Brakk beinet i andredivisjonskamp i mai 2013 - fortsatt ute

Signerte toårskontrakt med Molde i august

OPPTRENING: Espen Bugge Pettersen skadet seg to ganger i løpet av en drøy måned i fjor vår. Her hjelpes han av banen etter å ha pådratt seg en lårskade i april i kampen mot Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Keeperens skademareritt fortsetter: - Frustrerende

MOLDE (VG) Espen Bugge Pettersen (33) var andrekeeper på landslaget og nær en proffkontrakt i utlandet. Så ble han skadet. Ti måneder senere tyder lite på en snarlig retur.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over seks år gammel

Keeperen skulle bare spille en andredivisjonskamp for Molde 2. Det endte med beinbrudd og et skademareritt.

- Det er en OK progresjon, men det er fortsatt ikke mulig å si noe om når jeg er tilbake, sier Bugge Pettersen.

VG møter ham i kantinen på Aker stadion i Molde. 33-åringen sitter alene mens lagkameratene er i svømmebassenget et steinkast unna.

Han forsyner seg, spiser for seg selv, takker kokken for maten og forlater stadion.

- Det er klart det er frustrerende, men samtidig er det ikke så mye annet å gjøre enn å gå på trening og gjøre det jeg får beskjed om, sier Bugge Pettersen, og fortsetter:

- Jeg prøver å se på dette som en helt vanlig jobb, hvor oppgaven er å bli skadefri. Jeg har faste planer hver dag for hva jeg skal gjøre. Hadde jeg ikke hatt det, men bare tatt ting som det kom, hadde ikke dette gått, sier Bugge Pettersen.

Skadet seg ut av landslaget

NÆR NORGES ELLEVER: Espen Bugge Pettersen kjempet for å overta som førstekeeper på A-landslaget da han ble skadet. Bildet er fra trening før treningskampen mot Ukraina i Spania i februar i fjor. To måneder senere ble han skadet. Foto: Jørgen Braastad, VG

Sammenstøtet med en Asker-spiller den 13. mai i fjor endte på verst mulig vis. Keeperen, som akkurat hadde kommet seg fra en hamstringskade, knekte to bein i leggen og måtte starte på enda en opptreningsperiode.

Bugge Pettersen var før skaden nummer to i rekken på det norske A-landslaget, bak Rune Almenning Jarstein. Det var interesse fra utenlandske klubber og keeperen hadde et håp om å dra ut i løpet av overgangsvinduet i august.

Det skjedde ikke, men til tross for den alvorlige skaden skrev 33-åringen under på en toårskontrakt med Molde.

Uviss fremtid

Like etter skaden håpet Bugge Pettersen på å bli spilleklar igjen i løpet av tre måneder. Deretter var målet å rekke innspurten av Tippeligaen og cupfinalen i høst. Så hadde Bugge Pettersen troen på å være tilbake til seriestart i år.

Nå vet han ikke når han eventuelt kan spille fotballkamper igjen.

- Jeg kjenner det når jeg tar meg ut på trening eller ligger i en litt feil stilling om natten. Da blir jeg veldig stiv i beinet, sier Bugge Pettersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BETENKT: Tor Ole Skullerud har få skadede spillere i Molde-troppen, men Espen Bugge Pettersen ser ikke ut til å bli frisk med det første. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Skullerud: - Vanskelig skade

Moldes nye sjef, Tor Ole Skullerud, ser verdien av å ha en erfaren keeper i stallen, selv om Bugge Pettersen foreløpig ikke er i nærheten av å være aktuell for en startoppstilling.

- Det har vært en vanskelig skade. Espen har trent godt, men dette tar tid. Dessverre er det ikke lett å si noe om når han er tilbake. Espen synes det er vanskelig og det synes medisinerne også. Vi har et veldig godt håp om at han skal bli frisk, men det er en kinkig sak som tar tid, sier Skullerud til VG.

Bugge Pettersen har ifølge treneren forsøkt seg i mål på noen av lagets treninger i vinter, men kun i korte perioder.

- Vi ser at han ikke har glemt å stå i mål. Det er godt å se. De andre keeperne våre (Ørjan Håskjold Nyland (23), Ethan Horvath (18)) er fortsatt unge, derfor er det fint å ha en litt sånn gamlefar med på laget, sier Skullerud.

PS: Fredag sesongåpner Molde hjemme på Aker stadion mot Vålerenga.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder