Ruud-dobbel sørget for ny Odd-seier

(FK Haugesund – Odd 0-2) Espen Ruud (33) scoret begge målene, og keeperdebutant Viljar Myhra (20) holdt nullen da Odd sikret seg sin fjerde strake seier i Eliteserien.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter det stygge 0-3-tapet mot Viking i Stavanger 23. april har det gått på skinner for Odd. Seirer hjemme mot Vålerenga, borte mot Lillestrøm og hjemme mot Strømsgodset ble fulgt opp av en ny triumf i Haugesund på et regntungt gressteppe.

– Førsteomgangen vi spilte her er årsbeste. Den var helt outstanding. Vi kan være bedre i boksen, men spillemessig var det strålende, oppsummerte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Dominerte stort

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det var høyreback Ruud som ble den store helten. En kontant avslutning i det lengste hjørnet etter pasning fra Riku Riski da 29 minutter var spilt, og et frispark via en Haugesund-spiller i muren tidlig i andre omgang sørget for at 33-åringen ble tomålsscorer.

– Espen kunne spilt spiss også – da hadde kan kanskje blitt toppscorer, gliste Fagermo.

Odd dominerte stort i den første halvtimen, og hjemmelaget måtte gjøre om formasjonen og legge om til to spisser for å få løftet spillet. Da kom de også litt bedre med i kampen, og spilte seg til flere sjanser.

Men bakerst for Odd gjorde 20 år gamle Viljar Myhra en fin debut, og skal ha sin del av æren for at gjestene tok alle poengene. Totalt sett var det nemlig FK Haugesund som skapte flest sjanser.

DAGENS DOBBEL: Espen Ruud (t.v.) jubler sammen med Fredrik Nordkvelle etter 2-0-seieren i Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Myhra reddet fra Ibrahim Shuaibu etter en halvtime, og fulgte opp med en fin redning da Erik Huseklepp skjøt godt fra kanten av 16-meteren. Tidlig i 2. omgang vartet Myhra opp med en ny redning på et forsøk fra Johnny Per Buduson, og få minutter senere ordnet Ruud 2–0 på det nevnte frisparket.

– Det var deilig å få to scoringer i kveld, selv om det var en stuss som gjorde det utagbart for keeper på frisparket, sa Ruud da han ble intervjuet av Eurosport etter kampen.

Rossbach skadet

Keeper Myhra fortsatte å storspille også etter den andre scoringen. Særlig da han gjorde en herlig reaksjonsredning etter at Buduson skjøt fra seks meter. Etter kampen vanket det ros fra Fagermo som merket seg debutantens solide kamp.

– Det er veldig gledelig for både oss og Viljar. Når man har god keepertrener, så får man gode keepere, sa Fagermo da han ble intervjuet etter kampen av Eurosport.

Førstekeeper Rossbach, også han bare 20 år gammel, satt småskadet på benken. Pappa og keepertrener Einar Rossbach spilte på toppnivå for blant andre Tromsø, Lyn og Odd, og fikk seks landskamper. Nå sørger han tydeligvis for at det er flere talenter å plukke ut i Skien.

– Viljar var helt fantastisk. Han er solid, trygg og uredd. Det er deilig å se at vi har flere keepere som kan stå for oss i Eliteserien, sa tomålsscorer Ruud.

For Haugesund ble det det første tapet på hjemmebane siden 31. juli i fjor. Ni kamper uten tap endte med en sjelden smell.

– I den første halvtimen er vi statister, men så klarer vi å flytte spillet høyere opp på banen. Vi produserer nok målsjanser, flere enn Odd, til å få scoring her. Likevel blir det 0-2-tap, oppsummerte en noe skuffet FKH-trener Eirik Horneland.

PS! Joakim Våge Nilsen, som tidligere spilte for Haugesund, måtte forlate banen med skade etter 19 minutter.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder