SPILLER LITE: Marcus Rashford, her etter mål mot Manchester City i desember, har fått lite tillit av manager José Mourinho den siste tiden. Foto: Darren Staples Reuters

Mourinho forklarer Rashford-vraking: – Ikke så enkelt

Her er mandagens oddstips

Manchester United-juvelen Marcus Rashford (20) har mistet plassen på laget de siste månedene. Det er helt normalt, mener hans manager.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– I hans alder er det han gjør, og erfaringen han får på dette nivået, mer enn nok til å gjøre oss fornøyde med det vi tror blir hans fremtid, sier José Mourinho ifølge The Guardian.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Rashford spilte en betydelig rolle for Manchester United før nyttår: Han startet 13 kamper i Premier League, scoret fire mål og slo fem målgivende pasninger.

Men etter jul har 20-åringen blitt nødt til å tilvenne seg en tilværelse på benken. Rashford har ikke startet en Premier League-kamp siden 30. desember, altså på over to måneder.

Les mer: Rooney advarer Rashford

VM i fare?

Unggutten lider av den tøffe konkurransen på kantene i Manchester United: Alexis Sánchez signerte i januar, Anthony Martial har vært i god form, og både Juan Mata og Jesse Lingard kjemper ofte om de samme posisjonene.

– Ettersom Rashford leverte som han gjorde veldig tidlig, forventer folk kanskje å se ham spille mer enn han gjør, og score enda flere mål enn han gjør, og spille enda bedre enn han gjør. Men det er ikke så enkelt, sier Mourinho.

Rashford har etablert seg som en viktig brikke på det engelske landslaget, men enkelte frykter at mangelen på spilletid på klubblaget kan koste ham en plass i VM-troppen til sommeren. Mourinho mener dette er ubetydelig.

– Det er opp til landslagstreneren. Hvis han stoler på ham, vil han bli tatt ut. Det har ingenting å si om han spiller eller ikke spiller for Manchester United, sier han.

VGs tips: United-seier

Mandag kveld skal United i aksjon på bortebane mot Crystal Palace, der Alexander Sørloth forventes å få sjansen fra start i tredje kamp på rad.

Palace står uten seier på sine fem siste kamper, og er historisk sett et lag United trives mot: «De røde djevlene» har ikke tapt mot denne motstanderen siden 1991. Vertene sliter dessuten med et enormt antall skader.

Vi anbefaler et spill på Manchester United-seier til 1,45 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 20.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City16102444192532
4Chelsea179263125629
5Sheffield United176742116525
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder