Messi med kunst-frispark da Barcelona snublet mot Villarreal

(Villarreal - Barcelona 1-1) Hjemmelaget styrte inn mot en kruttstrek 1-0-seier. Men så fikk Barcelona frispark på 20 meter. Og Lionel Messi fant krysset med et nydelig frispark.

Bendik Havdal Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

To timer før kampen mellom Villarreal og Barcelona offentliggjorde hjemmelaget at de har byttet stadionnavn fra El Madrigal til La Cerámica.

Det var et Barcelona-lag i poengnød som kom på besøk. Før kampen var de seks poeng bak ledende Real Madrid.

Nå er de fem poeng bak, men Madrid-klubben har en kamp til gode på Luis Enriques gutter.

Les også: Barcelonas hemmelige våpen

Det var stjernegalleriet fra Barcelona åpnet kampen best, og de skapte flere store muligheter i løpet av kort tid.

Men det var likevel Villarreal som skapte den største sjansen: Roberto Soriano løp fra hele Barcelona-laget, men avslutningen sto ikke i stil til rykket i forkant.

Neymar hadde et godt skuddforsøk fra hjørnet av 16-meteren etter drøyt 40 minutter, før Luis Suárez fikk gå opp og heade upresset like etterpå. Men ingen av dem fikk ballen forbi en god Sergio Asenjo i vertenes bur.

Flotte scoringer

Mens Barcelona forsøkte å få kampens første mål, var det i stedet hjemmelaget som skulle få den første goalen. Tidligere Sassoulo-spiller Nicola Sansone, som var med i EM-diskusjonen for Antonio Contes Italia, fikk ballen ute på høyresiden, og han fant akkurat vinkelen som skulle til for å sette ballen nede ved motsatt stolperot.

Etter 72 minutter ble Lionel Messi og Barcelona snytt for en soleklar straffe. Argentineren fikk ballen på 16-meterstreken, og Bruno Soriano kastet seg ned og styrte skuddet hans med hånden og ut.

Kun sekunder senere fikk samme mann ballen på 20 meter, der han vendte vekk en motspiller, så opp og skjøt i stolpen og ut.

Kort tid etter disse Barcelona-mulighetene, var det Villarreal som skulle rope på straffe. Roberto Soriano skjøt ballen i hånda til Javier Mascherano. Men dommer Ignacio Iglesias valgte å la spillet gå videre.

Da Barcelona fikk frispark 20 meter fra mål, tok Lionel Messi ansvar. Han tok tre, fire skritt mot ballen og plasserte den lekkert oppe i det nærmeste krysset. Scoringen kom i kampens siste minutt.

– Vi vet at Messi er farlig på frispark fra de situasjonene der, men vi ga ham muligheten, sa Bruno Soriano i intervjuet etter kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder