TIL SVERIGE: Ole Söderberg, her i duell med Godsets Muhamed Keia og støttet av Even Hovland, forsvinner til hjemlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Molde-målvakt får norsk konkurrent i Sverige

Ole Söderberg (23) selges fra Molde til svenske Kalmar. Der blir det en tøff kamp med norske Lars Cramer (22) om plassen mellom stengene.

  • Stein-Erik Stormoen

Artikkelen er over seks år gammel

Söderberg har vært en del av cupvinnerens meget gode målvaktstrio med Ørjan Håskjold Nyland og Espen Bugge Pettersen.

Nyland er blitt linket til Ole Gunnar Solskjærs Cardiff. Bugge Pettersen har nylig skrevet ny kontrakt med de blå.

Les også: «Ukjent» i Norge - herjer i Sverige

Fra før befinner også Mats Solheim, Bjørnar Holmvik og Tor Øyvind Hovda seg i den norskpregede svenskeklubben, som bekrefter overgangen på sine nettsider.

- Vi er glade for å kunne knytte til oss Ole. Han er en ung målvakt med stort fremtidspotensial, som det skal bli spennende å følge i Kalmar, sier sportssjef Thomas Andersson Borstam.

Samtidig forsvinner Zlatan Azinovic ut av klubben. Dermed står det mellom Söderberg og Cramer.

Den 22 år gamle keeperen har ikke rare CV-en fra norsk fotball, og noterte seg for bare to eliteseriekamper i de tre sesongene han var i Strømsgodset.

I vinter ble 22-åringen lei av å slite reservebenken, og satte i stedet kursen for Sverige, der han raskt høstet ros for sitt spill.

Ole Söderberg har tidligere spilt i blant annet Newcastle, Darlington og Chesterfield.

- Det virker som et veldig bra steg for Ole. Han har skrevet under på en treårskontrakt, sier agenten, Jonas Svensson, til fotbollskanalen.se.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder