Vil invitere fotballegender til «verdens vakreste bane» i Lofoten

Jan Åge Fjøroft har tatt kontakt med engelske og tyske fotballegender for å arrangere en fotballkamp midt i havgapet i Lofoten.

 • Mats Arntzen

Artikkelen er over tre år gammel

– Verdens fineste fotballbane ligger i Henningsvær. Jeg har lyst til å se på muligheten for å invitere gamle fotballspillere for å spille på «verdens vakreste fotballbane», sier Jan Åge Fjørtoft til VG.

Det utrolige bildet av Henningsvær stadion har gått som en farsott i sosiale medier de siste dagene. Denne uken blusset det opp igjen da Twitter-brukeren Antionio Gagliardi la ut et idyllisk bilde av banen.

Jan Åge Fjørtoft var blant de som delte bildet med sine følgere, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Milde måne! Hvor er dette? svarte tidligere Liverpool- og Everton-spiller Don Hutchison.

Vil ha med Lothar Matthäus

Den tidligere norske landslagsspilleren understreker at drømmen fremdeles kun er i planleggingsfasen, men har allerede begynt å bruke sine mange kontakter for å gjennomført ideen. Kanskje kan drømmen bli en realitet allerede i slutten av juni.

– Jeg har pratet med folk i Tyskland. Lothar Matthäus jobber i Russland i den perioden, men er veldig interessert og har begynt å se på flyturer. Vi må bare se hvem vi kan få inn, sier Fjørtoft.

TOMMEL OPP: Lothar Matthäus er blant de fotballegendene som har vært positive til et arrangement i Henningsvær. Foto: Hassan Ammar AP

Ideen er et privat initiativ som Fjørtoft startet etter å ha snakket med Knut Eirik Dybdal, som tidligere har blitt kåret til «Årets nordlending» etter å ha fått flere av verdens største sykkelstjerner til «Arctic Race of Norway».

– Vi ser ofte på morsomme ting vi kan gjøre sammen. Han har allerede klart å få noen av verdens beste syklister dit, da bør vi klare å få noen fotballspillere dit også, sier Fjørtoft.

– Å vise frem denne banen må være veldig god Norgesreklame. Vi må vise frem det flotte landet vårt og Henningsvær kan være en ambassadør for dette, legger han til.

Lederen i det lokale idrettslaget forteller at han hadde Lothar Matthäus som forbilde i VM i 1994, og ønsker forslaget velkommen med åpne armer.

– Perfekt! Vi er klare. Det ville vært fantastisk. Vi har en utrolige flott bane og er veldig heldige som har den beliggenheten, sier Tom Hansen i Henningsvær IL.

SPEKTAKULÆRT: I Henningsvær finner vi det som blir omtalt som «verdens vakreste fotballstadion». Foto: Ole Johan Wiik

Kan kombinere med fiskekonkurranse

Lofoten er nok først og fremst kjent for den enorme fiskeindustrien. Øygruppen har i mange år hatt en stolt tradisjon i norsk fiskehistorie.

Jan Åge Fjørtoft forteller at mange fotballspillere i hans generasjon driver mye med sportsfisking, og sier at blant andre den tyske fotballprofilen Klaus Augenthaler tente på ideen da han hørte at det var mulig med både fotball og fisking.

– Vi vil ha en fiskekonkurranse etter kampen og se hvem som får mest fisk. Det er veldig mange som er glad i å fiske, og da Augenthaler hørte om dette var han interessert med en gang.

INITATIVTAKER: Jan Åge Fjørtoft håper å kunne arrangere en fotballkamp i Henningsvær sammen med store fotballprofiler. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Ettersom ideen fremdeles kun er på planleggingsstadiet, er det mange løse tråder som Fjørtoft håper å få løst i tiden fremover. Blant annet er det ikke bestemt hvem som skal få inntektene.

– Kanskje kan vi gi noen kroner til de lokale idrettslagene der ute. Vi skal i hvert fall ikke ha noen kroner, sier Fjørtoft.

– Vi satser på bra vær så blir dette veldig bra, sier Tom Hansen i Henningsvær IL.

Les også

 1. Nå kan Messi og Ronaldo dopingtestes oftere: – Utrolig at det er så store sprik

  Nå hever WADA suspensjonen mot dopinglaboratoriet i Madrid.
 2. Lyste opp «Wenger Out» på Arsenals hjemmearena

  Protestene mot Arsène Wenger (67) når stadig nye høyder. Fredag kveld ble Nord-London lyst opp med «Wenger Out».
 3. Derfor kan Bale-skaden hjelpe Real Madrid

  Gareth Bale (27) er Real Madrids dyreste spiller noensinne. Likevel er waliserens skadefravær helt uproblematisk, mener…

Mer om

 1. Fotball
 2. Arctic

Flere artikler

 1. Vil invitere fotballegender til «verdens vakreste bane» i Lofoten

 2. Pluss content

  Fire perler i Lofoten

 3. Hertha i nedrykkskamp: – Ville rykket ned med Klinsmann

 4. Turistene punger ut mer for aktiviteter og unike opplevelser

 5. 2020: Tidenes norgesferie

Fra andre aviser

 1. Drømmer du om sykkelferie i Lofoten? Det er enklere enn du tror.

  Fædrelandsvennen
 2. Stor utstilling i Lofoten skal gi innsikt i fremtiden

  Aftenposten
 3. «Fulle» norske hoteller kan likevel ha plass: – Ring hotellene direkte

  Bergens Tidende
 4. Haaland-sjefen fyrer løs mot tysk legende: – Ikke akseptabelt

  Fædrelandsvennen
 5. Full oppvask etter tysk krisestart: – Han har kroppsspråk som en død frosk

  Aftenposten
 6. Full oppvask etter tysk krisestart: – Han har kroppsspråk som en død frosk

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder