ballen så ut til å gå via VIF-stopperen og i mål.

Fikk straffe

Fem minutter etter pause var Parr på løp igjen. Etter en klossete felling av Robert Lundström pekte dommeren på straffemerket. Marcus Pedersen - som måtte stå over seriekampen mot VIF (1-1) på grunn av karantene - sendte keeper Sandberg til venstre og ballen til høyre.

VG Live: Vi fulgte kvartfinalen her

Der og da så det ut til at Vålerengas flotte statistikk med ni strake kamper uten tap var historie.

Mohammed Abdellaoue var nærmest for VIF. 66 minutter var spilt da han ble nydelig spilt fri av Christian Grindheim, men skuddet satte han rett på en utrusende Espen Bugge Pettersen. Våkent av Godset-keeperen.

Reddet på streken

Noen minutter senere så de fleste Godset-tilhengerne ballen i mål. Headingen fra Eirik Ulland Andersen ble imidlertid reddet på streken av innbytter Henrik Kjelsrud Johansen.

Cup-helten Marcus Pedersen måtte gi seg i 83. minutt med det som så ut som en liten overtråkk. Han ble erstattet av Tommy Høiland som pådro seg gult kort bare noen sekunder etter å ha blitt byttet inn.

– Det var deilig og på tide. Vi har fått litt spilleglede tilbake. Gutta jobber hardt sammen for å løse problemene. Cupen er noe vi ville gå for siden det har gått dårlig i serien. Dette unner jeg supporterne og gutta på laget, sier Marcus Pedersen til TV 2.

VIF-trener Kjetil Rekdal var svært misfornøyd med måten tapet kom på.

– Vi er skuffet men fortjente ikke bedre når vi ikke «møter opp til kamp». Vi taper dueller, mister ballen og demmer ikke opp slik vi skal. Det holder ikke til å slå ut Strømsgodset på Marienlyst selv om vi holdt nullen lenge med tilfeldigheter.

Strømsgodset er i sin første semifinale i cupen siden 2010. Det året tok drammenserne som kjent pokalen hjem fra Ullevaal.

PS! Daniel Fredheim Holm var i kveld tilbake i start-11´eren til VIF etter et langt skadeavbrekk. Han holdt i vel tre minutter. Da fikk en et spark på høyre kne og måtte gi seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder