Ane (22) har hatt 7 nese-brudd!

FOTBALL

MANDAL (VG) Kvinnelandslagets gode midtstopper, Ane Stangeland (22), har nese for brudd. Syv ganger de siste seks årene har den hardtspillende Klepp-spilleren brukket nesebeinet.

Publisert:

- Nå er også det siste nesebruddet historie. Bortsett fra når jeg ser meg i speilet da. Da ser jeg at nesen er litt skjev og klumpete etter de mange operasjonene. Men det får jeg tåle. Jeg skal ta en skikkelig opprydning (les skjønnhetsoperasjon) når jeg legger opp, sier hun.

I treningskampen mot Frankrike i Algarve i Portugal i mars var foreløpig siste gang det sa knekk i Anes fjes.

- Umiddelbart etter at jeg fikk den franske albuen i nesa, visste jeg hva som var skjedd. Det var som så mange ganger før. Men bruddet plaget meg ikke mer enn at jeg fullførte kampen. Deretter bar det rett til operasjonsstua i Stavanger. Med påfølgende narkose, gips, ansiktsmaske og fire til seks ukers rekonvalesenstid. Det er jeg etter hvert blitt vant med, sier hun.

Møtte mannfolk

Ane glemmer ikke sitt første brudd.

- Som 16-åring spilte jeg på U16-landslaget for piker og guttelaget til Orre. Vi spilte en kamp i vinterserien mot noen ordentlige mannfolk. Da fikk jeg min første ordentlige trøkk og bestemte meg for å melde overgang til kvinnefotballen i Klepp. Men det skånet meg ikke for flere brudd, sier hun.

- Hvorfor skjer dette så ofte med deg?

- Det spørsmålet har jeg også stilt meg mange ganger. Det må utvilsomt ha noe med hvordan jeg går inn i taklingene. Etter hvert må jeg ha fått et svakt punkt der. Jeg er jo ikke kjent for å trekke meg i taklingene. Samtidig er de syv nesebeinsbruddene de eneste skadene jeg har pådratt meg, sier økonomistudenten.