FRA NORD-KOREA: Sør-Korea er neste destinasjon for «der Jörn». Foto: Trond Johannessen

Jørn Andersen flytter til Sør-Korea: - Nord-Korea ble en døråpner

Jørn Andersen (55) flytter over grensen i sør og tar over klubblaget Incheon United i Sør-Korea. Det blir hans første jobb etter landslagsjobben med Nord-Korea.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Nord-Korea vant i Andersens siste kamp: - Nå kan jeg dra med god samvittighet

– Jeg føler at jeg har fått et bra navn der borte etter jobben jeg gjorde i Nord-Korea. Nord-Korea ble en døråpner for meg. Jeg hadde henvendelser fra landslagene til Fillipinene og Hongkong, og klubblag fra Australia, Singapore, Thailand, Hongkong, Malaysia og Sør-Korea, sier Andersen til VG om overgangen.

TV 2 var først ute til å melde om overgangen. Andersen har selv også bekreftet sin nye jobb på sin egen Twitter-konto fredag ettermiddag.

New contract in K-League. Coach by Fc Incheon United until 12/20019. https://t.co/7LJdwNis1D

Jørn Andersen (55) reiser til Sør-Korea i morgen, for å ta over som trener i Incheon United. Andersen hadde tre forespørsler fra Sør-Korea, de to andre fra bedre klubber, men han ble mest imponert av det Incheon la frem. Og kanskje var også lønnen bedre? Andersen skal ha hatt rundt fire millioner som landslagssjef i Nord-Korea. Uten å bekrefte det, så bekrefter han at lønnen stiger.

– Jeg er hentet inn for å få orden på laget. Jeg har sett en del kamper på video, og synes de har vært litt uheldige, sier Andersen om klubben som har endt like over nedrykksstreken i de to siste sesongene.

– Jeg har kontrakt denne høsten, og en sesong til hvis vi klarer oss.

Andersen har aldri lagt skjul på at han er begeistret for den hardtarbeidende asiatiske mentaliteten. 

– Jeg fortsetter gjerne flere år i Asia, og Kina og Japan var jo prioritert på ønskelisten min videre, sier han. Går det bra i Sør-Korea, er neppe veien til de enda mer pengesterke ligaene veldig lang.

Incheon er også navnet på den internasjonale flyplassen i Seoul. Byen ligger en snau time med tog vest for Seoul.

– Det er litt som Gardermoen og Oslo, beskriver Andersen. 

Incheon United har borgemesteren i tremillionersbyen som klubbpresident, og hjemmebanen, bygget i 2012, tar drøyt 20.000 mennesker.

Den tidligere storscoreren var sjef i sin siste kamp som nordkoreansk landslagssjef i slutten av mars og ledet landet i litt over to år.

les også

Jørn Andersen etter tap for Sør-Korea: – Veldig bittert

Incheon United ligger nest sist i sørkoreanske K-League, med åtte poeng på 14 kamper. De har ikke vunnet siden andre serierunde - deres eneste seier så langt denne sesongen. Bunnlaget går rett ned, nestjumboen må spille kvalifisering for å beholde plassen. 19 kamper gjenstår.

Incheon United selv har foreløpig ikke bekreftet påstandene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder