Tenker ikke på CL-finalen

HOSLE (VG Nett) Storkampene står i kø for John Arne Riise. Bare en drøy uke etter at han vant Champions League med Liverpool venter Italia på Ullevaal.

  • Henrik Odiin
  • Kristian Holli
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

FOKUSERT: John Arne Riise tenker kun på lørdagens dyst mot Italia. Foto: Scanpix

- Da jeg kom til Norge begynte jeg å fokusere på kampen mot Italia. Men det har ikke vært så lett fordi folk spør om finalen hele tiden. Nå er fokuset kun rettet mot det som skal skje på lørdag, og jeg er såpass profesjonell at jeg klarer det. Helt siden kampen mot Moldova i april har jeg gledet meg til denne kampen, og det blir overhodet ingen nedtur å komme til Ullevaal etter det som skjedde i Istanbul. Det kommer til å bli en folkefest, sier Riise til VG Nett.

Han varslet en flere dagers heftig feiring i minuttene etter finaletriumfen. Riise sa han skulle ha champagne og alt annet som kunne drikkes, og at festen skulle vare til og med mandag. Slik ble det naturligvis ikke, og vingen har brukt helgen hjemme hos familien i Ålesund.

Rekker kampen

Der har han blant annet vært i barnedåp, tatt det rolig sammen med venner og sovet mest mulig. I går var han med i tv-serien «Hos Martin»der han spilte seg selv. Selv om det har vært mye for Riise i det siste frykter ikke landslagssjef Åge Hareide at det blir for mye for 24-åringen.

- Han må få lov til å fly høyt noen dager og ta av litt. Enhver av oss hadde vandret på en kjempe lykkerus dersom vi hadde vunnet Champions League, mener Hareide.

Og feiringen ble ikke så heftig som Riise varslet med flatfyll i seks dager.

- I en slik stund vet man ikke hva man sier. Jeg var bare så glad. I helgen har jeg tatt det rolig og sovet mye. I tillegg har jeg fått vært med venner og snakket om det som skjedde. Det som venter oss nå er stort. Kampen mot Milan var kanskje større, men Italia er et større lag å møte, mener Riise.

Han pådro seg en strekk i låret da han slo innlegget som førte til den første reduseringen i kampen mot Milan. Rett etter finalen trodde han sjansene for å rekke kampen mot Italia var små.

Rolige dager i Ålesund har tydeligvis hjulpet. Han regner ikke med å bli fullt restituert, men er sikker på å rekke kampen.

- Legen i Liverpool sa at det ville ta fem-seks dager før det ble bedre. Det var helt riktig. Nå har det gått fem dager og det føles litt bedre. Jeg er trolig ikke 100 prosent på lørdag, men skal gi 100 prosent. Derfor trener jeg ikke med ball hverken i dag eller i morgen. I tillegg skal jeg får behandling.

Underdog igjen

Riise har hatt gode erfaringer mot italienske lag med sitt Liverpool denne våren. I kvartfinalen beseiret de røde Juventus, mens Milan altså ble slått i finalen. Liverpool sto for tidenes comeback i en Champions League-finale da de snudde 0-3 til 3-3 og senere vant på straffesparkkonkurranse.

Nå håper Riise hans og Liverpools prestasjoner som underdogs kan bidra til at det også blir seier mot Italia på lørdag.

- Jeg håper jo selvfølgelig den gode følelsen og selvtilliten jeg har kan smitte over på de andre spillerne. Jeg lærte noe helt nytt om mentalitet i pausen under finalen i Champions League. Benitez (Liverpools manager, red. anm) sa ikke noe spesielt, men vi bestemte oss bare for å gå ut og gjøre ydmykelsen minst mulig. Jeg trodde ærlig talt ikke på seier da. Men kampen viste jo at det meste er mulig. En kamp kan blir snudd på både 60 og seks minutter, sier Riise til VG Nett.

Lørdag er han på underdogenes lag igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder