Ødegaard fra start med den spanske storklubben på tribunen

ETTERTRAKTET: Martin Ødegaard var banens beste spiller borte Sandnes Ulf forrige helg. I dag spiller han igjen fra start mot Sogndal - med tre Barcelona-speidere på tribunen. Foto:Jan Kåre Ness,NTB scanpix

Tre Barcelona-speidere ser Martin i dag

Tre speidere fra Barcelona er på plass på Marienlyst for å se vidunderbarnet Martin Ødegaard (15) mot Sogndal i ettermiddag.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Det sier litt om hvor stor interessen er for Strømsgodsets stortalent som er på radaren til omtrent alle de største klubbene i Europa.

Som VG avslørte torsdag varslet Barcelona sin ankomst til Drammen i dag. At spanjolene kommer med tre mann fra klubbens speiderkorps viser med all tydelighet at Martin Ødegaards navn står høyt på blokka.

Etter det VG erfarer er den spanske storklubben - med spillere som verdensstjernene Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez i stallen - svært nysgjerrig på den norske 15-åringen. Barcelona skal ha et ønske om å invitere Ødegaard på klubbesøk, men det er tvilsomt om det lar seg gjøre før den norske sesongen er slutt i november.

Barcelona har også en gang tidligere denne sesongen vært på Marienlyst for å sjekke ut Martin Ødegaard. Danmark kan skilte med Allan Simonsen og Michael Laudrup, og Sverige har hatt Zlatan Ibrahimovic, Patrik Andersson og Henrik Larsson i klubben, men aldri før har en norsk spiller spilt i Barcelona.

Etter alt trykket mot unggutten den siste uken, vurderte trener David Nielsen å spare Ødegaard fra start mot Sogndal. Men han falt ned på å gi ham sjansen igjen.

Avspark mot Sogndal er klokken 15.30 og kampen vises på Cmore.

Mer om

  1. Strømsgodset IF
  2. Martin Ødegaard

Flere artikler

  1. Vidunderbarnet kan bli spart mot Sogndal etter innholdsrik uke: Vurderer å sette Martin (15) på benken

  2. Barcelona til Norge for å se Martin

  3. Ødegaard slet med Barcelona på tribunen: - Jeg er veldig skuffet nå

  4. Real Madrid gir Barcelona kamp om Martin Ødegaard

  5. Martin-feber i Fotball-Europa

  6. Ødegaard invitert til Barcelona

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder