Klopp seiret i sitt første Merseyside-derby: - Vanligvis ville jeg vært 100 prosent fornøyd, men...

Origi, Sakho, Sturridge og Coutinho sendte Anfield til himmels• Kampen om 4. plass: Manchester United- og West Ham-seier

(Liverpool - Everton 4-0) Han gjorde ni endringer fra forrige kamp, men Liverpool-sjef Jürgen Klopp gikk likevel seirende ut av sitt første Merseyside-derby. Til 20 i stil.

Hans forgjenger, Brendan Rodgers, fikk sparken etter 1-1-kampen mellom de to lagene i høst, og onsdag var det duket for returoppgjøret på Anfield.

Der stilte Liverpool-manager Jürgen Klopp med et nærmest nytt lag fra forrige ligakamp (mot Bournemouth i helgen). Bare Lucas Leiva og Roberto Firmino var igjen å finne i startoppstillingen.

Før kampstart forklarte Klopp endringene med det tette kampprogrammet og at han ville unngå skader. Etter at kampen var satt i gang, viste det seg å være et lurt trekk.

– En maktdemonstrasjon ganger 10. Det skal ikke være mulig i et Merseyside-derby, konstaterte tidligere Tippeliga-trener Petter Myhre i TV 2-studio, og mente Liverpool virkelig sto frem samtidig som Everton var ekstremt svake.

Rødt kort

For det ble en god dag for den røde delen av Liverpool, og til slutt viste statistikken hele 37-3 i skuddforsøk - og 13-0 i skudd på mål i favør hjemmelaget.

Det ga utslag i mål; det første etter 43 minutter, da James Milner fant Divock Origi med et strøkent innlegg. Klopp-yndlingen stanget inn ledermålet i Liverpool-derbyet.

Fire minutter senere, på overtid av den første omgangen, var Milner på ny på farten. Denne gang fant han Mamadou Sakho i feltet, og akkurat som da han sendte Liverpool videre i Europa League mot Borussia Dortmund for seks dager siden, så stanget Sakho inn Liverpools andre for dagen.

VG LIVE: Les utfyllende kampreferat her!

Det er på dagen én måned siden Liverpool ledet 2-0 mot Southampton for så å kollapse fullstendig, men denne gang gjorde ikke Klopps menn samme feil.

For Evertons del hjalp det heller ikke at Funes Mori pådro seg direkte rødt kort bare fem minutter ut i omgang nummer to, det etter en stygg takling på målscorer Origi.

Klopp: Origi-skaden en demper på festen

Sistnevnte måtte forlate matte på båre, men innbytter Sturridge var en verdig erstatter. Han brukte bare litt over fem minutter på å sørge for at det sto 3-0 i målprotokollen, før Philippe Coutinho fastsatte resultatet til 4-0. Makker Sturridge mente imidlertid at det var hans, ettersom skuddet så vidt, om noe, sneiet spissen.

– Coutinhos skudd traff meg Det er mitt mål, så klart. Ingen tvil! sier han smilende.

Det blir opp til dommeren og Det engelske fotballforbundet å avgjøre, men Klopp kunne uansett juble for seier i sitt første Merseyside-derby - og lagets tredje strake seier i ligaen.

– Jeg vil si ja, at jeg er veldig glad, men skaden på Origi har kostet meg litt glede. Vanligvis ville jeg vært 100 prosent fornøyd, men med den skaden... sier Klopp.

– Hvordan går det med ham?

– Jeg kan ikke si for mye om skaden, men det er ikke et brudd. Han vred ankelen og går på krykker, så vi er bare nødt til å avvente, sier Klopp, og legger til.

– Å slå Everton er en spesiell ting.

Presset Martínez: - En katastrofe

På motsatt side er det krise for Everton. Fansen har allerede begynt å rope på manager Martínez' avgang, og selv innrømmet han at onsdagens kamp var av det katastrofale slaget.

– Det var en katastrofe. Vi hadde de beste intensjoner, men endte opp uten å klare noen ting. Vi glemte å forsvare oss og ga dem en lett 2-0-ledelse. Så ble det for mye følelser med det røde kortet, Barry var skadet og Stones var syk. Det var en kjedereaksjon, en katastrofe, sier han.

LES OGSÅ: Skjebneuke for Everton

Man. United- og West Ham-seier

ÅPNET MÅLKONTOEN: Her får Darmian drømmetreff og rett etterpå er hans første ligamål for Manchester United et faktum. Foto: Oli Scarff Afp

Et annet lag som imidlertid kunne juble for seier, er Manchester United. Hjemme mot Crystal Palace fikk Louis van Gaals menn en drømmestart da Damien Delaney satte ballen i eget mål før fem spilte minutter.

VG LIVE: Referat fra Man. United - Crystal Palace | og West Ham - Watford

Den ledelsen ga ikke Wayne Rooney & Co. fra seg, og istedenfor la Matteo Darmian på til 2-0 etter en corner.

Dermed knapper laget innpå byrival Manchester City, som på sin side spilte 1-1 mot nedrykkstruede Newcastle tirsdag. Det skiller nå to poeng mellom de to Manchester-lagene. City har 61 poeng og befinner seg på 3. plass. United har 59 poeng på 5. plass.

Mellom dem ligger Arsenal, som på sin side spiller i morgen. Bak kommer West Ham jagende. London-klubben overbeviste mot en reservepreget Watford, vant 3-1 og er tre poeng bak Manchester United.

KLOPP-JUBEL: Everton-manager Roberto Martínez kan bare stå å se på at Jürgen Klopp slipper jubelen løs. Her hadde Mamadou Sakho akkurat sendt vertene opp i 2-0. Foto: Carl Recine Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder