NEGLEBITENDE: Fans av Manchester United viser følelser på tribunen. Foto:Mike Egerton,Pa Photos

Nå er Liverpool større enn United i Norge

Liverpools skandinaviske supporterklubb har over 40.000 medlemmer

Uniteds supporterleder gratulerer rivalen og varsler ekstraordinære tiltak

Manchester Uniteds marerittsesong har gjort vondt til verre: - Jeg er overrasket over at vi tok dem så lett, sier supporterleder i Liverpool.

  • Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Dette bekrefter noe vi har trodd hele tiden: At Liverpool er den største og mest populære klubben i Norge, sier daglig leder i Liverpool FC Supporters’ Club Scandinavian Branch (LFCSCN), Tore Hansen, til VG.

Han forklarer nyheten med en kollektiv innsats for å gjøre drømmen til virkelighet.

- Det var noe som dukket opp i vår da Aftenposten skrev at vi nærmet oss United. Vi tok over stafettpinnen og har kjørt ganske hardt på dette, sier Hansen.

I 2012/2013-sesongen lå det totale medlemstallet i Liverpools skandinaviske supporterklubb på 36.637. Siste opptelling viser at det nå ligger på 40.795 totalt i Skandinavia. Det er en økning på over 4300.

FORNØYD: Daglig leder i LFCSCN er svært fornøyd med å ha vippet United ned fra tronen. Foto:Privat,

- Da er det 3-400 svenske og danske medlemmer, noe som bringer oss ned på totalt 40.351 norske, sier Hansen.

Han har forsøkt å komme i kontakt med Uniteds skandinaviske supporterklubb for å sjekke de siste medlemstallene hos rivalene.

- Men de har ikke svart, sier han.

- Smaker det ekstra godt når det er United dere vipper ned av tronen?

- Det gjør ikke akkurat noe, ler Hansen.

Noen stor markering i Liverpools supporterklubb blir det likevel ikke.

- Vi har vært forbi dem (Uniteds supporterklubb) tidligere, men det begynner å bli noen år siden. Vi gjør ikke mer utav dette, sier Hansen.

Sikker på at det er flest United-supportere

I United-leiren er man avslappet til det hele.

- Det stemmer nok helt sikkert at Liverpool er større i Norge akkurat nå. Vi måler vårt medlemstall én gang i året (i mai), og jeg vil derfor ikke kommentere hvor mange vi har per dags dato, sier daglig leder i Manchester United Supporters Club Scandinavian Branch (MUSCSB), Bård Viken, til VG.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I FLERTALL: Liverpools supporterklubb i Norge er nå den største i landet. Foto:Phil Noble,REUTERS

Tall fra Supporterunionen for engelsk fotball, viser at supporterklubben til United sank med 2.500 medlemmer fra 2012/2013-sesongen, til fjorårets.

- Noe dramatisk nedgang er det ikke. Jeg er sikker på at det er flere United-supportere i Norge enn hva Liverpool har, fortsetter supporterlederen, som mener eget rekrutteringsarbeid samt Uniteds prestasjoner er grunnen til nedgangen.

Han er ikke særlig bekymret for at rivalen nå troner øverst på medlemsstatistikken.

- For vår del er det bare motivasjon og jeg ønsker å være tydelig på at det er hyggelig at Liverpool vokser.

Likevel legger han ikke skjul på at United ønsker å være størst, og varsler nå ekstraordinære tiltak.

- Vi må få fart på rekrutteringen vår. Det gjør vi gjennom daglig arbeid med levering på nett, og vi skal i år ha rekordmange med på tur til Manchester, sier Viken.

- Gøy for supporter-norge

Alle norske supporterklubber til britiske lag er samlet under en paraplyorganisasjon kalt Supporterunionen for Britisk Fotball.

Daglig leder Trond Fuhre, sier til VG at Liverpools suksess er gledelig.

- Jeg må først og fremst gratulere Liverpool. Dette kommer ikke gratis og supporterklubben har en fantastisk gjeng som jobber hardt for klubben de elsker, sier Fuhre.

Han mener Liverpools og Uniteds prestasjoner på banen de siste årene har en klar sammenheng med medlemstallene i supporterklubbene.

- United er i veldig endring nå, og er inne i en panikksituasjon. De er noe helt annet nå enn for bare to år siden, sier unionslederen.

ENDRING: Manchester United har vært i en dramatisk endring, mener unionsleder. Etter Alex Fergusons avgang har ting til tider sett svært mørkt ut for de røde djevlene. Foto:Luke Macgregor,Reuters

Og selv uten ett eneste trofé siden 2011/2012-sesongen (ligacupen), har liverpoolgjengen tatt igjen rivalen.

- United har alltid vært to hestehoder foran, men Liverpool har blitt mye bedre på banen, og du ser jo at det har mye å si, fortsetter Fuhre.

En like dramatisk endring i medlemstall, har ikke supporterunionen sett siden 90-tallet.

- Vi er totalt 107.000 medlemmer i Norsk Supporterunion, og siden 2000 har kurven bare steget oppover, sier Fuhre som selv er Birmingham-supporter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder