Storflor: - Det er rytmen i angrepsspillet jeg kan bidra med

LANDSLAGSGODSET: Øyvind Storflor på tirsdagens trening på Ullevaal. Lars Christopher Vilsvik, Per-Mathias Høgmo, Stefan Johansen og Ola Kamara fra gårsdagens trening (innfelt). Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Mener Høgmos Norge blir «veldig, veldig likt» Godset

HOTEL BRISTOL (VG) Stefan Johansen (22) er glad for at Drillo-fotballen er lagt på hylla. Nå ser han frem til å spille som Strømsgodset under landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi hadde spillestilmøte i går, og det er veldig, veldig mye likt det vi prøver på i Godset, sier Johansen til VG på tirsdagens pressetreff på Hotel Bristol i Oslo sentrum.

Med Ola Kamara, Lars Christopher Vilsvik, Stefan Johansen og Øyvind Storflor er det fire Strømsgodset-fjes i landslagstroppen som møter Slovenia fredag og Island neste tirsdag.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har uttalt (med glimt i øyet) at spillestilen hans er så innovativ at den foreløpig ikke finnes på et kart.

Spillerne fikk første smakebit på mandagens trening i Lillestrøm. I dag trener landslaget på Ullevaal og spillerne får en ny dose av Høgmos offensive filosofi.

LES OGSÅ: Høgmo om Dæhli: - Veldig spennende

Da Høgmo fikk spørsmål av en journalist fra Dagbladet om hvordan de forskjellige lagdelene skal fremstå, kom det tørt fra den ferske landslagssjefen:

- Rekker vi Kveldsnytt eller?

Deretter forklarte han rollene til backene, midstopperne, de «sittende» midtbanespillerne, mellomromspillerne og spissene. Han tallfestet formasjonen som en 2-4-2-2-formasjon (når Norge har ballen).

- Jeg synes det er inspirerende. Jeg lyver ikke hvis jeg sier at denne spillestilen passer meg bedre enn det Egils gjorde. All respekt til Egil (Olsen) og Ola (By Rise) som gjorde en fantastisk jobb. Det var stort å få være med på samlinger med dem også, men jeg tror denne spillestilen passer meg bedre, sier Johansen.

- Passer meg bra

I dag fikk han gleden av å hilse Øyvind Storflor (33) velkommen inn i landslagsvarmen.

- Det er fullt fortjent. Han har kanskje vært den viktigste spilleren vår. Han scorer masse mål og leder assiststatistikken klart. Jeg tror han tilfører dette laget det samme som han gjør i Godset, sier Johansen.

Storflor var på banen i tre landskamper i januar 2005 - mot Kuwait, Bahrain og Jordan. Siden har det vært Storflor-stille på landslaget.

- Jeg har ikke så mye internasjonal landslagsrutine, men jeg har vært med i dette gamet lenge både i Champions League- og europacupkamper, så jeg har en del rutine uansett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TILBAKE FOR NORGE: Øyvind Storflor (t.h.) i samtale med Godset-kamerat Stefan Johansen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Storflor eliteseriedebuterte for Rosenborg i eliteserien i 1999, den gangen spillere som Runar Berg, Mini Jakobsen, Tore André Dahlum, Sigurd Rushfeldt og John Carew var en del av Rosenborg-stallen.

Etter to år i Moss (2001-2002) vendte han tilbake til RBK, før han havnet i Strømsgodset i 2009.

- Jeg hadde Per-Mathias som trener i Rosenborg, så jeg kjenner bra til hans filosofi og hvordan han tenker. Det passer meg veldig bra. Han er opptatt av et sterkt lag som bidrar offensivt og defensivt, og vil ha god rytme. Også i Tromsø spilte han veldig attraktivt, mener Storflor.

- Det er rytmen i angrepsspillet jeg kan bidra med - og kanskje noen mål, sier han.

Slovenia-Norge vises på Max klokken 20.45 førstkommede fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder