Utskjelte Özil og Sánchez sendte Everton mot nedrykk

(Everton - Arsenal 2-5) Jubilanten Arsené Wenger (68) prøvde noe nytt. Det ga målfest og tre kjærkomne poeng.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mesut Özil, Alexis Sánchez og Alexandre Lacazette. En giftig angrepstrio, men de hadde aldri fått sjansen sammen fra start før i søndagens kamp mot Everton. Det ble et gledelig eksperiment for alle som er glade i Arsenal.

– Vi har høy kvalitet på trening, og på banen i dag så man at vi kan spille fin fotball, omtrent fra start til slutt. Vi var litt uheldige foran mål før pause, men i andre omgang viste vi hva som bor i oss og alle tre scoret hvert sitt mål, sier Özil til Sky Sports.

Les mer: Wenger åpner for å selge Sanchez og Özil i januar

Borte fra benken

Urokråkene Özil og Sánchez har nektet å skrive under nye kontrakter med klubben, men sto bak flere av målene i søndagens storseier, i tillegg tegnet Lacazette seg på scoringslisten. Nå blir det vanskelig for bursdagsbarnet Arsené Wenger «å straffe» sine store stjerner ved å sette de på benken, slik han gjorde i forrige seriekamp, da laget tapte 1-2 mot Watford. Franskmannen har åpnet for å selge duoen i januar.

Seieren sender Arsenal opp på 5. plass, noe som gir Wenger litt arbeidsro etter en trøblete sesongstart. Arbeidsro får neppe Everton-manager Ronald Koeman, faktisk spørs det om han i det hele tatt har en arbeidsplass mandag. Laget er i grusom form og ligger nå på nedrykksplass som nummer 18 i Premier League.

– Jeg vet hvordan fotballen fungerer, men jeg tror det fortsatt er mulig å snu, sa Koeman til Sky Sports etter kampen.

Fikk du med deg? Mourinho flørter med PSG

DEAD MAN WALKING: Everton-manager Ronald Koeman (t.h.) ledet kanskje Everton for siste gang. Arsene Wenger fikk en hyggelig 68-årsdag på Goodison Park. Foto: Oli Scarff AFP

Rooney 15 år etter

Men Everton fikk en drømmestart på kampen. Wayne Rooney sendte laget i ledelsen med et herlig langskudd, 15 år og tre dager etter at han scoret sitt første Premier League-mål som 16-åring - også det på Goodison Park mot Arsenal.

London-laget var uansett best og presset hjemmelaget. Nacho Monreal plukket opp en retur og dunket inn 1-1 rett før pause. Og like etter sidebytte slo chilenske Sánchez et glitrende innlegg fra venstre, der kom Özil i fart og stanget Arsenal opp i ledelsen med pannebrasken.

Kommentar: Premier League slår tilbake

Så rødt

Det hjalp ikke for Everton at Idrissa Gueye pådro seg sitt andre gule kort etter 70 minutter, og da raknet blåtrøyene fullstendig. Arsenal punkterte oppgjøret fem minutter senere. Og det var den nevnte angrepstrioen; først Sánchez som slo ut til Özil på høyrekanten, han sendte ballen langs bakken til Lacazette som satte inn 3-1.

Så skjedde det mye på slutten. I kampens siste minutt var det Wilshere som sendte Ramsey alene med keeper - 4-1! Så ble det rør på overtid. Keeper Petr Chech fikk et enkelt tilbakespill, men klarte ikke å kvitte seg med ballen. Oumar Niasse stjal den og reduserte til 2-4.

Sánchez var likevel ikke ferdig for dagen. Fem minutter på overtid driblet chileneren seg langs det tafatte forsvaret og sendte ballen lavt ned i lengste hjørne. Perfekt avslutning på en stor kamp av den tidligere Barcelona-spilleren og et signal til Wenger om at han vil bidra denne sesongen.

Les også: Mourinho rystet av spiller-intervju

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder