SAMMEN IGJEN: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) og Bjørn Rune Gjelsten etter en kamp mot Tromsø på Alfheim i 2011. Foto: , Øyvind Nordahl Næss

Gjelsten til VG: – Målet er Champions League

– Vi er veldig lykkelige. Det er også bra for norsk fotball,
sier Bjørn Rune Gjelsten etter å ha vært med på å hente Ole Gunnar Solskjær (42) tilbake som Molde-manager.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Onsdag formiddag presenterte Molde for andre gang Ole Gunnar Solskjær som ny sjef på Aker stadion.

Om årsaken at det tok så lang tid å få Solskjær med på laget igjen, svarer Bjørn Rune Gjelsten – en av klubbens to rike onkler:

– Vi stilte spørsmålet til Ole Gunnar om han var motivert, og han stilte seg selv det spørsmålet. Nå har han konkludert med at det vil han gjerne. Viktig for han og viktig for oss å få den bekreftelsen. Det er grunnen til at det har tatt tid.

– Tror du han er revansjesugen etter Cardiff-tiden?

– Ja. Han er en vinnerskalle. I Cardiff vant han ikke. Ole Gunnar er motivert nå.

– Hvor mye har du og Røkke vært med på prosessen?

– Det er naturlig som eier av klubben at vi blir spurt til råds. Men prosessen er styrt av styret og administrasjonen, sier Gjelsten til VG.

Les også: Solskjær får skryt fra Celtics norske duo

Møtet i Asker

På dagens pressekonferanse ga Solskjær uttrykk for at han regner med å få like stor hjelp fra de rike onklene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten som han fikk i forrige Molde-periode.

Forrige Solskjær-periode på Aker stadion ble kaotisk etter at Solskjær 17. mai 2012 dro til England for å snakke med Aston Villa. Det hele endte med det mye omtalte møtet mellom 42-åringen, Gjelsten og Kjell Inge Røkke i sistnevntes gigantvilla i Asker.

FORRIGE GANG: Gjelsten og Solskjær sammen sist kristiansunderen signerte for Molde som manager. Foto: , Scanpix

– Kommer dere til å satse mer med Solskjær som trener?

– Vi satser jo mye i Molde, vi. Fundamentet for å levere bra resultater er til stede. Man har betydelig handlefrihet til å bygge klubben videre. Men at Ole Gunnar vil fokusere på å forbedre enkeltelementer i klubben, det tror jeg helt sikkert, sier Gjelsten som vil presisere at han er godt fornøyd med jobben både Tor Ole Skullerud og Erling Moe har gjort i Molde etter Solskjær.

Les også: Slik er Solskjærs nye avtale med Molde

– Er Champions League et naturlig mål?

– Vi var et straffespark unna nå. Noe særlig nærmere enn det vi var nå, er det vanskelig å komme. Vi har spilt i Champions League før. Vi har vært der og kjent på den suksessen. Vi var ekstremt nær. Så det er en overordnet målsetting å komme til Champions League. Det vil være fantastisk om vi kan klare det. Og selvfølgelig at andre norske klubber kan klare det slik at vi hever nivået på fotballen her hjemme, sier Gjelsten, som håper å rekke Celtic-kampen torsdag.

– Målet er seriegull i løpet av Solskjærs neste periode?

– Det er det ikke tvil om.

Rosenborg på topp

Fra 2011 til 2014 tok Solskjær to seriegull og ett cupgull med Molde. Denne sesongen har laget skuffet og ligger på 7. plass med 19 poeng opp til RBK som i praksis er seriemestere.

– Er det å ta ned RBK fra tronen det som trigger Solskjær?

– Det som trigger Ole Gunnar er å bygge videre på det han selv skapte som vinnerkultur. Som også Tor Ole viderebrakte på en fantastisk måte. Vi må ikke glemme at klubben har vært en vinnerklubb etter at Ole Gunnar forlot oss. Fjoråret var historisk for klubben der Tor Ole leverte «The Double». Ole Gunnar er trigget av et veldig godt fundament som ligger der. Så har vi hatt litt stang ut i år, men det betyr ikke at fundamentet ikke er der, sier Gjelsten.

Les også: Les RBK-trenerens stikk til Solskjær

Han presiserer videre at han er glad for at Erling Moe, som har ledet Molde siden Skullerud forsvant i høst, blir med videre som Solskjærs assistent.

– Vi har ikke vært kortsiktige. Vi har vært langsiktige. Vi har ikke tenkt enkeltkamper. Vi har tenkt Molde Fotballklubbs beste de neste årene. Selv om medieverden synes det har tatt lang tid, har vi vært opptatt av å ta den riktige beslutningen, sier Gjelsten.

Klausuler?

VG har tidligere skrevet at Bob Bradley skal ha fått tilbud om å bli Molde-trener. Gjelsten sier det er «helt naturlig» at klubben har snakket med andre trenerkandidater, men ønsker ikke å kommentere navn og sier Solskjær var førstevalget.

«Det er ikke så viktig med klausuler», svarte Solskjær da han ble spurt om dette på onsdagens pressekonferanse.

– Det er ikke riktig av meg å kommentere avtalen. Vi har en veldig god forståelse mellom partene. Det er viktigere enn enhver avtale. Vi har tenkt gjennom ulike scenarioer for de neste årene, forteller Gjelsten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder