Seier i Hoseths AaFK-debut

AaFK-trener: – Ekstremt fornøyd med tre poeng

FOTBALL

Matchvinner Matland: – Publikum må være tålmodig

ÅLESUND (VG) (AaFK - Start 2-0) Etter en dørgende kjedeleg første omgang fikk Magne Hoseth en drømmedebut i AaFK-drakten.

  • Joakim Rødven
Publisert: Oppdatert: 02.08.15 22:14

De første 45 minuttene var både målløse og kjedelige, noe som gjorde at AaFK-trener Trond Fredriksen gjorde noen endringer innad i laget i pausen. Da dyttet han debutant Magne Hoseth ned på sentral midtbane, mens Vebjørn Hoff erstattet Aaron Thranardson på venstrekanten – hvor sistnevnte fortsatte kampen som spiss.

Det så ut til å være et smart trekk av Fredriksen.

– Vi så litt smånervøse, småusikre og småfeige ut. Da vi fikk Magne ned sentralt, så ble det veldig avgjørende for oss. Han skapte noe rundt seg og spillerne rundt ham ville ha ballen med og vokste utover i kamen. Det var viktig for oss, forklarer AaFK-treneren taktikkvalget til VG.

For sju minutter inn i den andre omgangen fikk islandske Thrandarson stå helt alene inne i feltet og stanget inn 1-0 for vertene. Scoringen kom etter et presist innlegg var venstreback Matland.

– Det er ferdigscoret, er det ikke det man pleier å si, sa en fornøyd Matland til C More.

Matland-scoring

Ferdigscoret var derimot ikke mål nummer to, som kom litt etter timen spilt i Ålesund.

Da Vebjørn Hoff ble lagt i bakken like utenfor Starts 16-meter fikk AaFK en god frisparkmulighet. Den muligheten tok Matland godt vare på, og 28-åringen skrudde ballen opp i det lengste hjørnet.

– Keeperen skal kanskje ta den, men jeg vet at mange tar et juksesteg til en side og jeg satset på at han (Opdal) gjorde det, sa Matland til C More og manet til tålmodighet hos supporterne.

– Etter vi får 1-0 så er det bare ett lag på banen, så vi er fornøyde, sa målscoreren til VG etterpå.

Forsvareren har slitt med spilletid i tangotrøya, men håper denne kampen var vendepunktet for han i Aalesund.

– Forhåpentligvis får jeg mange kamper fra start og flere trepoengere. Publikum må bare være tålmodige, sa spilleren som ble buet på av egne fans for litt under en måned siden da han ble byttet inn mot Mjøndalen.

– Mange kjemper om eksistensen

Scoringene så ut til å ta all luft ut av Start, som fikk til svært lite etter sidebyttet. To relativt enkle skudd midt på Sten Grytebust av Kristoffer Ajer var det nærmeste sørlendingene kom en scoring i den andre omgangen.

Start-treneren var ikke fornøyd med hvordan laget opptrådte etter AaFK fikk kampens første scoring.

– Da fikk vi større strekk i laget og vi var ikke like tro mot det vi håpte på å gjøre. Og da de fikk 2-0 så var kampen kjørt, innrømmet Mjelde til VG.

– Vi er skuffet over andre omgang, men den første er vi bra fornøyd med. Totalt sett er vi ikke fornøyde med at vi tapte, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til VG etter kampslutt, og innrømmer at det blir en spennende høst i vente.

– Det er jevnt, og det er mange lag som kjemper om eksistensen. De som klarer å være best fremover de har sjansen til å overleve, sier Mjelde til VG.

Riise og Hoseth briljerte

Kampen tok aldri helt av i de første 45 minuttene, og den største underholdningen i åpningsminuttene var en AaFK-klarering som en reaksjonssterk assistentdommer Frank Andås headet unna.

For hjemmelagets del stod Hoseth og Riise for det mye av hjemmelagets positive prestasjoner. Trener Fredriksen var ikke noe annet er imponert over hva de to nye spillerne tilførte laget.

– Begge to er jeg veldig fornøyd med. Spesielt defensivt så synes jeg at Bjørn Helge gjør en kanonjobb for oss. Inni mellom bidrar han med det vi vet han kan offensivt også, men har mer å komme med der og det skal vi få ut av han utover høsten, sier en håpefull Fredriksen.

Det tok ikke mange sekundene før både Hoseths og Riises navn ble ropt ut på Color Line stadion. Spillerne selv var positivt overrasket over mottakelsen de fikk i Ålesund.

– Det var over all forventing egentlig. Ikke at jeg hadde trodd at jeg kom til å få noen trusler eller noe, men alle har vært ekstremt positive. Uansett hvor jeg har vært har jeg blitt tatt imot med åpne armer - det har kun vært kjærlighet, sier en meget glad Hoseth.

Også Riise var godt fornøyd med mottagelsen.

– Det er utrolig hva fotball kan få til. I det ene øyeblikket er man hatet, og i det andre er man veldig godt likt. Så det var utrolig hyggelig å gå utpå her i dag og få en slik mottagelse, sier 32-åringen.

Viktige poeng

Innbytter Lars-Jørgen Salvesen var sugen på å motbevise Mjeldes valg om å ikke starte, men spissen fikk sammen med de ti andre Start-spillerne en tung opplevelse utover i andre omgang.

– Nei, eh, ja. Jeg vet ikke hva jeg skal si, var det 19-åringen klarte å få ut av Starts andre omgang.

– Det er viktige poeng som går tapt. Når det var en «sekspoengskamp» så betyr det ekstra mye. Det er disse kampene vi må vinne om vi skal klare å holde oss i år, sa en veldig skuffet Salvesen til VG.

Mjelde mener den svake formen på tre strake tap i serien er noe de må legge bak seg raskest mulig.

– Vi må ikke la dette prege oss. Nå må vi brette opp armene, maner Start-treneren, som mener det viktigste nå er å fokusere på å snu trenden i stedet for å snakke om å finne tilbake til «makrellfotballen».

Etter søndagens seier klatret AaFK opp til en 10. plass, mens Start etter helgens runde ligger på 13. plass.

Her kan du lese mer om