SEIERSDANS: Daniel Sturridge signaturdans i kjølvannet av egne scoringer har nok vært savnet av Liverpool-fansen siden i sommer. Her feirer han med Jordan Henderson etter sin scoring mot West Ham 31. januar. Foto:Phil Noble,Reuters

Derby-lørdag - her er VGs oddstips på dagens storkamper

Daniel Sturridge er aktuell for å starte sin første kamp på seks

måneder

Lørdagens oddsprogram er spekket med stormatcher i London,
Liverpool, Madrid og Torino. Her er våre tipsforslag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I Premier League er Chelseas Juan Cuadrado, Arsenals Gabriel Paulista og Evertons Aaron Lennon debutklare for sin nye klubber. Og ifølge Liverpool-manager Brendan Rodgers er Daniel Sturridge nær å spille kveldens Merseyside-derby fra avspark.

VG DIREKTE:Har kan du følge alle dagens kamper

Landslagsangriperen har hatt to korte innhopp etter å ha fått orden på hofteskaden som har holdt ham utenfor siden i sommer. Mot West Ham for en uke siden scoret 25-åringen like etter å ha blitt byttet inn for Lazar Markovic (2-0-seier). Etter den matchen uttalte Rodgers at det ville ta noen uker før Sturridge ville starte en kamp. Den forsiktige linjen kom til syne i onsdagens FA-cupretur mot Bolton da Fabio Borini kom innpå før Sturridge i det Liverpool jaktet på å utligne Boltons 1-0-ledelse.

Men innbyttene har vært såpass positive og fremdriften på treningen så oppløftende at Rodgers ikke vil utelukke noe hva angår spilletid fra start, ifølge Guardian.

18.30: Everton–Liverpool

Tips: B til 2,15 i odds. Spillefrist er kl. 18.25, og TV2 Sport Premium er din favorittkanal i kveld.

Det er det 224. Merseyside-derbyet som skal avgjøres på Goodison Park i aften. Et prestisjefylt oppgjør, selvsagt, selv om tirsdagens Liverpool-match mot Tottenham er mer viktig i kampen om å nå den potensielt lukrative 4.-plassen som kan gi Champions League-spill til høsten. Liverpool brukte i motsetning til Everton krefter i midtuken, men har vist super 5-2-0-ligaform etter 0-3-bortetapet for Manchester United 14. desember. Everton vant sist sin andre ligamatch på elleve siste med en tidlig scoring av Romelu Lukaku. Belgieren ble vraket fra startelleveren i julen, men har slått tilbake med fin form på nyåret. Uansett tror vi mest på Liverpool i kveld.

13.45: Tottenham–Arsenal

Tips: U til 3,35 i odds. Spillestopp er kl. 13.40 og TV2 Sport Premium viser matchen.

Her kan vårt oddsforslag leveres, og våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter leses

Tottenham var utilnærmelige borte mot West Bromwich forrige helg (3-0), og har bare røket i en av seks seneste hjemmedueller med erkefienden Arsenal i ligaen. Sjansene for et godt resultat i dagens «tidligkamp» øker med Nabil Bentalebs (mb) retur etter Afrikamesterskapsspill. Vertene har dermed full tropp tilgjengelig. Arsenal kommer fra fem strake seirer i alle turneringer, hvor spesielt 2-0-bortetriumfen over Manchester City for tre uker siden stikker seg ut. Har syv skader, blant annet gjelder det toppscorer Alexis Sanchez.

16.00: Atlético Madrid–Real Madrid

Tips: H til 2.75 i odds. Spillestopp er kl. 15.55 og CMore Fotball har senderettigheter.

Begge Madrid-klubbene har vist storveies 5-0-1-ligaflyt midtvinters. Atletico var best over to cupkamper da lagene møttes i januar (vant 2–0 i tilsvarende hjemmekamp). Har riktignok tapt tre kamper i 2015–alle mot Barcelona. Men fortsatt er det kollektivet, overgangene og full fres på dødballene som gjelder. Og Fernando Torres (a) spiller med en nyvunnen selvtillit. I ettermiddag starter Mario Mandzukic og Antoine Griezmann, ifølge trener Diego Simeone. Real Madrid har noen fravær, og trener Carlo Ancelotti må rullere på laget. Sergio Ramos (f), Marcelo (f) og James Rodriguez (a) er ute. Og Fabio Coentrao (f) og Pepe (f) har ennå ikke fått klarsignal. Til gjengjeld har Cristiano Ronaldo (a) ferdigsonet.

20.45: Juventus–Milan

Tips: H til 1.30 i odds. Spillefrist er kl. 20.40, og kampen vises på CMore Fotball.

Dette er ikke et byderby som i kampene over, men et møte mellom italiensk fotballs to store tungvektere. Juventus har syv poengs margin til tabelltoer Roma etter 0–0 borte mot Udinese sist. Milan ordnet en 3-1-hjemmetriumf over svake Parma søndag, men trener Pippo Inzaghi føler nok presset etter tre tap på fem siste seriekamper. Har fem spillere på skadelisten og Philippe Mexes (f) og Mattia Destro (a) i karantene.

NB! VG og Norsk Tipping har et kommersielt samarbeid om tipping. VG får en kommisjonærinntekt av spill hos Norsk Tipping basert på trafikk på våre spillsider og tippeartikler.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder