Ser ikke fotball på TV - vil ikke spille for Island

INGEN FOTBALLNERD: Det ser ut som han har hentet inspirasjon fra internasjonale toppspillere. Men fakta er at Björn Bergmann Sigurdarson (23) er totalt uinteressert. Dette bildet er fra kampen mot Vålerenga. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Moldes Sigurdarson: - Jeg er ikke interessert i fotball

Hvilken Tippeliga-spiller ville heller spist vafler med kjæresten enn å se Barcelona spille mot Real Madrid i sin egen hage?

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Svaret - ifølge Ståle Solbakken: Björn Bergmann Sigurdarson.

Sommeren 2012 ble islendingen hentet fra Lillestrøm til Wolverhampton av nettopp Solbakken. Det ble ingen stor suksess for noen av de to. Nå er treneren for lengst tilbake i FC København, mens Sigurdarson er utlånt til Molde og topper VG-børsen med et snitt på 6,67.

Etter å ha vært ute med ryggproblemer i de to siste kampene, er den elegante spissen på bedringens vei - men fortsatt usikker - til torsdagens 1. mai-møte mot Start. Gamletreneren mener det er et lite mysterium at han har et så stort repertoar som spiller.

VG LIVE: Følg Molde-Start live her

- Han er ekstremt lite interessert i fotball. Han ser ikke kamper på fritiden. Han hadde sikkert ikke gått ut i sin egen hage for å se på hvis Real Madrid og Barcelona hadde spilt der. Björn hadde heller hengt opp gardiner eller spist vafler sammen med kjæresten sin, sier Solbakken til VG.

En lattermild Björn Bergmann Sigurdarson bekrefter at Solbakken har rett i sine uttalelser.

PRØVDE SEG I ENGLAND: Björn Bergmann Sigurdarson i aksjon for Wolverhampton. Foto: PA Photos

- Han overdriver faktisk ikke. Jeg tror ikke jeg hadde sett Barcelona mot Real Madrid. Jeg er ikke interessert i fotball. Men kjæresten min er veldig interessert, så det hender at jeg må se fotball sammen med henne.

- Hvorfor er du ikke interessert i fotball?

- Jeg vet ikke. Jeg trener hele dagen, og spiller kamper, så hvorfor se på fotball når jeg har fri? Da har jeg mer lyst til å se på film eller tv-serier, sier Sigurdarson.

- Rart han er blitt så god

Lagkamerat Fredrik Gulbrandsen, som er en nær venn etter tiden sammen i Lillestrøm, kan nesten ikke skjønne hvordan kompisen har klart å bli så god.

- Jeg synes det er veldig rart selv. Han har så mye finter og fotball i seg, men jeg lurer litt på hvor han får det fra når han ikke ser klipp på YouTube eller kamper på TV. En gang vi var på La Manga ble han med for å se en Champions League-kamp. Da dro han i pausen. Men han har blitt litt mer ivrig i det siste, faktisk, sier Gulbrandsen.

Ståle Solbakken føler seg sikker på at 23-åringen blir en suksess nå som han er tilbake i mer trygge omgivelser i norsk fotball.

- Du så det allerede i den første kampen mot Vålerenga at sesongen hans kommer til å bli god. Potensialet er stort. Men han må bli litt røffere i kantene. Han er for snill. Også må han selvfølgelig si ja til det islandske landslaget. Han trenger internasjonal erfaring og matching. Da han flyttet til England følte han kanskje det var nok nye impulser, men nå som han er tilbake i trygge Norge bør han melde seg til tjeneste, påpeker Ståle Solbakken.

Det ønsket får han imidlertid ikke oppfylt med det første. Sigurdarson, som ikke ønsket å være med i den forrige VM-kvaliken da Island gikk til playoff i Norges gruppe, sier at han inntil videre føler at det holder med klubbfotball for sin egen del.

Vurderer Island i fremtiden

- For ikke så lenge siden fikk jeg en melding fra Ståle som sa at jeg måtte spille på landslaget. Men akkurat nå er min motivasjon å gjøre det bra med klubblaget. Jeg har ikke lyst til å være med på noe mer. Det er ganske rart. Kanskje det er fordi jeg ikke er så glad i fotball, jeg vet ikke. Det er bare sånn jeg er. Selv om Island skulle spilt mot Brasil i morgen hadde jeg sagt nei. Men i fremtiden kan jeg komme til å si ja til landslaget, sier Björn Bergmann Sigurdarson.

Det kan uansett bli mange oppturer for MFK-spissen i 2014.

- Jeg tror gullkampen i Tippeligaen kommer til å stå mellom Molde, Rosenborg og Strømsgodset. Molde har den beste førsteelleveren, mener Ståle Solbakken.

Akranes-gutten tror historien i Wolverhampton kunne blitt en annen om ikke den norske manageren hadde fått sparken i januar 2013.

- Jeg synes ikke han fikk den tiden han trengte. Flere av de andre spillerne har sagt i ettertid at de tror Wolverhampton ville klart seg i Championship hvis Ståle hadde fått litt mer tid. Hvis han hadde fått en måned til tror jeg vi hadde klart å spille den fotballen han ønsket, sier Molde-spissen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder