20 år siden Bodø/Glimt vant på Åråsen: Trond Olsen til VG: - Jeg burde avgjort kampen

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Bodø/Glimt 1-1) Glimt var sju minutter unna en brutt forbannelse. Men Malaury Martin sørget for at LSK blir ubeseiret mot Glimt inn i det 21. året.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over fire år gammel

- Sånn er det med noen lag og noen arenaer. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men Glimt har alltid slitt på Åråsen. Da jeg spilte var det sånn at vi visste at vi kom til å vinne mot Glimt, sier LSKs sportssjef Torgeir Bjarmann til VG.

Trond Olsen, med en fortid i LSK, både kunne og burde sendt Glimt i ledelsen - og trolig slettet en 20 år gammel rekord - da han kom alene med Arnold Origi etter 52 minutter.

- Ja, jeg burde scoret. Men jeg fikk et litt for dårlig touch, og skuddet ble for dårlig, sier Olsen til VG - og som er enig med LSKs Torgeir Bjarmann i at noen lag står dårligere til hverandre enn andre.

- Hvorfor, det vet jeg ikke, sier Trond Olsen - før han sier morna til kjentfolk på Åråsen for denne gangen.

Milan Jevtovic (22) fikk en halvtime mot Sogndal og brukte 24 minutter på å score det som ble seiersmålet i seriepremieren på Aspmyra forrige helg. Søndag kveld fikk han starte, mot Lillestrøm, og serberen brukte kun 12 minutter på å gi Glimt ledelsen på Åråsen.

Han mottok ballen fra Fitim Asemi, dro seg innover, og klarte å sette ballen forbi LSK-keeper Arnold Origi.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Dette var stort sett det eneste som er verd å nevne fra en 1. omgang på Åråsen som de fleste ønsker å glemme raskest mulig. Det var knapt to pasninger, til rett mann, etter hverandre, og det så bokstavelig talt ut som det var strøm i ballen.

JUBEL: Bodø/Glimts spillere jubler etter den tidlige scoringen på Åråsen, signert Milan Jevtovic etter 12 minutter. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Fred Friday hadde et par bra muligheter for hjemmelaget, men scoringsskoene lå tydeligvis igjen hjemme.

VG-LUPEN: Fred Friday er LSKs profil

Jevtovic forlot banen etter 69 minutter, og dermed har han - foreløpig to mål på 99 minutter for Bodø/Glimt. Scoring hvert 50. minutt i Tippeligaen lar seg absolutt høre.

Bodø/Glimts siste seier på Åråsen kom 17. august 1996. Siden er det blitt ni seirer til Lillestrøm og fem uavgjorte kamper mellom lagene. 28-7 er målforskjellen i favør Lillestrøm, som faktisk har holdt nullen i 10 av de 14 siste oppgjørene på Åråsen.

Men søndag holdt statistikken hardt for Lillestrøm, tross et massivt press i store deler av 2. omgang. Spesielt etter at Mohamed Ofkir (19) kom inn for Arni Vilhjalmsson ble det fart i laget. For Ofkir er det ingen tvil om talentet. Det er opp til LSK.

Det måtte til slutt et frispark fra Malaury Martin til for at LSK skulle få tak i det ene poenget. Skuddet hans endret retning i en Glimt-spiller og satte keeper Hannes Haldorsson ut av spill. Da var det spilt 83 minutter. Flere scoringer fikk vi ikke på Åråsen søndag kveld.

– Det er for dårlig av oss, og vi er ikke kyniske nok i forkant av frisparket vi lager. Etterpå er det utur at skuddet går i brystet mitt og i mål, sier Trond Olsen til VG. Han er ergerlig for at ledelsen ikke holdt inn, og også for å ha misbrukt en sjanse til å doble ledelsen før LSK scoret.

– Jeg skal sette den slik at vi får de tre poengene. Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke scoret og at vi ikke fikk tre poeng. Vi burde ha punktert kampen, mener han.

VG-LUPEN: Bodø/Glimt beholder Tippeliga-plassen

Trener Åsmund Bjørkan er uansett fornøyd med Glimts sesongstart. Fire poeng har det blitt på to kamper. Lillestrøm har to. Begge gangene har de ligget under med ett. Begge gangene har de reddet uavgjort.

– Vi sliter med å komme i gang i kampene. Det samme skjedde i de tre første kampene forrige sesong. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, jeg har ikke noe godt svar på det, sier LSK-trener Runar Kristinsson til VG.

Han var likevel litt fornøyd - etter hvert.

- Vi får tak på kampen etter en for svak start. De scorer et mål der vi skal klarere i forkant, men begynner å drible i egen sone. Det er en stor feil, men vi klarte etter hvert å legge et stort press på dem, og vi fortjente i hvert fall det ene poenget, sier LSK-treneren.

Les også

 1. LSK-målscorer hardt ut mot eget lag: – Vi var altfor dårlige

  KRISTIANSAND (VG) (Start - Lillestrøm 1-1) Lillestrøms Malaury Martin er ikke nådig mot eget lags innsats etter kun ett…
 2. Her er spillernes Tippeliga-dom

  Nesten to av ti eliteseriespillere som har besvart VGs store undersøkelse, mener Sarpsborg stadion er ligaens verste.
 3. VGs fotballjournalist 16 dager før seriestart: «Alle» ser etter en som kan score mål

  LA MANGA (VG) 16 dager før seriestart, og de fleste lagene er enige om at «ting ser bra ut», selvsagt rykker ingen ned…
 4. Lundemo har ikke vært smertefri på et år

  LA MANGA (VG) Marius Lundemo (21) var en av Norges største midtbanetalenter.
 5. Jradi var bedre enn Newcastle-stjernene

  LA MANGA (VG) (Lillestrøm - Newcastle 1-2) Bassel Jradi (22) var banens bestemann da LSK i oppkjøringsfasen spilte jevnt…
 6. LSK trodde på Eidur Gudjohnsen-avtale

  Både sportsdirektør Torgeir Bjarmann og trener Runar Kristinsson bekrefter at Eidur Gudjohnsen – med en fortid i blant…

Mer om

 1. Bodø/Glimt
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Tannløse Sogndal senket av to Glimt-perler

 2. Glimts million-spiss lover mer jubel

 3. Glimts beste start på 14 år - Stabæk har aldri åpnet dårligere

 4. Nedrykksspøkelset truer fremdeles etter uavgjort på Åråsen

 5. Lillestrøm har ikke råd til å kjøpe helten fra Godset

Fra andre aviser

 1. Reddet LSK-poeng med nytt frisparkmål

  Aftenposten
 2. Stjernetreff for Lillestrøm på Aspmyra

  Aftenposten
 3. Martins andre frisparkmål sørget for nytt LSK-poeng

  Fædrelandsvennen
 4. Stjernetreff for Lillestrøm på Aspmyra

  Fædrelandsvennen
 5. Heikkilä debuterte med scoring i Start-premieren

  Aftenposten
 6. Heikkilä debuterte med scoring i Start-premieren

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder