Rooney serverte - van Persie slo til med hat trick

Giggs briljerte i «comebacket»: - Vi skyldte fansen dette

I SMERTER: Robin van Persie på vei ut med store smerter i sluttminuttene. Foto: Reuters

Moyes om van Persie-skade: - Tror ikke det er så ille

(Manchester United-Olympiakos 3-0, 3-2 sammenlagt) Robin van Persie (30) har klaget på medspillere som løper i veien. I kveld fikk han Rooney-hjelpen han trengte - til å hjelpe en presset David Moyes.

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg er veldig fornøyd. Etter søndags tap måtte vi slå tilbake. Vi gjorde det med stil i kveld og vi fortjente det vi fikk, sier United-manager David Moyes på pressekonferansen på Old Trafford.

Manchester United er klare for kvartfinalen i Champions League etter 3-0 over Olympiakos onsdag kveld. Robin van Persie ble den store helten, med hat trick i løpet av 50 minutter.

Like før slutt måtte van Persie ut med skade.

- Jeg tror ikke det er så ille. Han fikk en smell like bak kneet og vi vil undersøke det. Vi vil vite mer torsdag, sier David Moyes.

- Vi vant for oss selv, manageren, fansen, for alle sammen. Forhåpentligvis kan dette være starten på noe spesielt, sier Wayne Rooney i et intervju vist på Viasat 4.

Han forklarte snupoerasjonen på denne måten:

- Det er bare begjæret etter å vinne. Du kan høre fansen, igjen var de briljante. De fortjente det.

- Vi skyldte fansen dette. De har vært utrolige, og de var utrolige igjen, legger Ryan Giggs til da han blir intervjuet sammen med Rooney på Old Trafford-gresset. Giggs slo flere fremragende pasninger, blant annet før Uniteds to første scoringer.

- Pasningene hans skapte to av målene våre. Hele spillet hans var veldig bra. Han er en fantastisk spiller. Alle vet det, sier David Moyes på pressekonferansen i Manchester.

Ryan Giggs har fått overraskende lite spilletid denne sesongen, og det har blitt spekulert i et dårlig forhold til manageren.

- Han er 40 år. Jeg må se fremover og gi spillere sjansen. Jeg følte jeg trengte ham i en spesiell rolle. Han gjorde det perfekt. Han assisterte målene, sier Moyes.

Robin van Persie, som måtte ut på båre ett minutt før slutt, er den femte Manchester United-spilleren (i tillegg til Andy Cole (2), Ruud van Nistelrooy, Wayne Rooney og Michael Owen) som scorer hat trick Champions League - og den første som gjør det i en av utslagningsrundene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MOYES-POWER: David Moyes viste endelig muskler. Foto: AFP

Manchester United-manager David Moyes møtte på jobb til et enormt press etter det flaue 0-3-tapet mot Liverpool i helgen. Han måtte ha minst tre United-scoringer - og det fikk han, mest takket være Robin van Persie.

Men United sto også frem som et kollektivt godt fotballag igjen, noe som må ha gledet Moyes. Spesielt frem til 3-0-scoringen var United gode. Da lignet laget seg selv.

David Moyes klarte dessuten noe forgjengeren Sir Alex Ferguson ikke klarte i sine to første Champions League-forsøk - nemlig å være blant de åtte beste lagene i turneringen. På tribunen var Ferguson likevel en av dem som gliste bredest.

REFERAT: Manchester United-Olympiakos

30-åringe van Persie var misfornøyd med at medspillerne løp inn i rommene hans i det første oppgjøret mot Olympiakos (0-2).

I kveld hadde nederlenderen tre avslutninger i løpet av de første 50 minuttene - alle endte med nettsus.

Uniteds superduo - van Persie og Rooney - har dessuten fått kritikk for elendig samhandling. I den første kampen mot Olympiakos ble det bare spilt fem pasninger mellom dem - tre av dem i forbindelse med avspark.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ BØLGELENGDE: Robin van Persie og Wayne Rooney jubler sammen på Old Trafford. Foto: AP

I dag endte den første Rooney-pasningen til van Persie, etter hele 45 minutter, med scoring.Og de to jublet sammen på en måte som vitner om at de endelig er i ferd med å finne tonen.

United tok ledelsen midtveis i første omgang da van Persie fikk en klønete Jose Holebas i ryggen og dommer Björn Kuipers pekte på merket som er hyppigst brukt av Liverpools Steven Gerrard den siste tiden. Robin van Persie skjøt hardt til venstre for Olympiakos-keeper Roberto.

I «Fergie time», noen sekunder på overtid av første omgang, gjorde van Persies venstrefot seg nok en gang tellende. Ryan Giggs' fremspill til Wayne Rooney var strøkent, og tunnelpasningen fra Rooney (på spanske Ivan Marcano) sørget for at van Persie kunne gjøre 2-0.

En hardt presset, og for øyeblikket lettet, United-manager David Moyes kunne småløpe til garderoben med en fortjent ledelse - godt hjulpet av en strålende dobbelredning fra David de Gea mellom scoringene.

Bare fem minutter etter at Moyes hadde plassert rumpa i en av Uniteds røde skinnstoler, var van Persies venstrefot i skuddet igjen. Rooney løp over ballen, og nederlenderen plasserte frisparket hardt forbi Roberto, som tydeligvis forventet et skudd i det andre hjørnet.

- United er ikke friskmeldt, men de fikk riktig medisin i kveld, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studio.

VG oppdaterer saken!

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. VGs oddstips: Ny nedtur for Moyes og United

  Vi ser for oss et forbedret Manchester United-lag i kveld, men er skeptiske til om det er nok.
 2. Nøyaktig like resultater med United som Everton

  David Moyes (50) har nesten nøyaktig de samme resultatene med Manchester United i år som han hadde med Everton sist…
 3. Nå scorer Ronaldo hvert 49. minutt

  (Real Madrid-Schalke 3-1, 9-2 sammenlagt) Cristiano Ronaldo (29) satte ny personlig scoringsrekord da Real Madrid lekte…
 4. Mancini etter tapet i London: - Veldig, veldig dårlig

  (Chelsea-Galatasaray 2-0, 3-1 sammenlagt) Samuel Eto'o (33) sendte Chelsea i ledelsen etter bare fire minutter.
 5. Disse spillerne har vært best i Champions League

  Bayern München har den beste pasningsleggeren, men de individuelle «topplistene» domineres av spillere fra andre lag enn…

Mer om

 1. Champions League

Flere artikler

 1. Van Persie nær comeback i United-trøyen

 2. WBA-sjefen mener van Persie burde blitt utvist

 3. Solskjær: - Spesielt at hjemmefansen ropte på én mann

 4. Ny United-smell: - Det er nesten vondt å se på dem

 5. United nektet Arsenal tabelltoppen

Fra andre aviser

 1. - Vi skyldte alle et godt resultat

  Aftenposten
 2. Rooney: - Giggs er skapt for å være manager

  Aftenposten
 3. - Bare 3-0 mot Olympiakos kan berge David Moyes

  Aftenposten
 4. - Selvfølgelig var det bedre enn Beckham sitt

  Aftenposten
 5. Ingen nåde da Solskjær kom «hjem»

  Aftenposten
 6. Van Persie lei av spekulasjonene

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder