Rakk ikke tidsfristen – Danmark-eventyret satt på vent

Sandefjord bekrefter: FIFA avgjør den videre skjebnen

OVERGANG PÅ VENT: Alt var i orden, men Pål Anders Kirkevolds overgang fra Sandefjord til danske Hobro er satt på vent på grunn av at den ble registrert for sent. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Pinlig overgangsblemme - også i Norge: «De Gea-feilen» stoppet Kirkevolds overgang

Det var ikke bare Manchester United og Real Madrid som slet med å overholde tidsfristen på «Deadline Day». Pål Alexander Kirkevold (24) havnet i samme knipe som David de Gea.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

I snart ett døgn har fotballfans over hele verden ledd av den pinlige sagaen mellom to av verdens største klubber - som endte med at den spanske toppkeeperen må bli i Manchester United.

Gikk i den samme fellen

Les også: Kirkevold på vei til danske Hobro

Nå kan VG og danske Ekstra Bladet i samarbeid avsløre at de to skandinaviske klubbene Sandefjord og Hobro gikk i den samme fellen – på identisk tidspunkt – som det kokte mellom Manchester United og Real Madrid.

Men her var det ikke snakk om en overgang verdt nærmere 400 millioner kroner. Trolig skulle den danske toppserieklubben betale i underkant av en million kroner for Pål Alexander Kirkevold – som bare har kontrakt ut sesongen med Tippeligaens bunnlag – inntil det ble trøbbel på veien natt til tirsdag.

Les også: Real Madrid legger De Gea-overgangen død

En av klubbene rakk ikke tidsfristen

Etter det vi erfarer var klubbene enige om overgangssum, og Sandefjords toppscorer hadde takket ja til tilbudet fra danske Hobro, men overgangen ble aldri realisert fordi en av partene ikke rakk å registrere de nødvendige opplysningene i FIFAs transfersystem, TMS, innen tidsfristen som var kl 24.00 natt til tirsdag. Trolig var det kun snakk om noen få minutter som sørget for at Kirkevolds lønnshopp og skifte til dansk fotball foreløpig har gått i vasken.

Inntil videre er overgangen satt «på vent», men partene håper at den likevel kan realiseres siden en av klubbene var tidlig ute med å følge prosedyrene.

Det får VG opplyst fra flere uavhengige kilder.

Overgangsansvarlig i Norges Fotballforbund, Kristian Skjennum, vil ikke kommentere saken utover at han bekrefter at Kirkevolds overgang i øyeblikket ikke er komplettert.

Kirkevold: – Vet lite...

Kirkevold bekreftet selv overfor VG i går at det var interesse fra Danmark, men den forventede overgangen har latt vente på seg. Ingen av klubbene har ønsket å uttale seg om status på saken tirsdag.

Hverken daglig leder Per Ketil Berg, styreleder Gunnar Bjønness eller trener Lars Bohinen har svart på VGs henvendelser gjennom dagen. «Vet lite», skriver Kirkevold selv i en SMS - og henviser til agent Tore Pedersen.

Heller ikke Pedersen ønsker å kommentere saken.

Ledelsen i Hobro, som ligger sist i Superligaen, har ikke ønsket å la seg intervjue av Ekstra Bladet.

I samtale med «SF-podden» tirsdag snakket Sandefjords toppscorer litt om den uvisse situasjonen som har oppstått.

– Er du Sandefjord-spiller fortsatt?

– Ja, jeg er fortsatt det, sa Kirkevold.

– Men?

– Det skjedde ting i går kveld der en klubb viste veldig stor interesse. Men det har vært litt uvisshet i det siste hvordan prosessen ble kjørt. Hvordan den ble gjennomført. Så det er blitt litt satt på vent, egentlig. Jeg har ikke liksom så mye mer enn det... Ikke har jeg spurt om så mye heller. For det er ikke så mye jeg får gjort, sa Kirkevold til supporterorganet.

Sandefjord bekreftet hendelsen i pressemelding

Men klokken 22.06 skrev Per Ketil Berg i en SMS at klubben vil legge ut en pressemelding angående saken «med det første». Han har ikke svart på VGs spørsmål om hvilken klubb som var for sent ute med å registrere overgangen.

Klokken 22.26 ble denne redegjørelsen lagt ut på klubbens nettsider:

Pressemelding:
Pål Kirkevold ikke klar for Hobro IK - venter på avklaring fra FIFA
Sandefjord Fotball ble mandag kveld enig med det danske superligalaget Hobro IK om en overgang for Pål Kirkevold, samtidig som Hobro IK og Pål Kirkevold ble enige om innholdet i den personlige avtalen.
På grunn av komplikasjonene som oppstod i registreringen i det internasjonale overgangssystemet mellom klubbene sent mandag kveld, ble ikke registreringen sluttført innen fristen.
Det Danske fotballforbundet (DBU) har forelagt saken for FIFA og vi venter en avklaring i løpet av kort tid på om overgangen går gjennom eller ikke.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder