Juventus-comeback i dramatisk møte med Bayern München

(Juventus-Bayern München 2-2) I 60 minutter fikk Bayern München-spillerne gjøre som de ville i Torino. Men et herlig comeback av Juventus sørget for spenning før returmøtet i Tyskland.

Artikkelen er over fire år gammel

Det hele så oppe og avgjort ut da Arjen Robben i kjent stil skar inn foran mål og skrudde ballen i det lengste hjørnet bak Gianluigi Buffon etter 55 minutter. Da hadde bortelaget dominert voldsomt i nesten en time, og Robbens 2-0-scoring burde punktert åttedelsfinalen i Champions League.

– Det er ikke bare treneren som er skuffet. Vi er alle det. Når du leder 2-0, skal du ikke gi bort alt til 2-2, sa Robben etter kampen.

I kveldens andre kamp scoret Messi to ganger mot Arsenal

– Men vi visste at Juventus er et lag som har evnen til å komme tilbake i kamper som virker avgjort. I returen må vi spille som vi gjorde i de første 60 minuttene, la Robben til.

Den første omgangen ble fullstendig eid av Bayern München som hadde ballen i 75 prosent av tiden, og skapte de desidert største og fleste sjansene. Så fikk da også Pep Guardiolas mannskap en scoring rett før pause da Thomas Müller styrte ballen forbi Buffon fra 10-11 meter etter 43 minutters spill.

Da hadde Arturo Vidal, Müller, Robben, Juan Bernat, og Robert Lewandowski hatt store sjanser uten å få ballen i nettet bak Buffon.

Juventus på sin side hadde vært nærmest scoring ved Mario Mandžukic.

Innbytterne ordnet utligningen

INNBYTTERNE FIKSET 2-2: Álvaro Morata klatrer på ryggen til målscorer Stefano Sturaro, mens Mario Mandžukic skimtes i bakgrunnen. Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Men etter 0-2-målet våknet altså Juventus. Og tidligere Bayern München-spiss Mandžukic var meget delaktig i reduseringen. Kroaten slo en herlig stikkball til Paulo Dybala som banket avslutningen kontant forbi Neuer. Da var det spilt 63 minutter på Juventus Stadium, og hjemmefansen eksploderte av glede.

Mandžukic og Paul Pogba tok virkelig tak, og vertene fortsatte å presse på. Trener Massimiliano Allegri satte inn Stefano Sturaro og Alvaro Morata. De to sørget for utligningen.

Morata headet inn foran mål der Sturaro kastet seg fram og styrte ballen opp i hjørnet med en lang fot. Med et kvarter igjen å spille øynet hjemmelaget håp om en seier, men det ble ikke flere scoringer.

Uansett er det duket for et herlig dramatisk returoppgjør i Tyskland 16. mars.

– Bayern gjorde det veldig vanskelig for oss i 1. omgang, sa Juventus' tyske midtbanespiller Sami Khedira.

– Vi må score og vinne i München. Så enkelt er det, fortsatte Khedira.

PS! Juventus reddet også sin solide statistikk, og har ikke tapt på 17 kamper i alle turneringer. Laget topper Serie A, og har fortsatt muligheten til å avansere i Champions League.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder