VURDERTE STILLINGEN SIN: Åge Hareide sammen med keeper Kasper Schmeichel etter 0–0-oppgjøret mot Frankrike i VM. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hareide vurderte å trekke seg som Danmark-sjef

Åge Hareide forteller at konflikten mellom det danske fotballforbundet og spillerforeningen fikk ham til å vurdere sin stilling som landslagssjef.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Hareide snakket med pressen fredag etter å ha sjekket inn på spillerhotellet i Aarhus foran Nations League-kampen mot Wales søndag.

– Jeg har tenkt over om jeg vil være med på det her. Og jeg ville ha tenkt enda mer over det hvis vi hadde mistet kampen i Nations League, sa Hareide.

– Det er mange ting som har rast rundt i hodet mitt, men som utgangspunkt har jeg hatt lyst til å jobbe videre. Det var også det jeg ga uttrykk for før VM, la han til.

Grafikk: Alt du trenger å vite om Nations League

les også

Det danske amatørlandslaget slapp med tre baklengs, nå venter Wales

Ble informert

Hareide forklarte at han ikke ga et ultimatum til Dansk Boldspil-Union (DBU) om at konflikten med spillerforeningen måtte være løst før søndagens kamp.

– Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg har hatt noen tanker underveis, fordi jeg visste at det ville dra ut, sa nordmannen.

– Men jeg ble godt informert om hva som ville bli gjort for å løse konflikten etter Slovakia-kampen. Det ga meg ro. Jeg har også hatt dialog med Simon Kjær, så jeg visste hele tiden hvordan det så ut.

Nations League-forvirring på landslaget - se video her:

les også

Bale scoret i serieåpningen da Real Madrid vant

Så ikke Slovakia-kampen

Sent torsdag kveld ble spillerforeningen og DBU enige om en ny midlertidig avtale som gjør at søndagens kamp mot Wales i nasjonsligaen kan gjennomføres.

På grunn av konflikten var ikke Hareide på sidelinjen da et lag med 17 debutanter fra de lavere divisjonene tapte 0-3 mot Slovakia onsdag.

– Jeg så ikke kampen. Det ville vært helt verdiløst for meg å se på. Jeg ser fotball for å få inspirasjon, og det var ikke noe å hente ved å se Slovakia – Danmark, avsluttet Hareide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder