Dragen erstattes med....... det norske flagget

Fotballforbundet får ikke nytt landslagsemblem likevel.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

FERDIG MED DRAGE: Norges Fotballforbund har etter nøye gjennomtenkning og en totalvurdering kommet frem til at de ikke vil ha noe drage eller noe annet symbol likevel. Foto: NFF

Folkedypet og designerne skjelte ut fotballtoppenes landslagsdrage i mai, og to dager senere ble «dragen» pensjonert for godt.

Fotballforbundet ble tvunget til å bruke de gamle draktene i matchen mot Uruguay en uke etter dragelanseringen.

Deretter har forbundet jobbet med å komme opp med ett nytt emblem som skal kunne kombineres med det norske flagget.

Men nå er det klart at man dropper hele emblemet.

- Den saken er lagt død. Etter en totalvurdering fant vi ut av vi ikke ville bruke mer ressurser på denne saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NA24 Propaganda.

På et møte i slutten av september vedtok fotballstyret at flagget skal være Norges emblem, og at jakten på en erstatning for den avlivede dragen er avlyst.

Vi ville utrede et nytt emblem med flagget som bærende element. Men ut fra lovgivningen som er når det kommer til bruk av flagget, ble det for komplisert. Synspunktene på dragen var veldig tydelige, og nå ville vi ikke bruke mye tid på noe som kanskje ikke ville blitt en suksess, sier Kåfjord.

- Det norske folket sier vi bør spille med flagget, og vi hører på dem.

DETTE VIL VI HA: John Carew foran det norske flagget med landslagsdrakt MED det norske flagget på. Foto: Bjørn S. Delebekk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder