Wenger avsluttet med målfest – hilste til syk Ferguson

(Arsenal – Burnley 5–0, Chelsea – Liverpool 1–0) Samtidig som Olivier Giroud (31) headet Chelsea tilbake i kampen om Champions League-plassene, ga Arsenal-spillerne Arsène Wenger (68) en perfekt Emirates-avskjed.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter 22 år og 606 hjemmekamper har Arsenal-fansen for siste gang sett Arsène Wenger lede London-laget på eget gress. Avskjeden med Emirates ble en fotballfest av de sjeldne, og en solid 5–0-seier en slik anledning verdig.

les også

Ferguson overøses av støttemeldinger etter operasjonen

Søndagsettermiddagen startet med æresvakt fra begge lags spillere og massiv hyllest fra tribunen, og ble avsluttet med en ny æresvakt, da også med gamle helter som Emmanuel Petit, Freddie Ljungberg, Sol Campbell og Robert Pires kom ut på gresset og hyllet sin gamle sjef.

Deretter snakket Wenger til hele stadion, og brukte de første sekundene til å ønske Sir Alex Ferguson, som nylig ble operert for hjerneblødning, god bedring.

Deretter fortsatte han med å be supporterne støtte spillerne fremover, og avsluttet med en takk til de fremmøtte.

– Jeg vil savne dere, takk for at dere har vært en så stor del av livet mitt, sa han til Arsenal-supporterne.

les også

Wenger forlater Arsenal: – Vil bli husket som en gigant

Deretter ventet æresrunden, 68-åringens aller siste på Emirates.

Før æresrunden hadde spillerne bydd på 90 minuttene med Arsenal-fest av beste merke.

Kjørte over Burnley

Først, etter 14 minutter, snek en lur Pierre-Emerick Aubameyang seg fri bak i feltet og skled inn en lur ball fra Alexandre Lacazette. På overtid av første omgang var det den franske spissen selv som doblet ledelsen, da han kaldt og rolig satte inn en fin 45-gradersball fra Héctor Bellerín.

Burnley og Sean Dyche så søndag ut som lett match for Arsenal, selv om de med seier faktisk nesten hadde klatret opp i ryggen på Wengers gutter.

les også

Wenger hylles av trenerkollegene: – En av de beste i verden

Etter pausen skjøt først Sead Kolasinac inn 3–0 før Alex Iwobi banket inn 4–0. Og etter 75 minutter tupper Aubameyang inn 5–0.

Da var poengene definitivt sikret, og Wenger slapp også innpå Per Mertesacker så han fikk en ordentlig avskjed med Emirates, før den tyske VM-vinneren legger skoene på hyllen i sommer.

Giroud straffet Liverpool

Samtidig som Wenger fikk en verdig avskjed på Emirates, satte en tidligere elev fyr på Stamford Bridge.

Med tre poeng ville Chelsea igjen være med i kampen om topp fire-plassene og Champions League-spill til høsten.

Og da Olivier Giroud steg opp mellom de feilplasserte Liverpool-stopperne Dejan Lovren og Virgil van Dijk i det 32. minutt og fikk hodet på et innlegg fra Victor Moses, headet franskmannen fornyet spenning inn i topp firekampen i Premier League.

Med tre poeng ville Chelsea igjen være med i kampen om topp fire-plassene og Champions League-spill til høsten.

Og da Olivier Giroud steg opp mellom de feilplasserte Liverpool-stopperne Dejan Lovren og Virgil van Dijk i det 32. minutt og fikk hodet på et innlegg fra Victor Moses, headet franskmannen fornyet spenning inn i topp firekampen i Premier League.

les også

Liverpool-kapteinen etter thrillerkampen: – Nå reiser vi til Kiev for å vinne

Liverpool, med én kamp igjen av sesongen, har nå kun ett poeng på fjerdeplass Tottenham og tre på femteplass Chelsea, og risikerer faktisk å havne utenfor neste års Champions League, om de ikke vinner i Kiev.

Kampen bølget etter pause, men Chelsea så farligst ut, blant annet med et Eden Hazard-raid og en Marcos Alonso-volley. Men Girouds scoring ble kampens eneste, og Chelsea sikret ny spenning i kampen om 3.- og 4.-plassen.

Etter kampen brukte Giroud muligheten til å takke sin tidligere trener, Wenger:

– Han fortjener en stor hyllest for alt han har oppnådd som Arsenal-trener, sier han ifølge BBC.

VG kommer tilbake med mer!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2412484132940
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder